2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版》

Ⅱ.七选五
How many times do you wish you had time to pick up a new hobby or skill? Often, you hope to learn something new, but you may never get started. 1 Many people have such plans, but they just don’t get started. The common reason is that they feel they don’t have enough time.
Hobbies provide a number of important benefits (益处). They provide us with a break from work. 2 Many hobbies, such as group sports and book clubs, allow us to make new friends. Because of such hobbies, we have a social life outside of our families and classrooms.
So we’ve covered why hobbies are important, but how can we make time? First, find out what you can cut back on. Chances are that you don’t want to skip doing the laundry or helping your kids with homework. 3 Do you spend your weekends on the couch? Chances are that there’s more time than you think.
4 It may not sound relaxing for your free time to be on a schedule, but you’ll be glad that you set aside time for your hobby once you’re on a regular schedule. Otherwise, it’s too easy to put it off.
5 Much of the difficulty in doing something lies in getting started. Even if you don’t feel like it, or you have other things to do, get up and use the time you’ve scheduled. If your hobby is something you love, it won’t be long before you find yourself actually having fun!

A.Actually, you’re not alone.
B.Finally, get up and truly do it!
C.Second, try your best not to put it off.
D.But how much time do you spend watching TV?
E.Next, schedule a regular time to spend with this hobby.
F.Why not ask your kids to do their homework on their own?
G. They allow us to use our free time to do something we love.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇议论文。很多人想要培养一个新的兴趣爱好,但往往不付诸行动。
1.A 根据下文“Many people have such plans, but they just don’t get started. ”可知,这里是指“你”不是唯一一个这样做的人。故选A。
2.G 根据上文的“Hobbies provide a number of important benefits(益处). ”以及后文的信息可知,这里是在列举有兴趣爱好的好处。故选G。
3.D 根据上文“Chances are that you don’t want to skip doing the laundry or helping your kids with homework. ”以及后文信息可知,我们虽然无法避开洗衣服和给孩子辅导功课的时间,但我们可以抽出看电视的时间。故选D。
4.E 根据下文的“It may not sound relaxing . . . once you’re on a regular schedule. ”可知,这里是建议我们给新的兴趣爱好安排出时间。故选E。
5.B 根据下文的“Much of the difficulty in doing something lies in getting started. ”可知,作者在本段主要鼓励我们要行动起来。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭