精英家教网 > 练习册解析答案 > 中学生世界九年级英语沪教版54制 > 第88页解析答案
中学生世界九年级英语沪教版54制

中学生世界九年级英语沪教版54制

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册中学生世界九年级英语沪教版54制答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Ⅲ. Complete the following passages with the words in the box. Each can be used only once. (共8分)
A. Instead of
B. cover
C. social
D. Because of
E. bad manners
Many Chinese people are embarrassed by compliments (赞美). When they are praised by someone else, they would quickly try to play it down. This is part of the modesty (谦逊) that guides Chinese 36 behaviour and makes Chinese people sound much more humble than most Westerners.
For example, I saw a friend one day and praised her on her great new haircut and fashion. 37 saying "thank you", she immediately replied, "No, no, no, I don't look nearly as young and attractive as you do." At first, I thought that it was 38 to respond to my praise that way. But later I started to see that kind of exchange among almost all Chinese women and I got to understand why. It was a common way to 39 their embarrassment by giving a Chinese-style response to their friend.
36. ______ 37. ______ 38. ______ 39. ______
答案:36. C
解析:此处修饰名词behaviour,应用形容词social“社会的”,social behaviour“社会行为”,符合语境,故选C。
37. A
解析:根据后文“she immediately replied, ‘No, no, no...’”可知她没有说“谢谢”,Instead of“代替;而不是”,符合语境,故选A。
38. E
解析:起初作者认为那种回应方式是不礼貌的,bad manners“不礼貌;坏习惯”,符合语境,故选E。
39. B
解析:cover one's embarrassment“掩饰某人的尴尬”,固定搭配,符合语境,故选B。
Ⅳ. Complete the following passages with the words in the box. Each can be used only once.
A. American
B. Chinese
C. progress
D. actually
E. are fully aware of
Many Chinese people 40
E
the differences between how Westerners and Chinese receive compliments. In fact, my husband, Mr Ellis and I have been gradually influenced by the Chinese culture. Once a friend called to meet us about the 41
C
of the writing of my new book.
As soon as she saw me, she said to Mr Ellis, "Your wife looks pretty charming." He answered, "Thank you" in Chinese. She commented "That was quite an 42
A
response." "The Chinese," she added, "would say 'Na li, na li'," which sounds like saying "Where, where?" but 43
D
means "No, not really."
40. ______ 41. ______ 42. ______ 43. ______
答案:40. E
解析:许多中国人完全意识到中西方接受赞美的方式不同,are fully aware of“完全意识到”,符合语境,故选E。
41. C
解析:the progress of...“……的进展”,符合语境,朋友来是为了了解新书写作的进展,故选C。
42. A
解析:根据前文“He answered, ‘Thank you’ in Chinese.”可知这种回应是美式的,American“美国的”,符合语境,故选A。
43. D
解析:“Na li, na li”听起来像“Where, where?”,但实际上意思是“No, not really.”,actually“实际上”,符合语境,故选D。