第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空
1. We're all very ____ (please) that you have decided to go with us.
2. Tea leaves are produced mainly in the ____ (south) part of China.
3. When I walked past the classroom, I saw all the students ____ (read) books in it.
4. Mary's pet cat ____ (die) for a month. Mary misses it a lot.
5. 影视作品 Kung Fu Panda 4 ____ (think) to be one of the most wonderful films in China in 2024.
1. We're all very ____ (please) that you have decided to go with us.
2. Tea leaves are produced mainly in the ____ (south) part of China.
3. When I walked past the classroom, I saw all the students ____ (read) books in it.
4. Mary's pet cat ____ (die) for a month. Mary misses it a lot.
5. 影视作品 Kung Fu Panda 4 ____ (think) to be one of the most wonderful films in China in 2024.
答案:
1. pleased 2. southern 3. reading
4. has been dead 5. is thought
4. has been dead 5. is thought
Ⅱ. 用方框中所给短语的适当形式填空
be set in, look for, in the middle of, run away from, take away
6. You'd better not ______ the reality.
7. Mike phoned me and asked if I ______ his maths book by mistake.
8. My dad and I are ______ our lost dog now.
9. Who is knocking at the door ______ the night?
10. The TV play is very popular now and the story ______ a big city.
be set in, look for, in the middle of, run away from, take away
6. You'd better not ______ the reality.
7. Mike phoned me and asked if I ______ his maths book by mistake.
8. My dad and I are ______ our lost dog now.
9. Who is knocking at the door ______ the night?
10. The TV play is very popular now and the story ______ a big city.
答案:
6. run away from 7. took away 8. looking for
9. in the middle of 10. is set in
9. in the middle of 10. is set in
()11. —All of us have to ____ our mistakes.
—Yes. And also, we should learn lessons from them.
A. look after
B. depend on
C. believe in
D. pay for
—Yes. And also, we should learn lessons from them.
A. look after
B. depend on
C. believe in
D. pay for
答案:
D
()12. (2024 自贡) —Billy used to be shy and quiet, but he is very outgoing now.
—Yes. We are all ____ at his changes.
A. surprise
B. surprised
C. surprising
—Yes. We are all ____ at his changes.
A. surprise
B. surprised
C. surprising
答案:
B
()13. We should practise our ____ English ____.
A. everyday; everyday
B. everyday; every day
C. every day; everyday
D. every day; every day
A. everyday; everyday
B. everyday; every day
C. every day; everyday
D. every day; every day
答案:
B
()14. People in poor areas have improved their lives by selling goods ____ online.
A. alive
B. live
C. living
D. lively
A. alive
B. live
C. living
D. lively
答案:
B
()15. —I tried to make Alice ____ her mind but I found it difficult.
—Well, I saw you ____ that when I went past.
A. changed; do
B. changes; doing
C. change; to do
D. change; doing
—Well, I saw you ____ that when I went past.
A. changed; do
B. changes; doing
C. change; to do
D. change; doing
答案:
D
Ⅳ. (2024 南充) 阅读理解 (主题: 人与社会·名著赏析)
Recently, I asked a seeing friend who had just walked in the woods what she had noticed. “Nothing special,” she replied.
How was it possible, I asked myself, to walk through the woods and see nothing worthy of note? I who cannot see find hundreds of things to interest me only through touch. If I can get so much pleasure from touch, how much more beauty must be found by sight (视力)? And I have imagined what I should most like to see if I were given the use of my eyes for just three days.
On the first day, I should want to see the people who have made my life worth living and the books which have been read to me. In the afternoon, I should take a walk in the woods and admire the beauties of nature. That night, I should not be able to sleep.
On my second day, I should go to the museums to see man's progress. I should try to explore the spirit of man through his art. In the evening, I should watch movies.
The following day, I should spend in the world of common people going about the business of life. At midnight permanent (永久的) night would close in on me again, and I should realise how much I had left unseen.
I who am blind can give one suggestion to those who can see: Use your eyes as if tomorrow you would be blind. The same is true of other senses. Hear the songs of birds as if you would be deaf tomorrow. Smell the flowers as if tomorrow you could never smell again... But of all the senses, I'm sure that sight must be the most pleasant.
—Adapted from Three Days to See by Helen Keller
()16. What makes the writer start imagining the three days?
A. Walking in the woods.
B. Asking herself questions.
C. Seeing natural beauty.
D. Touching interesting things.
()17. What does the writer want to do during the three days?
A. Read books to people on the first day.
B. Go to the movies on the second day.
C. Succeed in business on the third day.
D. Have a wonderful dream every day.
()18. What does the last paragraph mainly talk about?
A. A description of different senses.
B. A method of living a pleasant life.
C. Encouragement to the blind people.
D. Advice to people without disabilities.
()19. Which is the best structure (结构) of the passage? (①= Paragraph 1 ②= Paragraph 2...


)
A.
B.
C.
D.
()20. 新考向 作者观点 Which of the following sayings may the writer agree with?
A. Time is what we want most, but what we use worst.
B. Never leave until tomorrow what you can do today.
C. Live every moment and be thankful for what you have.
D. The future belongs to those who are preparing for it now.
Recently, I asked a seeing friend who had just walked in the woods what she had noticed. “Nothing special,” she replied.
How was it possible, I asked myself, to walk through the woods and see nothing worthy of note? I who cannot see find hundreds of things to interest me only through touch. If I can get so much pleasure from touch, how much more beauty must be found by sight (视力)? And I have imagined what I should most like to see if I were given the use of my eyes for just three days.
On the first day, I should want to see the people who have made my life worth living and the books which have been read to me. In the afternoon, I should take a walk in the woods and admire the beauties of nature. That night, I should not be able to sleep.
On my second day, I should go to the museums to see man's progress. I should try to explore the spirit of man through his art. In the evening, I should watch movies.
The following day, I should spend in the world of common people going about the business of life. At midnight permanent (永久的) night would close in on me again, and I should realise how much I had left unseen.
I who am blind can give one suggestion to those who can see: Use your eyes as if tomorrow you would be blind. The same is true of other senses. Hear the songs of birds as if you would be deaf tomorrow. Smell the flowers as if tomorrow you could never smell again... But of all the senses, I'm sure that sight must be the most pleasant.
—Adapted from Three Days to See by Helen Keller
()16. What makes the writer start imagining the three days?
A. Walking in the woods.
B. Asking herself questions.
C. Seeing natural beauty.
D. Touching interesting things.
()17. What does the writer want to do during the three days?
A. Read books to people on the first day.
B. Go to the movies on the second day.
C. Succeed in business on the third day.
D. Have a wonderful dream every day.
()18. What does the last paragraph mainly talk about?
A. A description of different senses.
B. A method of living a pleasant life.
C. Encouragement to the blind people.
D. Advice to people without disabilities.
()19. Which is the best structure (结构) of the passage? (①= Paragraph 1 ②= Paragraph 2...
)
A.
B.
C.
D.
()20. 新考向 作者观点 Which of the following sayings may the writer agree with?
A. Time is what we want most, but what we use worst.
B. Never leave until tomorrow what you can do today.
C. Live every moment and be thankful for what you have.
D. The future belongs to those who are preparing for it now.
答案:
16—20 BBBDC
查看更多完整答案,请扫码查看