2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
B
Almost all animals need to sleep to stay healthy. But sleeping can be dangerous because other animals may hunt sleeping animals. To help themselves stay safe, animals have many different ways of sleeping. Some of these ways may surprise you!
Some seabirds can sleep while they fly. These large birds spend most of their lives over the ocean. They are in danger on the water, but they are safe in the air. They glide (滑行) for many hours without moving their wings up and down. Sometimes they sleep while they glide.
A dolphin sleeps with just half its brain at a time. It must stay awake to breathe and to watch for danger. Dolphins can swim without sleep for two months to stay safe. Ducks sleep with just half their brains, too. These ducks often sleep in a line. The ducks at both ends help keep the group safe. They keep one eye open to watch for danger. The ducks in the middle sleep with both eyes closed.
Seals breathe air, but that doesn't stop them from sleeping underwater. They hold their breath and dive deep to sleep for up to twenty minutes at a time. Some fish make their own sleeping bags. They make a big bubble and sleep inside it. It also keeps other animals from smelling them. If an animal hits the bubble, the fish swims away quickly.
5. How does seabirds sleep?
A. By gliding in the air.
B. By resting in the sea.
C. By flying up and down.
D. By staying in the bubbles.
6. Which animals have the same way of sleeping?
A. Fish and seabirds.
B. Seals and seabirds.
C. Dolphins and seals.
D. Dolphins and ducks.
7. The underlined word “They” in the last paragraph refers to
A. some fish
B. sleeping bags
C. seals
D. dolphins
8. How is the text organized? (① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)

Almost all animals need to sleep to stay healthy. But sleeping can be dangerous because other animals may hunt sleeping animals. To help themselves stay safe, animals have many different ways of sleeping. Some of these ways may surprise you!
Some seabirds can sleep while they fly. These large birds spend most of their lives over the ocean. They are in danger on the water, but they are safe in the air. They glide (滑行) for many hours without moving their wings up and down. Sometimes they sleep while they glide.
A dolphin sleeps with just half its brain at a time. It must stay awake to breathe and to watch for danger. Dolphins can swim without sleep for two months to stay safe. Ducks sleep with just half their brains, too. These ducks often sleep in a line. The ducks at both ends help keep the group safe. They keep one eye open to watch for danger. The ducks in the middle sleep with both eyes closed.
Seals breathe air, but that doesn't stop them from sleeping underwater. They hold their breath and dive deep to sleep for up to twenty minutes at a time. Some fish make their own sleeping bags. They make a big bubble and sleep inside it. It also keeps other animals from smelling them. If an animal hits the bubble, the fish swims away quickly.
5. How does seabirds sleep?
A. By gliding in the air.
B. By resting in the sea.
C. By flying up and down.
D. By staying in the bubbles.
6. Which animals have the same way of sleeping?
A. Fish and seabirds.
B. Seals and seabirds.
C. Dolphins and seals.
D. Dolphins and ducks.
7. The underlined word “They” in the last paragraph refers to
A
.A. some fish
B. sleeping bags
C. seals
D. dolphins
8. How is the text organized? (① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)
答案:
5-8 ADAC
本文主要讲述一些动物的各种各样的睡觉
方式。
5.细节理解题。根据第二段中“They glide for many
hours without moving their wings up and down.
Sometimes they sleep while they glide.”可知,它们
能长时间滑翔而不扇动翅膀,有时甚至边滑翔边
睡觉。故选A。
6.细节理解题。根据第三段中“A dolphin sleeps with
just half its brain at a time.”可知,海豚一次仅一
半大脑睡觉。根据第三段中“Ducks sleep with just
half their brains,too.”可知,鸭子也仅一半大脑
睡觉。故选D。
7.指代猜测题。根据第四段中“Some fish make their
own sleeping bags. They make a big bubble and
sleep inside it. It also keeps other animals from
smelling them.”可知,有些鱼会自制“睡袋”:它
们吐出一个大气泡,钻进去睡觉,这还能防止其
他动物闻到它们的气味。故选A。
8.篇章结构题。本文第一段引出主题——为了保持
安全,动物们有很多不同的睡觉方式;第二至四
段详细介绍几种动物的睡觉方式。本文属于
“总—分”结构。故选C。
本文主要讲述一些动物的各种各样的睡觉
方式。
5.细节理解题。根据第二段中“They glide for many
hours without moving their wings up and down.
Sometimes they sleep while they glide.”可知,它们
能长时间滑翔而不扇动翅膀,有时甚至边滑翔边
睡觉。故选A。
6.细节理解题。根据第三段中“A dolphin sleeps with
just half its brain at a time.”可知,海豚一次仅一
半大脑睡觉。根据第三段中“Ducks sleep with just
half their brains,too.”可知,鸭子也仅一半大脑
睡觉。故选D。
7.指代猜测题。根据第四段中“Some fish make their
own sleeping bags. They make a big bubble and
sleep inside it. It also keeps other animals from
smelling them.”可知,有些鱼会自制“睡袋”:它
们吐出一个大气泡,钻进去睡觉,这还能防止其
他动物闻到它们的气味。故选A。
8.篇章结构题。本文第一段引出主题——为了保持
安全,动物们有很多不同的睡觉方式;第二至四
段详细介绍几种动物的睡觉方式。本文属于
“总—分”结构。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看