2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
B
I always wanted to be extraordinarily good at something. I wanted to be the best in the class—awe-inspiring and tip-top; a world-famous genius, like Michael Phelps.
Unfortunately, my version of reality did not quite line up with this delusional vision. I was a good swimmer, but I peaked at the collegiate State Championships level. My academic record was pretty solid, but I never would have made it into one of those Ivy League schools.
Though I rose to above-average status in a couple of areas, the disappointing truth was that I would never amount to anything better than a mid-sized fish in a small pond. The destiny apparently had other plans.
What drove me crazy, though, was the superstar talent thrown in my face at every turn. Some folks just seemed to get an unfair dose (一剂) of the talent. Why couldn’t I be like Bernie Williams, the famed New York Yankees player who also happened to be a world-class guitar virtuoso master?
Some say greatness is simply a function of putting in the practice time. It is around ten thousand hours, to be precise, according to author Malcolm Gladwell. I don’t question the theory of devoting extraordinary efforts to developing one’s expertise, but it seems that the talent is equally important.
I’ve heard that as people approach middle age, their life satisfaction increases because they begin to accept the gap between the expectations of themselves and the reality. After a few decades of frustration without the desired results, we eventually come to terms with our life as it comes out, even if it falls far short of our idealized youthful expectations.
Hope bends, it seems.
5. What does the underlined word “delusional” in Paragraph 2 most probably mean?
A. Imaginary.
B. Realistic.
C. Disappointing.
D. Material.
6. In the passage, the writer thinks of himself as
A. a world-famous genius
B. a mid-sized fish in a small pond
C. a world-class virtuoso
D. a student in an Ivy League school
7. According to the writer, what makes “greatness”?
A. Extraordinary efforts.
B. Ten thousand hours of practice.
C. Talent and expertise.
D. Talent and practice.
8. Which of the following might be the best title?
A. Hope Bends
B. Frustrating Decades
C. Practice Works
D. Youthful Expectations
I always wanted to be extraordinarily good at something. I wanted to be the best in the class—awe-inspiring and tip-top; a world-famous genius, like Michael Phelps.
Unfortunately, my version of reality did not quite line up with this delusional vision. I was a good swimmer, but I peaked at the collegiate State Championships level. My academic record was pretty solid, but I never would have made it into one of those Ivy League schools.
Though I rose to above-average status in a couple of areas, the disappointing truth was that I would never amount to anything better than a mid-sized fish in a small pond. The destiny apparently had other plans.
What drove me crazy, though, was the superstar talent thrown in my face at every turn. Some folks just seemed to get an unfair dose (一剂) of the talent. Why couldn’t I be like Bernie Williams, the famed New York Yankees player who also happened to be a world-class guitar virtuoso master?
Some say greatness is simply a function of putting in the practice time. It is around ten thousand hours, to be precise, according to author Malcolm Gladwell. I don’t question the theory of devoting extraordinary efforts to developing one’s expertise, but it seems that the talent is equally important.
I’ve heard that as people approach middle age, their life satisfaction increases because they begin to accept the gap between the expectations of themselves and the reality. After a few decades of frustration without the desired results, we eventually come to terms with our life as it comes out, even if it falls far short of our idealized youthful expectations.
Hope bends, it seems.
5. What does the underlined word “delusional” in Paragraph 2 most probably mean?
A. Imaginary.
B. Realistic.
C. Disappointing.
D. Material.
6. In the passage, the writer thinks of himself as
B
.A. a world-famous genius
B. a mid-sized fish in a small pond
C. a world-class virtuoso
D. a student in an Ivy League school
7. According to the writer, what makes “greatness”?
A. Extraordinary efforts.
B. Ten thousand hours of practice.
C. Talent and expertise.
D. Talent and practice.
8. Which of the following might be the best title?
A. Hope Bends
B. Frustrating Decades
C. Practice Works
D. Youthful Expectations
答案:
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者一直想成为最优秀的人,但是现实跟不上作者的期望;作者后来明白天赋和努力同样重要,人们最终会接受期望与现实的差距。
5.A 词义猜测题。根据画线词所在句中的“did not quite line up with”和上一段的内容(作者对自己的期望)可知,此处表示现实与作者对自己的期望并不完全一致。A项意为“幻想的”,与画线词词义相近。故选A。
6.B 细节理解题。根据第三段的内容,尤其是“I would never amount to anything better than a mid-sized fish in a small pond.”可知,作者把自己视为池塘中的一条中等大小的鱼。故选B。
7.D 细节理解题。根据第五段第一句和最后一句可知,作者认为“伟大”来自大量的练习和天赋。故选D。
8.A 标题归纳题。根据最后一段“Hope bends,it seems.”并结合文章其他内容可知,本文主要讲述了期望与现实的差距——随着我们步入中年,我们最终会接受自我理想化的期望与现实的差距,故A项最适合作为文章标题。
答案与精析 英语 5
5.A 词义猜测题。根据画线词所在句中的“did not quite line up with”和上一段的内容(作者对自己的期望)可知,此处表示现实与作者对自己的期望并不完全一致。A项意为“幻想的”,与画线词词义相近。故选A。
6.B 细节理解题。根据第三段的内容,尤其是“I would never amount to anything better than a mid-sized fish in a small pond.”可知,作者把自己视为池塘中的一条中等大小的鱼。故选B。
7.D 细节理解题。根据第五段第一句和最后一句可知,作者认为“伟大”来自大量的练习和天赋。故选D。
8.A 标题归纳题。根据最后一段“Hope bends,it seems.”并结合文章其他内容可知,本文主要讲述了期望与现实的差距——随着我们步入中年,我们最终会接受自我理想化的期望与现实的差距,故A项最适合作为文章标题。
答案与精析 英语 5
查看更多完整答案,请扫码查看