2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
D
Plants are nature’s superheroes in the battle against climate change. They’re like a team of eco-protectors, using their superpower of photosynthesis (光合作用) to take in carbon dioxide from the air. This process not only helps them grow but also reduces the amount of this greenhouse gas in our atmosphere (大气层), which is a major cause of global warming. It’s like they’re on the road to clean up our planet.
But, just like any superhero, plants have their limits. There’s a point where they might not be able to absorb (吸收) any more carbon dioxide, and that’s a big worry for scientists. They’re racing against time to figure out when we might hit that limit.
Since the Industrial Revolution, human activities have caused a rapid increase in atmospheric carbon. Researchers, using computer models, have found that photosynthesis has increased by 30 percent. “It’s a positive development among the challenges of climate change,” explains Lucas Cernusak, an ecophysiologist from James Cook University in Australia. Cernusak and his team did a research on data from a 2017 study that measured carbonyl sulfide (羰基硫) in ice and air. Plants absorb carbonyl sulfide as part of their natural cycle, alongside carbon dioxide, and this is often used to measure global photosynthesis.
As atmospheric $CO_2$ levels continue to rise, it’s thought that plants will eventually reach their absorption limitation. “If more $CO_2$ remains in the atmosphere, concentrations will rise, increasing climate change,” warns Danielle Way, an ecophysiologist from Western University.
And it’s not just about the plants. What we do on the ground matters too. Cutting down forests to make way for farms and burning fossil fuels like oil and coal are messing with the carbon cycle. It’s like we’re adding more ingredients to a soup that’s already too rich.
Plants are our friends in the fight against climate change, but they can’t do it alone. We need to understand their limits and work with them, not against them.
12. What is the main role of plants in the atmosphere?
A. Producing greenhouse gas.
B. Growing up by themselves.
C. Broadening photosynthesis.
D. Absorbing carbon dioxide.
13. What is carbonyl sulfide used for in the context of the passage?
A. A protector for plants.
B. A measure of photosynthesis.
C. A cause of climate change.
D. An extra product of industrialisation.
14. What will the future possibly be like if plants reach their absorption limit?
A. The climate change may worsen.
B. The Earth will become colder.
C. Carbonyl sulfide will disappear in the natural cycle.
D. Carbon in the air will decrease.
15. What information does the passage convey?
A. Plants solve climate change.
B. Human actions are harmless.
C. Work with nature’s limits.
D. Climate change is changeable.
Plants are nature’s superheroes in the battle against climate change. They’re like a team of eco-protectors, using their superpower of photosynthesis (光合作用) to take in carbon dioxide from the air. This process not only helps them grow but also reduces the amount of this greenhouse gas in our atmosphere (大气层), which is a major cause of global warming. It’s like they’re on the road to clean up our planet.
But, just like any superhero, plants have their limits. There’s a point where they might not be able to absorb (吸收) any more carbon dioxide, and that’s a big worry for scientists. They’re racing against time to figure out when we might hit that limit.
Since the Industrial Revolution, human activities have caused a rapid increase in atmospheric carbon. Researchers, using computer models, have found that photosynthesis has increased by 30 percent. “It’s a positive development among the challenges of climate change,” explains Lucas Cernusak, an ecophysiologist from James Cook University in Australia. Cernusak and his team did a research on data from a 2017 study that measured carbonyl sulfide (羰基硫) in ice and air. Plants absorb carbonyl sulfide as part of their natural cycle, alongside carbon dioxide, and this is often used to measure global photosynthesis.
As atmospheric $CO_2$ levels continue to rise, it’s thought that plants will eventually reach their absorption limitation. “If more $CO_2$ remains in the atmosphere, concentrations will rise, increasing climate change,” warns Danielle Way, an ecophysiologist from Western University.
And it’s not just about the plants. What we do on the ground matters too. Cutting down forests to make way for farms and burning fossil fuels like oil and coal are messing with the carbon cycle. It’s like we’re adding more ingredients to a soup that’s already too rich.
Plants are our friends in the fight against climate change, but they can’t do it alone. We need to understand their limits and work with them, not against them.
12. What is the main role of plants in the atmosphere?
A. Producing greenhouse gas.
B. Growing up by themselves.
C. Broadening photosynthesis.
D. Absorbing carbon dioxide.
13. What is carbonyl sulfide used for in the context of the passage?
A. A protector for plants.
B. A measure of photosynthesis.
C. A cause of climate change.
D. An extra product of industrialisation.
14. What will the future possibly be like if plants reach their absorption limit?
A. The climate change may worsen.
B. The Earth will become colder.
C. Carbonyl sulfide will disappear in the natural cycle.
D. Carbon in the air will decrease.
15. What information does the passage convey?
A. Plants solve climate change.
B. Human actions are harmless.
C. Work with nature’s limits.
D. Climate change is changeable.
答案:
12.D 13.B 14.A 15.C
D
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章强调了植物在减少
大气中的二氧化碳方面的关键作用,同时也指出了植物吸
收二氧化碳的能力有限。文章呼吁人类理解这些极限,并
与自然合作,共同对抗气候变化。
12. D 细节理解题。根据第一段中的“Plants are nature’s
superheroes in the battle against climate
change. They’re like a team of eco-protectors, using their
superpower of photosynthesis (光合作用) to take in
carbon dioxide from the air.”可知,植物在大气中的主
要作用是吸收二氧化碳。故选D。
13. B 细节理解题。根据第三段中的“Cernusak and his
team did a research on data from a 2017 study that
measured carbonyl sulfide (羰基硫) in ice and air.
Plants absorb carbonyl sulfide as part of their natural
cycle, alongside carbon dioxide, and this is often used
to measure global photosynthesis.”可知,羰基硫化物的
用途是测量光合作用。故选B。
14. A 细节理解题。根据第四段的内容可知,如果植物达
到它们的吸收极限,未来气候变化可能会恶化。故
选A。
15. C 推理判断题。根据第四段和最后一段的内容可知,
文章传达的信息是我们需要了解自然的极限,并与自
然极限合作。故选C。
D
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章强调了植物在减少
大气中的二氧化碳方面的关键作用,同时也指出了植物吸
收二氧化碳的能力有限。文章呼吁人类理解这些极限,并
与自然合作,共同对抗气候变化。
12. D 细节理解题。根据第一段中的“Plants are nature’s
superheroes in the battle against climate
change. They’re like a team of eco-protectors, using their
superpower of photosynthesis (光合作用) to take in
carbon dioxide from the air.”可知,植物在大气中的主
要作用是吸收二氧化碳。故选D。
13. B 细节理解题。根据第三段中的“Cernusak and his
team did a research on data from a 2017 study that
measured carbonyl sulfide (羰基硫) in ice and air.
Plants absorb carbonyl sulfide as part of their natural
cycle, alongside carbon dioxide, and this is often used
to measure global photosynthesis.”可知,羰基硫化物的
用途是测量光合作用。故选B。
14. A 细节理解题。根据第四段的内容可知,如果植物达
到它们的吸收极限,未来气候变化可能会恶化。故
选A。
15. C 推理判断题。根据第四段和最后一段的内容可知,
文章传达的信息是我们需要了解自然的极限,并与自
然极限合作。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看