2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版》

Ⅰ.阅读理解
We wanted to take a closer look at ecotourism in Laos, a country located in Southeast Asia that is known for its green, forested mountains, rich biodiversity, and friendly people. In Laos, many conservation projects have tried to use ecotourism to reduce illegal wildlife hunting and trade, but with little success, as wildlife populations have continued to decline rapidly. We came up with a new approach: why not pay local people depending on how many animals tourists would see? We created a new ecotourism project based on this idea and monitored the outcome of conservation.
We tried this new approach in Nam Et-Phou Louey, a national protected area(NPA) in Laos, which is home to tigers and five other species of wild cats. In 2009, we created an ecotour called the “Nam Nern Night Safari” with the help of the local government. On the Night Safari, local guides take tourists on a boat ride through the jungle at night to show them rare animals by a spotlight. We created a fund to share the ecotourism income with people from all nine villages nearby, not just with the tour guides, so that everyone would have a reason to protect wildlife. We asked every family to sign a contract, which stated how much they would earn from each wildlife sighting by tourists and how much they would lose if they poached (偷猎) or sold wildlife illegally.
During the first four years, our new ecotourism program seemed to show success: illegal hunting in the ecotourism area declined
and wildlife sightings increased. But did wildlife populations increase? Perhaps not. Animals might have become used to humans in the ecotourism area where they felt safer because of less hunting,a phenomenon called habituation.
So an increase in sightings might have been a result of habituation rather than an increase in wildlife populations. Nevertheless,hunting pressure did decrease in the ecotourism area of the park,which was the main goal we wanted to achieve. Over time,less hunting should result in greater wildlife populations.
1. Why was the new ecotourism project created?
A. To protect wildlife in Laos.
B. To promote tourism in Laos.
C. To improve the local economy.
D. To count the number of wild animals in Laos.
2. What method made everyone willing to take part in the wildlife protection?
A. The project made the guides take full responsibilities.
B. The project asked all the villagers to make a contract.
C. The project had all the people involved in tourism.
D. The project let all the people share the income.
3. What is the author’s attitude to the future of the project?
A. Pessimistic. B. Hopeful.
C. Worried. D. Skeptical.
4. What can we learn from the text?
A. “Nam Nern Night Safari” was started by the government.
B. The Night Safari is created to attract visitors.
C. Hunting decreased in the ecotourism area.
D. The wildlife population has greatly increased.
答案: 1.A 推理判断题。根据第一段的第二句可知,作者的团队设立这个环保旅游项目的根本目的是保护当地的野生动物。
2.D 细节理解题。根据第二段的倒数第二句可知,作者的团队通过设立基金,让所有的村民都能分享旅游收入,以此来提高大家保护野生动物的积极性。
3.B 推理判断题。根据最后一段的最后两句可知,偷猎现象减少,因此作者对项目的未来充满了信心。
4.C 细节理解题。根据最后一段的第一句中的“illegal hunting in the ecotourism area declined”可知答案。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭