2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校金典课堂八年级英语上册人教版成都专版》

一、选择填空。从以下各题A、B、C三个选项中选择正确答案。
(
C
) 1. It's a tradition to eat mutton ______ the Winter Solstice(冬至)Festival.

A.in
B.at
C.on
答案: C
(
B
) 2. The bread in the ______ gave out a nice smell after some time. It must be delicious.

A.blender
B.oven
C.pot
答案: B
(
C
) 3. This sandwich tastes ______ because I put too much honey and butter in it.

A.delicious
B.sweet
C.bad
答案: C
(
A
) 4. The waiting room is ______ sick people. They're waiting to see the doctor.

A.filled with
B.mixed with
C.covered with
答案: A
(
A
) 5. To make the chicken more delicious,you need to cook it ______.

A.at a high temperature
B.at a high price
C.in a large bowl
答案: A
二、根据句意及首字母提示完成句中所缺单词。
1. Leaves of many trees turn yellow in a
utumn
.
2. When we got to his home,he s
erved
us some apples and strawberries.
3. Mr. Smith c
overed
the table with a tablecloth to keep it clean.
4. The boy d
ug
a hole under the tree. Then he put a big box in it.
5. After taking my t
emperature
,I know I must go to the doctor. Because it's too high.
答案: autumn; served; covered; dug; temperature
三、用括号内所给词的正确形式填空。
1. My sister put too much
salt
into the egg soup. It was even
saltier
than the one I made last time and nobody could eat it.(salt)
2. It's one of the
traditions
to stay up late to welcome the New Year in China.
Traditionally
,people have a big meal with their family on that day.(tradition)
3. This restaurant has good
service
. It always
serves
free tea and cookies for customers.(serve)
4. Mr. White had a big party
to celebrate
his father's 70th birthday. All the family members and some friends came to the
celebration
.(celebrate)
5. Like many other
travellers
,Henry spent most of his life
travelling/traveling
around the world and met a lot of interesting things.(travel)
答案: salt; saltier; traditions; Traditionally; service; serves; to celebrate; celebration; travellers; travelling/traveling
四、阅读短文,根据短文内容判断句子正误。正确的写“A”,错误的写“B”。
Sometimes,when we have a lot of nice food,we say that we are “eating like an emperor(皇帝)”. However,a real emperor might not eat as much as you think. A Qing Dynasty emperor ate only two meals a day,around 8 a.m. and 2 p.m. Besides these meals,the emperor could ask for snacks any time he wanted.
When the emperor called for his meal,his servants would quickly set the table wherever he was. There were usually more than twenty dishes on the table. The diet was balanced with rich nutrients(营养)and tastes. There were vegetables,chicken,duck,fish and pork. Spring water was used to cook the rice.
However,even when the food was ready,the emperor did not eat right away. Why? He had to make sure the food was safe. His servants would put a small silver spoon into each dish. It would change color if the food was not right. To make sure,the emperor then asked his servants to taste the dishes first.
After that,the emperor was finally able to enjoy his food,but only by himself. The emperor ate with his family members only during very important events. He didn't eat too much of one dish,either. He never let anybody know what he liked or disliked. So the emperor usually ate no more than three spoons of any dish.
(
B
) 1. A Qing Dynasty emperor didn't eat anything else but two meals a day.
(
A
) 2. The servants prepared over 20 dishes for the emperor.
(
B
) 3. The emperor could eat after his servants used a silver spoon to make sure the food was right.
(
A
) 4. According to the article,we can know the emperor couldn't enjoy his food freely.
(
B
) 5. This article is mainly about what the Qing Dynasty emperor ate.
答案: B; A; B; A; B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭