2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本九年级英语下册译林版》

四、阅读理解。
新素材 人文地理 Bangkok has become the No.1 destination in the world for tourists. According to a recent survey carried out by an important company, more tourists are choosing to visit the capital of Thailand than New York City and London. The reason for this recent rise in visitors is the increasing number of wealthy people living in the Asian region. Perhaps the popularity of Bangkok is no surprise since it has a rich history and there are many things for tourists to see and do.
There are many wats(佛寺) in Bangkok. In fact, you could probably spend a whole two - week vacation trying to discover all the beautiful wats in the city. Wat Arun is one of the most visited wats in Bangkok. It has a tall central tower covered by porcelain. When the sun rises in the morning, a beautiful and amazing effect is created and seeing it is an unforgettable experience for most visitors. The interior(内部) of the building is just exciting, too. Beautifully painted murals(壁画) line the walls and wonderful ceramics are on display.
The floating markets are another tourist hot spot in Bangkok. These are makeshift markets where people sell things from their boats on the river to shoppers on the street. Vendors might peddle anything, from old trinkets(廉价小饰品) to delicious food. Tourists can also take a boat to travel and follow the markets around the city.
Travellers who get tired of the constant noise and crowds can also get outside the city to experience the beautiful countryside. Hua Hin is a resort that sits along the ocean to the south of the capital. It has a tropical climate throughout the year and offers a peaceful spot to relax and go for a dip in the ocean.
1. More tourists are visiting Bangkok because ________.
A. there are more rich people living in Asia
B. Bangkok is safer than New York City
C. Bangkok is not an expensive place to visit
D. there are more new tourist areas in Bangkok
2. The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to “________”.
A. tourist B. Bangkok
C. surprise D. popularity
3. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The weather in Bangkok.
B. The wats in Bangkok.
C. The floating markets in Bangkok.
D. The visitors from other countries.
4. Where do people sell things in the floating markets?
A. From their stores.
B. From the streets.
C. From their boats.
D. From their buses.
答案: A 【解析】根据第一段中“The reason for this recent rise in visitors is the increasing number of wealthy people living in the Asian region.”可知,游览曼谷的游客变多是因为亚洲地区富人的数量增加。@@B 【解析】根据画线词前的“Perhaps the popularity of Bangkok is no surprise”可知,此处对应表示曼谷受欢迎的原因,因此“it”指代Bangkok。@@B@@C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭