第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
一、词汇夯基。
根据语境,从方框中选出恰当的单词并用其适当形式填空。每空仅填一词,每词仅用一次。
hoax lady embarrassed cancel discover on believe appear watch office
1. The ________ of the universe(宇宙)is the symbol of the rapid progress of science and technology.
2. They are ________. You can't believe them.
3. ________ in the government need to keep honest and self-disciplined(自律的).
4. Please don't play jokes ________ him. He is always serious.
5. I don't think he is ________, for he often tells lies.
6. A lot of ________ were doing exercise in the park when I got there.
7. My wallet has ________. It was in my schoolbag a moment ago.
8. We planned to go to the movies, but ended up ________ videos at home.
9. My most ________ moment was trying to introduce a person whose name I couldn't remember.
10. The flight had to be ________ because of the bad weather.
根据语境,从方框中选出恰当的单词并用其适当形式填空。每空仅填一词,每词仅用一次。
hoax lady embarrassed cancel discover on believe appear watch office
1. The ________ of the universe(宇宙)is the symbol of the rapid progress of science and technology.
2. They are ________. You can't believe them.
3. ________ in the government need to keep honest and self-disciplined(自律的).
4. Please don't play jokes ________ him. He is always serious.
5. I don't think he is ________, for he often tells lies.
6. A lot of ________ were doing exercise in the park when I got there.
7. My wallet has ________. It was in my schoolbag a moment ago.
8. We planned to go to the movies, but ended up ________ videos at home.
9. My most ________ moment was trying to introduce a person whose name I couldn't remember.
10. The flight had to be ________ because of the bad weather.
答案:
discovery@@hoaxes@@Officers@@on@@believable@@ladies@@disappeared@@watching@@embarrassing@@canceled
二、词语运用
11. 我们应该互相信任,而不是互相猜疑。
We should believe in each other ________ ________ doubt each other.
12. 捉弄同学是不礼貌的。
It's impolite to ________ ________ the classmates.
13. 令人尴尬的是当我们到达花店时,所有的花都卖完了。
It's ________ that when we got to the flower store,all the flowers ________ ________ ________.
14. 在过去几年里,我的家乡发生了巨大的变化。
Great changes ________ ________ ________ in my hometown in the last few years.
15. 这对夫妇已经结婚十多年了,现在有一个可爱的儿子。
The couple ________ ________ ________ for over ten years and now they have a lovely son.
16. 我不相信这种药能帮助我减肥。
I don't believe this kind of medicine can help me ________ ________.
11. 我们应该互相信任,而不是互相猜疑。
We should believe in each other ________ ________ doubt each other.
12. 捉弄同学是不礼貌的。
It's impolite to ________ ________ the classmates.
13. 令人尴尬的是当我们到达花店时,所有的花都卖完了。
It's ________ that when we got to the flower store,all the flowers ________ ________ ________.
14. 在过去几年里,我的家乡发生了巨大的变化。
Great changes ________ ________ ________ in my hometown in the last few years.
15. 这对夫妇已经结婚十多年了,现在有一个可爱的儿子。
The couple ________ ________ ________ for over ten years and now they have a lovely son.
16. 我不相信这种药能帮助我减肥。
I don't believe this kind of medicine can help me ________ ________.
答案:
rather than
@@play tricks/jokes on
@@embarrassing
@@had been sold out
@@have taken place
@@have been married
@@(to) lose weight
@@play tricks/jokes on
@@embarrassing
@@had been sold out
@@have taken place
@@have been married
@@(to) lose weight
三、教材拓展。
Many April Fool's jokes may end up being not very funny. A famous TV star once invited his girlfriend onto his show on April Fool's Day. He asked her to marry him. The lady was so happy because she really wanted to get married. However, when she said yes,he replied, “April Fool!” That little joke didn't have a very happy ending. The TV star lost his girlfriend and his show was canceled.
According to the paragraph,complete the chart.

Many April Fool's jokes may end up being not very funny. A famous TV star once invited his girlfriend onto his show on April Fool's Day. He asked her to marry him. The lady was so happy because she really wanted to get married. However, when she said yes,he replied, “April Fool!” That little joke didn't have a very happy ending. The TV star lost his girlfriend and his show was canceled.
According to the paragraph,complete the chart.
答案:
April Fool’s Day@@to marry him@@his girlfriend@@was canceled
四、(中考·江西)阅读理解。
Indonesians love to celebrate. They believe that celebrating and eating together brings good luck. Let's party Indonesia-style.
Would you be surprised to find a New Year's Day in March? Indonesians on the island of Bali are getting ready to ring in Nyepi, their New Year. It falls in March or April on the night of the new moon and is a symbol of a fresh start for the people and the island of Bali. On the eve of Nyepi, families and friends get together in the market. They carry a huge monster which is made of wood and other materials around the village three times. After that, people set it on fire, hoping to drive out evil(邪恶的) spirits.
After Nyepi,a Turun Tanah ceremony begins in honor of a child's first steps. At the Turun Tanah,parents invite friends and family to a party to introduce the baby. They put different objects such as a bracelet(手镯), pen, mirror or toy computer around their baby. If the baby picks up a pen, he or she may be a writer. A child who picks up a gold bracelet may be rich.
While Turun Tanah celebrates the future of a family, Galungan celebrates its past. Ancestors who have died return “home” during this ten-day celebration. And living relatives do their best to make them happy. Tall bamboo poles line the street. People attend the ceremonies and visit their family and village temples. Actors and dancers give performances that tell stories of good fighting against evil.
A year of festivals has come to an end. Don't worry;next year, Indonesia will be buzzing(发出嗡嗡声)again with celebrations, so welcome to the party!
( )21. What's the theme of the passage?
A. Celebrations. B. Feelings.
C. Family. D. Health.
( )22. 新考法 细节多选 What do people do during Galungan? Check and choose the right answer.
①Watch performances.
②Discuss new babies' future.
③Visit their family and village temples.
④Put the bamboo poles along the street.
⑤Carry a huge monster around the village.
A. ①②⑤ B. ①③④
C. ②③④ D. ③④⑤
( )23. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The baby who picks up a pen may be a writer.
B. Nyepi usually comes after Turun Tanah in Bali.
C. New Year's Day in Indonesia begins in February.
D. People fire bamboo poles to drive away the monster.
( )24. 新考法 推断文章结构 Which of the following best shows the structure of the passage?

( )25. 新考法 推断作者写作意图 What is the writer's purpose according to the passage?
A. To welcome us to the festivals.
B. To show us how to treat the ancestors.
C. To tell us how to hold the party.
D. To teach us how to fight against the evil.
Indonesians love to celebrate. They believe that celebrating and eating together brings good luck. Let's party Indonesia-style.
Would you be surprised to find a New Year's Day in March? Indonesians on the island of Bali are getting ready to ring in Nyepi, their New Year. It falls in March or April on the night of the new moon and is a symbol of a fresh start for the people and the island of Bali. On the eve of Nyepi, families and friends get together in the market. They carry a huge monster which is made of wood and other materials around the village three times. After that, people set it on fire, hoping to drive out evil(邪恶的) spirits.
After Nyepi,a Turun Tanah ceremony begins in honor of a child's first steps. At the Turun Tanah,parents invite friends and family to a party to introduce the baby. They put different objects such as a bracelet(手镯), pen, mirror or toy computer around their baby. If the baby picks up a pen, he or she may be a writer. A child who picks up a gold bracelet may be rich.
While Turun Tanah celebrates the future of a family, Galungan celebrates its past. Ancestors who have died return “home” during this ten-day celebration. And living relatives do their best to make them happy. Tall bamboo poles line the street. People attend the ceremonies and visit their family and village temples. Actors and dancers give performances that tell stories of good fighting against evil.
A year of festivals has come to an end. Don't worry;next year, Indonesia will be buzzing(发出嗡嗡声)again with celebrations, so welcome to the party!
( )21. What's the theme of the passage?
A. Celebrations. B. Feelings.
C. Family. D. Health.
( )22. 新考法 细节多选 What do people do during Galungan? Check and choose the right answer.
①Watch performances.
②Discuss new babies' future.
③Visit their family and village temples.
④Put the bamboo poles along the street.
⑤Carry a huge monster around the village.
A. ①②⑤ B. ①③④
C. ②③④ D. ③④⑤
( )23. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The baby who picks up a pen may be a writer.
B. Nyepi usually comes after Turun Tanah in Bali.
C. New Year's Day in Indonesia begins in February.
D. People fire bamboo poles to drive away the monster.
( )24. 新考法 推断文章结构 Which of the following best shows the structure of the passage?
( )25. 新考法 推断作者写作意图 What is the writer's purpose according to the passage?
A. To welcome us to the festivals.
B. To show us how to treat the ancestors.
C. To tell us how to hold the party.
D. To teach us how to fight against the evil.
答案:
21~25. ABADA
查看更多完整答案,请扫码查看