2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版》

四、阅读下面的短文,根据短文内容判断句子正误。正确的写“A”,错误的写“B”。
Some friendships don't last long because some people don't give friendship back. To keep the friendship long,you must learn to be a good friend. You must treat(对待)your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest(坦诚的),be generous(慷慨的)and be understanding.
A good friendship starts with honesty. Good friends always speak honestly to each other.
Generosity means sharing and sharing makes friendship grow quickly. It's important to share interests,ideas and feelings. By sharing them,your friends will know you better.
Everyone needs understanding. If something goes wrong at school,talking about the problem with a friend can make it easier to solve. So when your friend meet problems. You must try to listen and put yourself in your friend's place,so you can understand the problem better.
No two friends are the same. But all true friendships have three things in common:honesty,generosity and understanding.
B
)1. To be a good friend,you must treat your friend the same way as they treat you.
B
)2. To have a good friendship,what we must do first is to listen to our friends.
A
)3. Sharing interests,ideas and feelings can make our friends know us better.
A
)4. We can better understand our friends' problems if we try to be good listeners.
B
)5. The writer writes this article to tell us the importance of making good friends.
答案: B; B; A; A; B
五、完成表格。阅读下面的短文,根据短文内容,完成表格所缺信息。
These days,there's always a long line in the women's toilets. So some people think of the idea of unisex(男女通用的)toilets. Some people think it can help solve the problem. Many people think it saves more room(空间)than just building more women's toilets. Also,it will be easier for mothers to take their little babies or kids,both boys and girls,to the toilet. People may not accept(接受)it right away. But it is still a good idea.
As we know,the aging population(人口老龄化)is a big problem in China today. More and more people are getting older and older. And most of them cannot go to the toilet by themselves. This is a big problem. A unisex toilet can solve it. Old people can go to the toilet with their family. In this way,they won't meet any danger,such as falling down.
However,some people don't like this idea. In their opinion,they think it is not safe for women. Though it has high walls,there are still problems when men and women use the same toilet. People may have no privacy(隐私). Also,there are always many people in women's toilets. If there are unisex toilets,there will be more women going to these toilets and it will bring some problems to men. To solve the problem,the unisex toilets must be very big. It will need more room than building men's and women's toilets.
What should we do in the end? Maybe it is better to build more women's toilets and fewer men's toilets.

答案: more/longer; with/to take care of/to look after; safe/safer; enough; more; fewer; 1. more/longer; 2. with/to take care of/to look after; 3. safe/safer; 4. enough; 5. more;fewer

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭