2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版》

一、单项选择。从以下各题A、B、C三个选项中选择正确答案。
(
B
) 1. —Who's ______ boy in the front of the classroom?
—He's my cousin Steve.

A.a
B.the
C.an
答案: B
(
B
) 2. —I don't have enough money to buy this ______ skirt?
—How about that one? It could be cheaper.

A.ugly
B.expensive
C.terrible
答案: B
(
A
) 3. —______ did you go on vacation?
—We went to the countryside.

A.Where
B.How
C.When
答案: A
(
C
) 4. —Excuse me,I wonder
around the school.
—Get out of the gate. Turn right and walk along the street and it is one or two hundred metres away from the school.

A.where is a supermarket
B.when I can find the supermarket
C.how I can get to the supermarket
答案: C
(
A
) 5. It's my first time to come to my new school. I have ______ friends here. I feel lonely sometimes.

A.few
B.a few
C.quite a few
答案: A
二、根据句意及首字母提示完成句中所缺单词。
1. I don't have enough money to buy this e
xpensive
bike.
2. We have f
ew
vegetables for dinner,so we need to buy some in the supermarket.
3. I bought my parents a lot of things in Sanya but n
othing
for myself.
4. He s
eemed
so surprised and happy when he saw his favorite star.
5. He learned to fly a kite in the park,and now he can fly it well after t
rying
many times.
答案: xpensive; ew; othing; eemed; rying
三、阅读下面的短文,根据短文内容选择正确答案。
Chengdu is building(建造) itself into a “park city”. That is,there are lots of and will be more parks in the city. Parks are always popular with people,from the young to the old. In Chengdu,one of the most popular parks is Huanhuaxi Park. Every day,there are lots of people visiting it. Of them,there is a special group made up of some old people. They go there every morning to do Taichi. Yang Lina,65,is one of these old people. She usually gets to the park at 6:30 a.m. Then she does Taichi with other old people. “I have many friends here. Here we do Taichi,” Yang says.
Young people in Yang's family go to work. She comes to the park to exercise and meet friends. “I have to go to the hospital on Saturday morning,so I don't come here,” Yang says.
After doing Taichi,she goes back home to cook. She has lunch with her husband. Her husband does not come with her because he likes reading at home and playing chess with friends better.
At Huanhuaxi Park,there are many old people just like Yang. And you can even see a 90-year-old man do Taichi in the morning. Some walk kilometers there to join their friends.
It is no wonder that Chinese people's average life expectancy(平均寿命) is 77.93—a report said in July 2022. So many of us enjoy exercising!
(
C
) 1. What does Yang do at Huanhuaxi Park?
①Reads. ②Plays chess.
③Exercises. ④Meets friends.
A. ①②
B. ①③
C. ③④
(
A
) 2. What does the writer think of exercise?
A. Helpful.
B. Relaxing.
C. Interesting.
(
C
) 3. Which of the blanks can be filled in with the underlined words “No wonder”?
A. Jack was late,Mr. Miller didn't let him in.
B. the boys tried so hard,he still lost the game.
C. he didn't go with me. He wanted to watch TV at home.
(
A
) 4. What can we infer(推断) from the passage?
A. Yang lives a relaxing life.
B. Yang walks kilometers to the park every morning.
C. Yang and her husband don't live with their children together.
(
C
) 5. What's the best title of the passage?
A. Chengdu,A Park City.
B. Taichi,A Popular Sport.
C. Old People's Relaxing Life in Chengdu.
答案: C; A; C; A; C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭