2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版》

四、(2024·扬州市广陵区二模)阅读理解。
新素养 技术应用 The Hexa Plant is a six - legged robot that has been specially made to care for the potted(盆栽的)plant that it carries on top of its head. Using light and heat sensors(传感器),the robot has the ability to carry its plant in and out of the daylight. If the house plant needs more sun,the Hexa Plant will walk into the sunlight;if the house plant is getting too hot,the Hexa Plant will go back into the area that blocks direct light. The Hexa Plant will even do a little dance to warn its owner when it senses that the plant needs to be watered.
The robot was developed by the Vincross engineer and founder Sun Tianqi after he saw a dead sunflower sitting in the darkness in a room back in 2014. “Plants only receive an action without responding,” Sun Tianqi wrote in a blog post. “Whether they are being cut,bitten,burned or pulled from the earth,or when they haven’t received enough sunshine,water,or are too hot or cold,they will hold still and take whatever is happening to them. ”
According to Sun Tianqi,for billions of years,plants have never experienced movement of any kind,not even the simplest movement. In their whole lives,they stick to where they were born. Sun Tianqi continued,“Do they want to break their own settings or have a tendency(趋势)towards this? I do not know the answer,but I would love to try to share some of this human tendency and technology with plants. With the help of the robot,plants can experience the move. ”
The Hexa Plant model robots are not for sale,though Vincross does sell a Hexa robot model. It is said that in the near future the robots can open up a new market to watch over our household plants.
1. What can we learn about the Hexa Plant?
A. It helps people plant some flowers.
B. It waters the plants through dancing.
C. It helps indoor plants get proper sunlight.
D. It carries the potted plant with its hands.
2. What does the writer try to show in Paragraph 2?
A. The way plants spend their whole lives.
B. The common way people deal with plants.
C. The difference between plants and humans.
D. The cause of making the indoor plants’ helper.
3. What does Sun Tianqi try to do using this technology?
A. To develop gardening skills.
B. To draw people’s attention to plants.
C. To make plants experience the move.
D. To study the living conditions of plants.
答案: 1. C 【解析】根据第一段中“Using light and heat sensors, the robot has the ability to carry its plant in and out of the daylight.”可知,Hexa Plant能够通过光和热传感器将植物带入或带出日光中,与C项描述“它有助于室内植物获得适当的阳光”一致。 2. D 【解析】根据第二段中“The robot was developed by the Vincross engineer and founder Sun Tianqi after he saw a dead sunflower sitting in the darkness in a room back in 2014.”可知,Hexa Plant是Vincross的工程师兼创始人在看到一株枯死的向日葵后开发出来的。下文指出“植物只能接受行动而不能做出回应”,这表明作者试图在第二段中说明开发室内植物助手Hexa Plant的原因,即为了让植物能够得到更好的照顾。 3. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭