2025年初中英语听读空间七年级下册译林版加强版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语听读空间七年级下册译林版加强版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语听读空间七年级下册译林版加强版》

第111页
任务五 短文填空
阅读短文,根据首字母提示填写正确的单词。
“Study trains” are becoming popular in China
When I was at university in the UK, I would often have long train trips. I could do a lot on these trips. I could (1)p________ for the day’s lesson on the way to school, or I’d read relaxing articles on the way home. I could also do creative(创新的) writing when (2)e________ the views(景色). I always thought, wouldn’t it be cool if trains could be more (3)l________ libraries? Well now, in China, there are trains that do just that!
According to a CCTV news report on Feb. 20, a “study train” now runs (4)b________ Chongqing and Xiushan County. In some carriages(客车厢), desks and chairs have taken the place of seats by windows to (5)l________ people study while travelling. A (6)s________ train that runs along the Chengdu - Kunming Railway has also become a “school bus”. Lots of students from nearby schools use their travel (7)t________ to finish homework on the train.
In the UK, many students study in their (8)l________ libraries after school, while many grown - ups take their (9)w________ into cafés and bars. Many also do their work commuting(通勤). But there’s rarely(很少) a place on the train to call your own and really focus.
It’s great that there are trains in China that build up a good study atmosphere(氛围). (10)M________ the UK can do something similar. “Study trains” will become more and more popular in the future all around the world.
答案:
任务六 阅读表达
I was coming back from hunting and walking along a broad path in the garden, with my dog running in front of me. Suddenly he started running slowly, and began to walk quietly as if there were some wild animals nearby. I looked along the path, and I knew he saw a baby sparrow, with yellow about its beak(喙的四周长着黄色羽毛) and down(绒毛) on its head. It fell out of the nest because of the strong wind and sat unable to move on the ground.
My dog was slowly going near it. Moving with great speed down the tree nearby, an old sparrow fell like a stone(石头) right before the nose of my dog, untidy, very afraid and making pitiful(可怜的) sounds. It ran to save. It lay beside the young sparrow. In full fear, it gave itself up to the dog. My dog must have looked really big and terrible to it! But it left the safety to risk saving its child. At first, my dog stopped moving, and then moved back... It was clear that he knew this force. I moved fast to call my dog back and went away full of respect.
Yes, do not laugh. I felt a deep respect to the old bird because it showed great courage(勇气) and love. Love, I thought, is stronger than death or the fear of death. Only by it, by love, life is kept together and moves forward.
阅读短文,按要求回答问题。每小题答案不超过5个词。
1. What did the dog see first?
______________________________
2. Why did the young sparrow come down from its nest?
______________________________
3. Why did the old bird fly down from the tree?
______________________________
4. What did the old bird show?
______________________________
5. What did the writer think is stronger than death or the fear of death?
______________________________
答案:

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭