2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版》

Ⅰ. 单词拼写
1. Generally,students' inner motivation is
essential
(极其重要的) to their development.
2. The young actor attempted to
impress
(使留下深刻印象) the audience but failed.
3. Stephen
deserves
(应得) the praise for his excellent performance in every basketball game.
4. They
grinned
(咧着嘴笑) with delight when they heard our news.
答案: 1.essential 2.impress 3.deserves 4.grinned
Ⅱ. 单句语法填空
1. There is no sense in
worrying
(worry) about the past. We should look forward.
2. When it comes to finding a job,first
impressions
(impress) are important.
3. Yuan Longping's hybrid rice has helped so many people in the world get rid of hungry, so he deserves
giving/to be given
(give) so many awards.
4. I was too young to read this difficult work, so my father explained it to me
patiently
(patient).
5. The puzzled
expression
(express) on her face suggested that she didn't know how she could express her feelings properly.
6. Many lessons are now available online, from
which
students can choose for free.
7. They were well trained by their masters
who
had great experience with caring for these animals.
8. The young couple went to London,
where
they lived for six months.
9. Yesterday the police caught a thief,
whom
they searched and found three iPhones in his pocket.
10. My eldest son,
whose
work takes him all over the world, is in New York at the moment.
11. We will put off the picnic in the park until next week,
when
the weather may be better.
12.
As
is known to us all, the rare vase dates back to the Ming Dynasty.
13. The famous singer,
who
is from Britain, has a number of devoted fans in China.
14. The weather turned out to be very cold,
which
was more than we could expect.
15. I came across my primary school teacher this morning, with
whom
I have lost touch for almost 20 years.
答案: 1.worrying 2.impressions 3.giving/to be given 4.patiently 5.expression 6.which 7.who 8.where 9.whom 10.whose 11.when 12.As 13.who 14.which 15.whom
Ⅲ. 完成句子
1. 这本书很有意思,这是我妈妈昨天为我买的。
The book,
which my mother bought for me yesterday
, is very interesting.
2. 这个课程是为这些学生设计的,他们中大多数可以讲好几种语言。
The course is designed for these students,
most of whom can speak several languages
can speak several languages.
3. 作为一名高中生,最重要的任务就是努力学习,这决定着我们的未来。
As a student in senior high school, the most important task is to study hard,
which determines our future
.
4. 他写过很多儿童书籍,将近一半都是在20世纪90年代出版的。
He wrote many children's books, nearly
half of which were published
in the 1990s.
5. 游客站在楼顶上,在那里他能够欣赏到美丽的风景。
The tourist was standing on the top of the building,
where he could enjoy the beautiful view
the beautiful scenery.
6. 正如我说的,她对孩子们十分有耐心。
As I said
, she is very patient with children.
答案: 1.which my mother bought for me yesterday 2.most of whom can speak several languages 3.which determines our future 4.half of which were published 5.where he could enjoy the beautiful view 6.As I said
Ⅰ. 完形填空
I was once a dropout. I know how powerfully a 1 can influence the life of a person who does not 2 herself. I quit school at sixteen to work. Years later, I had a(n) 3 and couldn't work for months. I felt depressed. With an unemployable father and a mentally ill mother to support, I couldn't 4 to give up.
Searching the ads, I found a notice that our local community college offered free work 5 . One requirement was a high-school diploma or GED certificate. Years ago, I got my GED certificate, but with 6 scores. I felt certain that I had little to 7 other than a willingness to 8 . After my physical injury healed, I went to meet Ruby Martin, the advisor who would 9 me.
I sat 10 waiting while Mrs. Martin looked over my score sheet. I was 11 to hear her blame me for wasting her valuable time. She looked at me for a long moment 12 she spoke.
"Why did you apply for this 13 ?" she asked. "Why aren't you applying to college?"
With my face burning with 14 , I could only whisper, "Because I am stupid."
She explained what the GED scores were based on, and that my numbers were very high indeed. I would make an excellent candidate for the training program.
I regained my 15 . Later, I got a bachelor's degree and became a teacher just like her.
1. A. clerk
B. teacher
C. interpreter
D. tailor
2. A. hear from
B. reflect on
C. believe in
D. dry out
3. A. accident
B. patient
C. trunk
D. giant
4. A. contradict
B. participate
C. declare
D. afford
5. A. preparation
B. certificate
C. training
D. qualification
6. A. numb
B. low
C. parallel
D. steep
7. A. distribute
B. apologize
C. recommend
D. offer
8. A. operate
B. grill
C. click
D. try
9. A. employ
B. assess
C. drill
D. comfort
10. A. comfortably
B. curiously
C. optionally
D. nervously
11. A. desperate
B. absurd
C. prepared
D. autonomous
12. A. before
B. until
C. since
D. after
13. A. occupation
B. enterprise
C. program
D. degree
14. A. anger
B. shame
C. envy
D. affection
15. A. dignity
B. confidence
C. privilege
D. profit
答案: 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者在读高中时就辍学了。后来作者在一位素不相识的老师的帮助下重新点燃了自信,并且最终成为一名老师。
1.B clerk“店员,职员”;teacher“教师”;interpreter “翻译”;tailor“裁缝”。根据下文“Later,I got a bachelor’s degree and became a teacher just like her.”可知,作者是在一位老师的鼓励下改变了人生道路。故选B。
2.C hear from“收到……的来信”;reflect on“反思”;believe in“信任”;dry out“干涸”。根据下文作者认为自己的GED分数低,自己笨,所以没有自信申请大学,因此她不相信自己的能力。故选C。
3.A accident“事故”;patient“病人”;trunk“树干,躯干”;giant“巨人”。根据下文中的“After my physical injury healed”可知,作者因意外而受伤不能工作。故选A。
4.D contradict“反驳,驳斥,否认”;participate“参与”;declare“宣布”;afford“承担得起,买得起”。根据上文可知,作者要挣钱赡养父母,所以她不能放弃。故选D。
2 | 英语·选择性必修 第一册(配外研版)
5.C preparation“准备”;certificate“证书”;training“培训”;qualification“资格”。根据下文“I would make an excellent candidate for the training program.”可知,作者是申请参加免费的工作培训项目。故选C。
6.B numb“麻木的”;low“低的”;parallel“平行的”;steep“陡峭的”。根据but的转折以及下文的“stupid”可知,作者认为自己考的分数低。故选B。
7.D distribute“分配,分布”;apologize“道歉”;recommend“推荐”;offer“提供”。根据上文和句意可知,作者认为对于申请这个培训项目,自己没有什么优势可以提供。故选D。
8.D operate“操作,做手术”;grill“盘问,烤”;click“点击”;try“努力,尝试”。根据上文可以判断作者要养家,所以她不能放弃工作,于是想试一试。故选D。
9.B employ“雇用,使用”;assess“评估,估价”;drill“训练”;comfort“安慰”。根据下文可知,Ruby Martin查看作者的成绩册,是评估作者是否可以参加这个项目。故选B。
10.D comfortably“舒适地”;curiously“好奇地”;optionally“可选择地”;nervously“紧张地”。根据语境可知,作者因为认为自己分数低,不知道能不能被录取,所以很紧张。故选D。
11.C desperate“绝望的”;absurd“荒唐的”;prepared“有准备的”;autonomous“自治的”。根据上文可知,作者只是抱着试一试的想法来参加面试,已经做好了不被接收的准备。故选C。
12.A 根据句意可知,老师看了她半天才说话。before用于肯定句中,表示“过了多久才……”。故选A。
13.C occupation“职业”;enterprise“企业”;program“项目”;degree“程度,学位”。根据下文“for the training program”可知,老师问作者为什么要参加这个培训项目。故选C。
14.B anger“怒气”;shame“羞愧,耻辱”;envy“羡慕,嫉妒”;affection“感情”。作者的脸因为羞愧而变红。故选B。
15.B dignity“尊严”;confidence“信心”;privilege“特权”;profit“利润”。作者以前认为自己笨,没有自信,后来得到学位而且成了老师,由此说明她恢复了自信。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭