2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标名题汇高中英语必修第一册外研版》

C
As birth order(出生顺序)is clearly one of the many reasons that affect development,we
should pay much attention to it. Big brothers and sisters usually develop leadership early in
life,mainly because of the responsibilities for younger children given to them by their parents.
The danger is that if the older child takes that role to an extreme(极限),he or she can become
an overbearing person who won’t listen to others because they think they are the leaders.
Studies of nearly 300 people have found that a person’s first child is usually the most
strongly motivated towards achievement. This is mainly the result of parental expectations.
Research also suggests that firstborn children generally become more conservative than other
children because they receive most of the parental orders and rules. Used to caring for others,
they are more likely to move towards such leadership professions as teaching and politics. Less
social and flexible because they become accustomed in the very early years to acting alone,they
may have difficulty making close friends.
By contrast,the researchers say later children are more likely to be more relaxed and
sociable than the eldest child because their parents are more relaxed. However,later children
are often less ambitious and may be uncomfortable making decisions for others,and will seek
work that fits their needs. This may help explain why younger children are easy to like jobs
such as music,art,and writing. Later children may be good sellers because persuasion(劝说)
may have been the only tool they had to deal with older children. Younger children tend to
remain forever “the baby” enjoyable to be around,but at times too dependent on others.
8. What does the underlined word “overbearing” in the first paragraph mean?
A. Trying to make other people obey without considering their ideas or feelings.
B. Being unable to express what one really feels or like to listen to follow others’ ideas.
C. Liking depending on others and thinking others are right.
D. Changing easily to adapt to new needs,conditions or ideas.
9. What might a younger child want to be according to the passage?
A. A librarian. B. A doctor. C. A writer. D. A teacher.
10. Why may later children become good sellers?
A. They feel uneasy when making decisions for other people.
B. They are very good at persuading others.
C. They have great wishes to develop leadership.
D. They are good at selling books and enjoying freedom.
11. What’s the best title for this passage?
A. Which Is Better:Being the Eldest or the Youngest?
B. Birth Order and Marriage
C. The Relation Between Birth Order and Job Success
D. Effects of Birth Order on One’s Personality
答案: 8.A 词义猜测题。根据第一段中的“Big brothers and sisters usually develop leadership early in life”可知,哥哥和姐姐通常在早期生活中就培养了领导能力;再根据画线词前的“The danger is that if the older child takes that role to an extreme (极限)”和后面“who won’t listen to others because they think they are the leaders”可知,如果年龄较大的孩子将“领导”这一角色发挥到极致,他或她就可能会成为一个“不顾他人的想法和感受,试图让他人服从”的人。故选A。
9.C 细节理解题。根据第三段中的“This may help explain why younger children are easy to like jobs such as music, art, and writing.”可推知,年龄较小的孩子可能想要成为一位作家。故选C。
10.B 细节理解题。根据第三段中的“Later children may be good sellers because persuasion (劝说) may have been the only tool they had to deal with older children.”可知,后出生的孩子可能会成为很好的销售者,因为他们非常善于说服别人。故选B。
11.D 标题归纳题。通读全文,文章主要介绍了家庭中孩子的出生顺序会对他们的性格以及未来发展产生影响,并对不同顺序出生的孩子所具有的特点和未来可能从事的职业进行了详细说明。由此可知,D项“出生顺序对一个人性格的影响”最适合作为文章标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭