2025年夺冠新课堂课时同步八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年夺冠新课堂课时同步八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年夺冠新课堂课时同步八年级英语上册人教版》

一、句型转换。
1. I like calligraphy best.(改为同义句)
My
of art is calligraphy.
2. The painting is very beautiful.(改为感叹句)
the painting is!
3. Music can help us relax.(改为一般疑问句)
music
us relax?
4. He began to learn painting when he was five.(对画线部分提问)
______ ______ he begin to learn painting?
答案: 1.favorite form 2.How beautiful 3.Can; help 4.when did
二、阅读理解。
For centuries, lacquer fans(漆扇)have been loved for their beauty. Today, we'll take a look at the story behind lacquer fans.
Lacquer fans are special fans from China, and their history dates back to the Han Dynasty. Later, lacquer fans became one of the top collections in the art world during the Tang Dynasty. Lacquer is a natural varnish(清漆)from the lacquer tree. It was first used for wooden objects to protect them from water and insects. Over time, workers began to use lacquer to make and decorate(装饰)fans.
Lacqwer fans are made with bamboo or wooden frames(框架). Traditionally, they are painted with different themes and patterns(图案), such as flowers and birds, and people, to make them traditional techniques(技艺)to create lacquer fans, keeping this ancient art alive.
Nowadays, lacquer fan painting is one of the most popular activities among young people. The process is quite simple. People first choose the colors they want to use, drop the coloured lacquer into the water, stir(搅拌)it, put the fans in the water for a while, and then take them out. And that's it.
Many people like lacquer fans. Every fan is unique(独一无二的), like each of us.
(
B
)1. When did lacquer fans become one of the top collections in the art world?
A. During the Han Dynasty.
B. During the Tang Dynasty.
C. During the Ming Dynasty.
D. During the Qing Dynasty.
(
C
)2. According to the passage, what are the frames of the lacquer fans made of?
A. Glass or plastic
B. Glass or wood
C. Bamboo or wood
D. Plastic or bamboo
(
A
)3. What's the correct order of painting lacquer fans?
a. Take them on.
b. Choose the colors they want to use.
c. Drop the coloured lacquer into the water, stir it.
d. Put the fans in the water for a while.
A. b→c→d→a
B. c→d→a→b
C. c→b→a→d
D. b→a→c→d
(
C
)4. In which column(栏目)of the magazine can we find the text?
A. Health.
B. Sports.
C. Art.
D. Space.
(
D
)5. What is the best structure of this passage? (①=Paragraph 1. ②=Paragraph 2. …)

答案: 1-5 BCACD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭