第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空
1. These kinds of thoughts stop you from ____ (make) your dream come true.
2. She was from a ____ (music) family. So she was very interested in music.
3. Her ____ (suggest) sounds great and we all agree with it.
4. 时间管理 Don't spend too much time ____ (watch) TV. It's bad for your eyes.
5. If you ____ (not study) hard, it will be difficult for you to pass the exam.
1. These kinds of thoughts stop you from ____ (make) your dream come true.
2. She was from a ____ (music) family. So she was very interested in music.
3. Her ____ (suggest) sounds great and we all agree with it.
4. 时间管理 Don't spend too much time ____ (watch) TV. It's bad for your eyes.
5. If you ____ (not study) hard, it will be difficult for you to pass the exam.
答案:
1. making 2. musical 3. suggestion
4. watching 5. don't study
4. watching 5. don't study
Ⅱ. 根据所给汉语意思,用单词或短语完成下列英文句子,每空词数不限
6. 名著可以增加我们对世界的了解。
Great books can ____ of the world.
7. 我们老师对我们要求很严格。他要求我们养成上课记笔记的习惯。
Our teacher is strict with us. He asks us to ____ making notes in class.
8. 仔细考虑并让我知道你是否同意我的看法。
Think it over, and let me know whether you ____ me.
9. 我真的认为你不应该经常去电影院。
I really ____ to the cinema very often.
10. 真遗憾李明不能来参加我的生日聚会。
____ that Li Ming can't come to my birthday party.
6. 名著可以增加我们对世界的了解。
Great books can ____ of the world.
7. 我们老师对我们要求很严格。他要求我们养成上课记笔记的习惯。
Our teacher is strict with us. He asks us to ____ making notes in class.
8. 仔细考虑并让我知道你是否同意我的看法。
Think it over, and let me know whether you ____ me.
9. 我真的认为你不应该经常去电影院。
I really ____ to the cinema very often.
10. 真遗憾李明不能来参加我的生日聚会。
____ that Li Ming can't come to my birthday party.
答案:
6. increase our knowledge
7. get into the habit of 8. agree with
9. don't think you should go
10. It's a shame/pity
7. get into the habit of 8. agree with
9. don't think you should go
10. It's a shame/pity
()11. In our class, most girls like playing ____ guitar while most boys like playing ____ football.
A. the; the
B. the; /
C. /; the
D. /; /
A. the; the
B. the; /
C. /; the
D. /; /
答案:
B
()12. At first, I considered ____ a letter to him, but then I decided ____ and see him.
A. write; to go
B. to write; to go
C. writing; to go
D. to write; going
A. write; to go
B. to write; to go
C. writing; to go
D. to write; going
答案:
C
()13. My parents always want me to ____ of doing exercise ____ I get up in the morning.
A. get into the habit; as long as
B. follow the habit; as far as
C. get away the habit; as soon as
D. get into the habit; as soon as
A. get into the habit; as long as
B. follow the habit; as far as
C. get away the habit; as soon as
D. get into the habit; as soon as
答案:
D
()14. —The Chinese language is more and more popular.
—Exactly! It's becoming a ____ language skill in the international community.
A. simple
B. difficult
C. necessary
D. traditional
—Exactly! It's becoming a ____ language skill in the international community.
A. simple
B. difficult
C. necessary
D. traditional
答案:
C
()15. —Michael didn't pass the English test this term.
—____. He wasn't interested in English at all.
A. That's not the point
B. It is the most important
C. That's great
D. It's very kind of you
—____. He wasn't interested in English at all.
A. That's not the point
B. It is the most important
C. That's great
D. It's very kind of you
答案:
A
Ⅳ. (2024 泸州)阅读理解(主题:人与自我·生活与学习)
We all want to do things well. For example, as students, all of us want to have a good performance in study and get good grades. However, growing up also includes accepting when things go wrong. In fact, mistakes can lead to some of the most interesting and meaningful results.
Aiming for good results can help you focus on (关注) your goals, but it's also important to focus on enjoying the process. Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry. That's why it's good to leave some room for mistakes and imperfections.
Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental health (心理健康). She says getting things wrong is part of growing up. “We also have to experience the uncomfortable feeling when we get things wrong. This helps us to become stronger,” says Dr Vara. “Or we'll be too scared to make mistakes. This fear can lead us to put off doing difficult things or avoid trying new things.”
Learning from your mistakes is necessary during growing up. The most important thing is what you choose to do next. Try not to take it too seriously, blame (责备) yourself or feel too disappointed or upset. Dr Vara explains, “Remember you're a common man. Humans make mistakes.” ▲, then these feelings will soon pass and then you'll feel happier.
Instead, thinking about what you might do differently next time helps a lot. In one study, if students were reminded to forgive (宽恕) and be kind to themselves when they failed a test, they felt more encouraged to try again, while other students were less pleased to have a second try.
()16. What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?
A. 执迷
B. 懊悔
C. 遗憾
D. 忽略
()17. Which of the following would Dr Vara agree with?
A. Fear leads us to try new things.
B. Failure is normal in growing up.
C. Good results make us stronger.
D. People hardly ever get things wrong.
()18. 新考向 句子还原 Which of the following can be put in “▲” in Paragraph 4?
A. Everyone will grow up
B. Process is really important
C. You should enjoy your feelings
D. You might feel uncomfortable at first
()19. How does the writer support his idea in the last paragraph?
A. By telling stories.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By describing a problem.
()20. What's the best title for the passage?
A. Stick to your goals
B. Avoid making mistakes
C. Imperfection can be a gift
D. Pressure is the key to success
We all want to do things well. For example, as students, all of us want to have a good performance in study and get good grades. However, growing up also includes accepting when things go wrong. In fact, mistakes can lead to some of the most interesting and meaningful results.
Aiming for good results can help you focus on (关注) your goals, but it's also important to focus on enjoying the process. Getting too hung up on whether things go as planned can put a lot of pressure on you and lead to worry. That's why it's good to leave some room for mistakes and imperfections.
Rekha Vara is a doctor who helps people with their mental health (心理健康). She says getting things wrong is part of growing up. “We also have to experience the uncomfortable feeling when we get things wrong. This helps us to become stronger,” says Dr Vara. “Or we'll be too scared to make mistakes. This fear can lead us to put off doing difficult things or avoid trying new things.”
Learning from your mistakes is necessary during growing up. The most important thing is what you choose to do next. Try not to take it too seriously, blame (责备) yourself or feel too disappointed or upset. Dr Vara explains, “Remember you're a common man. Humans make mistakes.” ▲, then these feelings will soon pass and then you'll feel happier.
Instead, thinking about what you might do differently next time helps a lot. In one study, if students were reminded to forgive (宽恕) and be kind to themselves when they failed a test, they felt more encouraged to try again, while other students were less pleased to have a second try.
()16. What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?
A. 执迷
B. 懊悔
C. 遗憾
D. 忽略
()17. Which of the following would Dr Vara agree with?
A. Fear leads us to try new things.
B. Failure is normal in growing up.
C. Good results make us stronger.
D. People hardly ever get things wrong.
()18. 新考向 句子还原 Which of the following can be put in “▲” in Paragraph 4?
A. Everyone will grow up
B. Process is really important
C. You should enjoy your feelings
D. You might feel uncomfortable at first
()19. How does the writer support his idea in the last paragraph?
A. By telling stories.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By describing a problem.
()20. What's the best title for the passage?
A. Stick to your goals
B. Avoid making mistakes
C. Imperfection can be a gift
D. Pressure is the key to success
答案:
16—20 ABCBC
查看更多完整答案,请扫码查看