2025年53精准练七年级英语下册人教版山西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年53精准练七年级英语下册人教版山西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年53精准练七年级英语下册人教版山西专版》

六 请阅读下面语篇,选出一个最佳选项。
[2024临汾洪洞期末]
①How much do you know about dandelions (蒲公英)? Do you know you can eat them? People in other countries eat them for a lot of years. You need to clean the flowers well before you cook them.![img id=图片的编号] (图片为蒲公英的图片,位于语篇六的①段中对应位置)
②Seaweed (海藻) is also very popular with people. You can find it in many of your foods every day. Your hamburger may have some seaweed. Your ice cream may have it too. But you might not know this at all.
③People sometimes don’t know some things they can eat in their food. But don’t feel strange (奇怪的). People around the world eat different kinds of foods. You don’t know all of their names or appearances (外观).
④What’s more, you may be surprised at some people, because they eat raw seafood (生海鲜) or eat with their hands. All the people in the world are different, and their diet (日常饮食) culture is different, too.
⑤At lunch today, look around. What “strange food” do you see? Remember that your favourite dishes may be “strange food” to others.
1. What does the underlined (下面画线的) word “it” refer to (指代) in Para. ②? ( )
A. The seaweed.
B. The seafood.
C. The hamburger.
2. What is the purpose (目的) of the passage? ( )
A. To ask people to learn how to eat dandelions.
B. To help people know more about raw seafood.
C. To tell us there are many different foods and diet cultures in the world.
3. Which of the following is the structure (结构) of the passage? ( )
A. ①—②③④—⑤
B. ①②—③—④⑤
C. ①②—③④—⑤
4. What do we know about the passage? ( )
A. People around the world eat the same kinds of foods.
B. The hamburgers may have some seaweeds.
C. People need to clean the flowers well after they cook dandelions.
5. Where can we read the passage? ( )
A. In a history book.
B. In a food guide (指南).
C. In a storybook.
答案: 1—5 A C C B B
七 请阅读下面语篇,根据其内容,在空白处填入适当的单词,使其通顺、连贯。每空一词。
[2024大同期末·改编]
Alice is a schoolgirl. Her parents are very busy, so she always wants to cook a meal for 1.________. It is difficult for her to cook 2.________ she never did it before. She can’t cook vegetables or meat. She looks it up on the Internet, and finally she has an idea. First, she cooks some 3.________. When the rice is OK, she puts it into a big bowl. After that, she takes out three eggs 4.________ the fridge (冰箱). She beats the eggs, pours (倾倒) some oil into the pan (平底锅) and puts the 5.________ into the pan. And then she puts the rice into the pan. Next, she puts some salt and a teaspoon of relish (风味佐料). Finally, she mixes them up and cooks them. She finishes the dinner successfully (成功地)!
答案: 1. them 2. because 3. rice 4. from 5. eggs

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭