2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版》

五、阅读理解。(17分)
A(2024·南通市如东期末)
Dolls are very popular with young people today. For them, dolls are not only for playing. They use dolls to find and know themselves.
Laura, 26, bought her first doll in 2009. In high school, she would take photos of her dolls every now and then. She did it as a way to relax from studying. She enjoyed making up life stories for them too.
Every doll of hers has a different personality(性格).
Laura says dolls can tell her "words of beauty". To make her dolls look special, she would change their make-up and clothes.
Cao Yuan is a 39-year-old doll maker. He sees doll-making as an art. When Cao makes a doll, he tries to make it look like a real person. He makes every part perfect. You can even see the blood vessels(血管) on the doll's eyelids(眼睑).
"I would study online photos of children," Cao said. He studies real people's facial expressions(面部表情) and later uses them on the dolls.
Cao Yuan said there are two main activities of doll lovers. One is dressing up the dolls. People will match dolls' clothes and change their hairstyles. "It's just like choosing clothes for yourself in another world," he said. The other is taking pictures of the dolls. Doll lovers do both outside on a trip or indoors. Some will make different scenes(场景) or stories for their toys.
( )1. What did Laura do with her dolls?
A. She took them to school.
B. She made up stories for them.
C. She used them to help her study.
D. She changed their colours and clothes.
( )2. Why would Cao study online photos of children?
A. To practise taking better photos.
B. To write stories about children.
C. To make his dolls look like real people.
D. To make his work fast and easy.
( )3. From the passage, we know young people can $___________$.
A. feel happy by playing with dolls
B. dress up themselves like dolls
C. make more friends by drawing dolls
D. make money by taking photos of dolls
( )4. What's the main idea of this passage?
A. Young people use dolls to study facial expressions.
B. Young people use dolls to know themselves.
C. Young people use dolls to give others gifts.
D. Young people use dolls to dress themselves.
答案: 1. B 2. C 【解析】根据第五段中“When Cao makes a doll, he tries to make it look like a real person.”和第六段内容可知,他研究网上儿童的照片,是为了让他制作的玩偶更逼真。3. A 【解析】通读全文可知,年轻人玩玩偶是为了放松,装扮玩偶就像是装扮自己,他们也会为玩偶拍照,由此可推知,年轻人玩玩偶会感到开心。4. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭