2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版》

( )8. The book ______ tells a wonderful story about two pigs.

A.mainly
B.loudly
C.hardly
D.nervously
答案: 【解析】:本题考察的是副词词义辨析。根据句意“这本书_____讲述了关于两只猪的一个精彩故事”,我们需要找到一个副词来描述讲述故事的方式。
A. mainly 意为“主要地”,符合句意,表示这本书主要讲述了这个关于两只猪的故事;
B. loudly 意为“大声地”,与讲述故事的内容无关;
C. hardly 意为“几乎不”,与句意不符;
D. nervously 意为“紧张地”,同样与讲述故事的内容无关。
因此,正确答案是A。
【答案】:A
( )9. The ______ of your socks is so terrible. Put them away, Tim.

A.shape
B.smell
C.color
D.size
答案: 【解析】:根据题目中的“Put them away, Tim.”(把它们收起来,Tim。)以及“so terrible”(如此糟糕),可以推断出这里描述的是袜子的某种特性让人觉得糟糕。A选项“shape”(形状)通常不会用“terrible”来形容;C选项“color”(颜色)虽然可能不好看,但一般不会用“terrible”来描述;D选项“size”(大小)同样不太可能用“terrible”来形容。而B选项“smell”(气味)则完全有可能因为难闻而被形容为“terrible”。因此,最合理的答案是B选项。
【答案】:B
Ⅱ. 根据句意及首字母提示完成单词。
1. That old lady never felt l______ with her old cat, Fred.
2. Would you let me show you the Beijing O______?
3. Look at the l______ city. This is my hometown.
4. Do you understand that woman’s g______?
5. What will be your r______ in the play?
6. Don’t be u______ because everything will be fine.
7. When the little lion saw the big elephant, it became f______.
8. From your f______ expression, I can see what you mean.
9. The final games in NBA e______ all the fans a lot.
答案: 【解析】:1. 句意为“那位老太太和她的老猫弗雷德在一起从不感到孤独。”“感到孤独”用feel lonely,故填lonely。
2. 句意为“你愿意让我带你看看北京奥运会吗?”“北京奥运会”是Beijing Olympics,故填Olympics。
3. 句意为“看这座充满活力的城市。这是我的家乡。”“充满活力的”用lively,修饰名词city,故填lively。
4. 句意为“你明白那个女人的手势吗?”“手势”用gesture,故填gesture。
5. 句意为“你在剧中将扮演什么角色?”“角色”用role,故填role。
6. 句意为“别难过,一切都会好起来的。”“难过的”用upset,故填upset。
7. 句意为“当小狮子看到大象时,它变得害怕了。”“害怕的”用frightened,故填frightened。
8. 句意为“从你脸上的表情,我能明白你的意思。”“脸上的”用facial,修饰名词expression,故填facial。
9. 句意为“NBA的总决赛让所有球迷都很兴奋。”“使兴奋”用excite,句子时态为一般过去时,故填excited。
【答案】:1. lonely
2. Olympics
3. lively
4. gesture
5. role
6. upset
7. frightened
8. facial
9. excited
Ⅲ. 阅读理解。
A good way to pass an examination is to work hard every day in the year. You may fail in the examination if you are lazy for most of the year and then work hard only a few days before the examination. If you are taking an English examination, don’t learn only rules of grammar.
Try to read stories in English and speak in English whenever you can. A few days before examination you should start going to bed early. Do not stay up late at night studying and learning things. Before you start the examination, read carefully over the examination paper. Try to understand the exact meaning of each question before you pick up your pen to write. When you have at last finished your examination, read your answers in your heart and correct any mistakes that you see and make sure that you have not missed anything out.
( )1. How do you know to pass an examination?
A. Work hard many days in a year.
B. Work hard every day in a year.
C. Work hard most of time in a year.
D. Work hard only a few days before the examination.
( )2. If you are going to take examination, ______.
A. study hard and sleep less
B. get up early and do a lot of reading before answering the questions
C. go to bed late and have a good rest
D. go to bed early and get up late
( )3. What should you do when you are taking the examination?
A. Go over your paper before you hand it in.
B. After you finish the examination, hand in at once.
C. Try to understand every word while you are reading.
D. Pick up your pen and write at once.
( )4. What should you do if you want to learn English well according to the passage?
A. Speak more, listen less, never write.
B. Speak less, write more, never listen.
C. Read more, listen more, speak less.
D. Read and speak as much as possible.
( )5. What does “missed…out” mean according to the passage?
A. 缺乏
B. 增补
C. 遗漏
D. 丰富
答案: 【解析】:
1. 根据文章第一句“A good way to pass an examination is to work hard every day in the year.”可知,通过考试的好方法是一年中的每一天都努力学习。因此,选项B“Work hard every day in a year.”是正确的。
2. 文章中提到“A few days before examination you should start going to bed early.”以及“Before you start the examination, read carefully over the examination paper.”这意味着在考试前应该早睡,并且在答题前要仔细阅读试卷。选项B“get up early and do a lot of reading before answering the questions”最符合文章描述,尽管“get up early”没有直接提及,但“go to bed early”隐含了早睡早起的意思,且“do a lot of reading”与“read carefully over the examination paper”相符。
3. 文章提到“When you have at last finished your examination, read your answers in your heart and correct any mistakes that you see and make sure that you have not missed anything out.”这意味着在交卷前应该仔细检查答案并纠正错误。选项A“Go over your paper before you hand it in.”与此相符。
4. 文章中提到“Try to read stories in English and speak in English whenever you can.”这表明要学好英语,应该尽可能多地阅读和说英语。选项D“Read and speak as much as possible.”与此相符。
5. 根据文章中的“read your answers in your heart and correct any mistakes that you see and make sure that you have not missed anything out.”可以推断,“missed…out”的意思是“遗漏”。因此,选项C是正确的。
【答案】:
B;B;A;D;C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭