2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版》

A
Dear Dale,
My mother recently gave birth to a boy,my new younger brother. Though he’s adorable
(可爱的),I have to do more chores than before. And when I don’t do them well,my father
scolds(批评) me. I feel terrible. What can I do?
Emily
Dear Emily,
Congratulations on the new member of your family.
It’s completely natural for you to feel different now that you’re not your parents’ only
child. Before,you got all their attention,but now,you have to share that attention with your
new brother.
However,rather than feel sad about your new situation,you should see it as an
opportunity to show everyone how mature(成熟的) you are. Now that your brother’s here,you’re no longer the kid of the family.
This also means that you now have the responsibility to help raise your brother and show
him how the world works.
As for your parents,put yourself in their shoes and you’ll see why they’re acting
differently towards you.
Your parents still love you as much as they did before,of course,but raising a baby is
very difficult and tiring.
Because of this,you should try your best to support your parents by not getting upset if
they scold you or ask you to do things you normally wouldn’t have to do.
Most importantly,remember to keep setting a good example for your brother. Once
everything settles down,you’ll never be able to imagine life without him.
Dale
1. What is Emily’s trouble?
A. How to get along well with her family members with the baby born to her family.
B. How to get rid of chores she normally doesn’t have to do.
C. How to take care of her adorable brother when parents are busy.
D. How to avoid Father’s scolding when she does something wrong.
2. What should Emily do according to Dale?
A. Love her parents as much as she can.
B. Try to pay more attention to herself.
C. Put herself in her parents’ shoes.
D. Feel sad about her new situation and see it as an opportunity.
3. Where can we most probably read this text?
A. In a travel guide.
B. In an interview.
C. In a journal.
D. In a textbook.
答案: 1.A 推理判断题。根据第一封信中的“My mother recently gave birth to a boy, my new younger brother. Though he’s adorable (可爱的), I have to do more chores than before. And when I don’t do them well, my father scolds (批评) me. I feel terrible.”可推知,Emily遇到的麻烦是她弟弟出生之后,她如何与家庭成员之间和睦相处。故选A。
2.C 细节理解题。根据第二封信中的第五段可知,至于你的父母,设身处地为他们着想,你就会明白为什么他们对你的态度不同了。所以根据Dale的说法,Emily应该设身处地为父母着想。故选C。
3.C 文章出处题。通过文体和书信的内容可知,这是一篇关于处理家庭成员关系的情感类短文,带有极强的隐私性,所以判断出最有可能在日记里读到这篇短文。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭