2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅲ.语法填空
Many people living in cities see riding a bicycle as good exercise. But, a recent 1.
Is cycling in cities really bad for your health? Probably yes. The main danger comes from the air around you. 3.
David Newby, a 4.
Many people living in cities see riding a bicycle as good exercise. But, a recent 1.
medical
(medicine)research warned that cyclists should think twice before cycling in the streets: it actually does more harm than good 2.to
their bodies.Is cycling in cities really bad for your health? Probably yes. The main danger comes from the air around you. 3.
Breathing
(breathe)in air pollution from taxis and buses can damage blood vessels(血管). Scientists say the damage could outweigh the health benefits of cycling.David Newby, a 4.
British
(Britain)researcher at Edinburgh University broke the news. In his tests, 15 healthy men 5.cycled
(cycle)on exercise bikes in a room with levels of air pollution similar to those 6.found
(find)on a crowded city street. After an hour of cycling, the scientists found their blood vessels became less flexible and produced less of a protein(蛋白质)7.that/which
the heart needs. The damage leads to the early stages of heart disease. What’s worse, the faster a cyclist pedals(蹬车), 8.the
more air they breathe in. So those who 9.believe
(believe)they are improving their fitness the most are storing up the biggest trouble for 10.themselves
(they).
答案:
1.medical 考查形容词。句意:但是近期的一项医学研究警告骑行者到大街上骑行之前要三思……。此处为形容词修饰名词,medical“医学的”。故填medical。
2.to 考查介词。句意:……这对他们的健康造成的危害要远远大于好处。此处考查固定短语do good to“对……有益处”。故填to。
3.Breathing 考查非谓语动词。句意:呼吸来自出租车和公交车的污染气体对血管会造成破坏。分析句子可知本句缺主语,故应用动词的-ing形式作主语。故填Breathing。
4.British 考查形容词。句意:爱丁堡大学的一名英国研究人员David Newby发布了这个消息。此处为形容词修饰名词,British“英国的”。故填British。
5.cycled 考查动词的时态。句意:在他的测试中,15名健康的男性在充满类似于在拥挤的大街上发现的污染气体的室内骑行。这项测试已经结束,因此应用一般过去时。故填cycled。
6.found 考查非谓语动词。句意参见上题解析。此处levels与find构成动宾关系,故应用过去分词形式作定语,表被动。故填found。
7.that/which 考查定语从句中的引导词。句意:……他们的血管变得不那么有弹性,并且心脏所需要的一种蛋白质的数量也减少了。根据句意可知此处为定语从句修饰先行词a protein,且从句缺主语,因此应用which或that。故填that/which。
8.the 考查冠词。句意:此外,骑行者蹬车越快,吸入的气体越多。本句考查固定句式:the+比较级,the+比较级“越……就越……”。故填the。
9.believe 考查动词的时态。句意:因此,那些相信他们正在改善身体健康状况的人其实正在为他们自己贮存最大的麻烦。本句讲述现在的状况,因此应用一般现在时。故填believe。
10.themselves 考查代词。句意参见上题解析。根据句意可知应用反身代词。故填themselves。
2.to 考查介词。句意:……这对他们的健康造成的危害要远远大于好处。此处考查固定短语do good to“对……有益处”。故填to。
3.Breathing 考查非谓语动词。句意:呼吸来自出租车和公交车的污染气体对血管会造成破坏。分析句子可知本句缺主语,故应用动词的-ing形式作主语。故填Breathing。
4.British 考查形容词。句意:爱丁堡大学的一名英国研究人员David Newby发布了这个消息。此处为形容词修饰名词,British“英国的”。故填British。
5.cycled 考查动词的时态。句意:在他的测试中,15名健康的男性在充满类似于在拥挤的大街上发现的污染气体的室内骑行。这项测试已经结束,因此应用一般过去时。故填cycled。
6.found 考查非谓语动词。句意参见上题解析。此处levels与find构成动宾关系,故应用过去分词形式作定语,表被动。故填found。
7.that/which 考查定语从句中的引导词。句意:……他们的血管变得不那么有弹性,并且心脏所需要的一种蛋白质的数量也减少了。根据句意可知此处为定语从句修饰先行词a protein,且从句缺主语,因此应用which或that。故填that/which。
8.the 考查冠词。句意:此外,骑行者蹬车越快,吸入的气体越多。本句考查固定句式:the+比较级,the+比较级“越……就越……”。故填the。
9.believe 考查动词的时态。句意:因此,那些相信他们正在改善身体健康状况的人其实正在为他们自己贮存最大的麻烦。本句讲述现在的状况,因此应用一般现在时。故填believe。
10.themselves 考查代词。句意参见上题解析。根据句意可知应用反身代词。故填themselves。
Ⅳ.应用文写作
星光中学(Xingguang High School)近期举行了一次登山活动。假定你是学校英语报的记者,请写一篇短文,报道此次活动。
内容包括:
1. 时间与地点:4 月 10 日,大青山(Daqing Mountain);
2. 活动的过程;
3. 你对于这次活动的评论。
注意:
1. 词数 80 左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
星光中学(Xingguang High School)近期举行了一次登山活动。假定你是学校英语报的记者,请写一篇短文,报道此次活动。
内容包括:
1. 时间与地点:4 月 10 日,大青山(Daqing Mountain);
2. 活动的过程;
3. 你对于这次活动的评论。
注意:
1. 词数 80 左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
答案:
【参考范文】
In order to encourage the students to take outdoor exercise,our school organized a mountain-climbing activity on April 10.Hundreds of us took part in it.
It was a nice day. At 8:00 am,we gathered at the foot of Daqing Mountain and set out for the top in high spirits. On the way we were chatting, singing and laughing,enjoying the fresh air and the beautiful scenery. When some fell behind,others would come and offer their help. About two hours later,we all reached the top. Bathed in the sunshine,we jumped and cheered with joy.
The activity benefited us a lot. Not only did it help us get close to nature and give us relaxation from tough school work,but also it promoted the friendship among us. What a wonderful time!
In order to encourage the students to take outdoor exercise,our school organized a mountain-climbing activity on April 10.Hundreds of us took part in it.
It was a nice day. At 8:00 am,we gathered at the foot of Daqing Mountain and set out for the top in high spirits. On the way we were chatting, singing and laughing,enjoying the fresh air and the beautiful scenery. When some fell behind,others would come and offer their help. About two hours later,we all reached the top. Bathed in the sunshine,we jumped and cheered with joy.
The activity benefited us a lot. Not only did it help us get close to nature and give us relaxation from tough school work,but also it promoted the friendship among us. What a wonderful time!
查看更多完整答案,请扫码查看