2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅳ.完成句子
1.尽管他最年轻,但他们仍决定选他当经理。
He was the youngest, but they decided to
2.不是这个故事本身而是这个故事反映出来的东西才是重要的。 (强调句型)
3.这项任务太难了,我们做不了。
4.从高楼的顶上看,公园看上去更漂亮。
①
(过去分词作状语)
②
5.通常天气变化无常,有时候变得出乎我们意料。
The weather is usually changeable,
1.尽管他最年轻,但他们仍决定选他当经理。
make him manager
(make+宾语+宾补)He was the youngest, but they decided to
make him manager
.2.不是这个故事本身而是这个故事反映出来的东西才是重要的。 (强调句型)
It is not the story itself but what is reflected in the story that
.3.这项任务太难了,我们做不了。
too difficult for us to do
(too...to...)4.从高楼的顶上看,公园看上去更漂亮。
①
Seen from the top of the high building
, the park looks even more beautiful.(过去分词作状语)
②
Seeing from the top of the high building
, I find the park even more beautiful.(现在分词作状语)5.通常天气变化无常,有时候变得出乎我们意料。
sometimes beyond our expectations
(expectation)The weather is usually changeable,
sometimes beyond our expectations
.
答案:
1.make him manager 2.It is not the story itself but what is reflected in the story that 3.too difficult for us to do 4.①Seen from the top of the high building ②Seeing from the top of the high building 5.sometimes beyond our expectations
Ⅴ.课文语法填空
Stephen Curry, 1.
9.
Stephen Curry, 1.
whose
father is Dell Curry, a famous basketball star, spent many childhood hours 2.playing
(play) on the muddy basketball court. He learnt to be 3.creative
(create) and flexible as a player and 4.developed
(develop) his own playing style and shot 5.accurately
(accurate). Although Stephen was thought to be too short, too thin and too weak to follow 6.in
his father's footsteps, he carried on and would not give up because playing basketball was his dream. As a result, Stephen ended up playing basketball at Davidson College. 7.Selected
(select) for the NBA in 2009, Stephen joined the Golden State Warriors. In 2015, he won his first NBA championship and led his team to their first championship since 1975. All his 8.achievements
(achievement) were made through his self-belief, perseverance and continuous efforts.9.
What
we learn from him is that anything is possible if you believe in 10.yourself
(you) and work hard.
答案:
1.whose 2.playing 3.creative 4.developed 5.accurately 6.in 7.Selected 8.achievements 9.What 10.yourself
A
This new packaging material looks like conventional plastic, but it's actually made from fish waste and algae (海藻)— and unlike plastic, if it escapes into the ocean, a fish could likely eat it safely. The material, called MarinaTex, is the winner of this year's James Dyson Award.
"It began with my desire to work with waste." says Lucy Hughes, a recent graduate from University of Sussex, who once visited a fish processing factory to see the massive quantities of waste generated by the industry and found new ways to use it. She focused on fish's skins and scales(鳞片). "When I had it in my hands, I realized this has got potential," she says. "It's super strong and flexible." Hughes spent months experimenting with fish waste in her kitchen, running more than 100 experiments to find a binder and a process that could hold together the proteins in fish's skins and scales. "I had a lot of failed attempts—a lot of things either were too easily broken or too soft or easily went bad." she says. She finally landed on a type of algae that can be locally got.
The material can be used to replace oil-based plastic in packaging such as bags or in the half transparent windows used to show products in boxes. As her research continues, Hughes says that she'll be studying how MarinaTex works and how long it would be used to store food.
1. Why did Hughes develop MarinaTex?
A. She wanted to look for a new plastic.
B. She would like fish to eat it safely.
C. She wanted to win James Dyson Award.
D. She wanted to make use of fish's skins and scales.
2. What does the underlined word "it" in Paragraph 2 refer to?
A. The fish processing factory.
B. The fish waste.
C. Fish's scales.
D. Fish's skins.
3. What is the main advantage of MarinaTex compared with conventional plastic?
A. It is stronger and more flexible.
B. It can be used as plastic bags.
C. It has the nutritional value for fish.
D. It can break down very easily and fast.
4. Which one is the best title for the passage?
A. Working with Waste
B. Developing New Ideas
C. Making Bags from Fish Waste
D. Getting Rid of Plastic Pollution
This new packaging material looks like conventional plastic, but it's actually made from fish waste and algae (海藻)— and unlike plastic, if it escapes into the ocean, a fish could likely eat it safely. The material, called MarinaTex, is the winner of this year's James Dyson Award.
"It began with my desire to work with waste." says Lucy Hughes, a recent graduate from University of Sussex, who once visited a fish processing factory to see the massive quantities of waste generated by the industry and found new ways to use it. She focused on fish's skins and scales(鳞片). "When I had it in my hands, I realized this has got potential," she says. "It's super strong and flexible." Hughes spent months experimenting with fish waste in her kitchen, running more than 100 experiments to find a binder and a process that could hold together the proteins in fish's skins and scales. "I had a lot of failed attempts—a lot of things either were too easily broken or too soft or easily went bad." she says. She finally landed on a type of algae that can be locally got.
The material can be used to replace oil-based plastic in packaging such as bags or in the half transparent windows used to show products in boxes. As her research continues, Hughes says that she'll be studying how MarinaTex works and how long it would be used to store food.
1. Why did Hughes develop MarinaTex?
A. She wanted to look for a new plastic.
B. She would like fish to eat it safely.
C. She wanted to win James Dyson Award.
D. She wanted to make use of fish's skins and scales.
2. What does the underlined word "it" in Paragraph 2 refer to?
A. The fish processing factory.
B. The fish waste.
C. Fish's scales.
D. Fish's skins.
3. What is the main advantage of MarinaTex compared with conventional plastic?
A. It is stronger and more flexible.
B. It can be used as plastic bags.
C. It has the nutritional value for fish.
D. It can break down very easily and fast.
4. Which one is the best title for the passage?
A. Working with Waste
B. Developing New Ideas
C. Making Bags from Fish Waste
D. Getting Rid of Plastic Pollution
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了一个大学应届毕业生设计了一种用鱼废料制作的包装材料,这种材料能够更快速地被分解掉。
1.D 细节理解题。根据文章第二段首句及“She focused on fish’s skins and scales(鳞片).”可知,她是想利用鱼的皮和鳞片等废弃物来制作环保的包装材料。故选D。
2.B 代词指代题。后文一直在围绕it展开说明,结合“Hughes spent months experimenting with fish waste in her kitchen...”可知,it指代的就是fish waste。故选B。
3.D 推理判断题。根据文章最后一段可知,与传统的塑料相比,这种新型的包装材料能够更快、更环保的被分解掉。故选D。
4.C 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了一个大学毕业生用鱼的废料来制作环保包装材料的事情,故C项作标题最恰当。
1.D 细节理解题。根据文章第二段首句及“She focused on fish’s skins and scales(鳞片).”可知,她是想利用鱼的皮和鳞片等废弃物来制作环保的包装材料。故选D。
2.B 代词指代题。后文一直在围绕it展开说明,结合“Hughes spent months experimenting with fish waste in her kitchen...”可知,it指代的就是fish waste。故选B。
3.D 推理判断题。根据文章最后一段可知,与传统的塑料相比,这种新型的包装材料能够更快、更环保的被分解掉。故选D。
4.C 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了一个大学毕业生用鱼的废料来制作环保包装材料的事情,故C项作标题最恰当。
查看更多完整答案,请扫码查看