2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版》

B
The abacus
The abacus was perhaps the first type of computer. People started using it over 4,000 years ago to do maths. It was used in ancient China, Rome, Egypt and Greece. Today some people still use the abacus.
The Kongming Lantern
The Kongming Lantern is very popular all over Asia. It is a kind of paper lantern with a closed top and a small candle inside. The candle heats the air inside the lantern and makes it rise. People use the Kongming Lantern on important days and during festivals.
The invention of paper
Paper is an important invention. It firstly appeared in China around 2,000 years ago and the way of making paper was later greatly developed by Cai Lun. Before the invention of paper, people had to remember lots of information or write it on stone, wood, leaves, etc. Today everyone in the world uses paper. With paper, we can make books and print newspapers. Sharing information is much easier with the help of paper.
5. What can we know according to the abacus?
A. It was the first computer.
B. It helped spread information.
C. Ancient Indians used it to do maths.
D. People used it more than 4,000 years ago.
6. The Kongming Lantern does NOT include
B
.
A. paper surface
B. a balloon
C. a candle
D. a closed top
7. What can people do with paper?
①share information ②print newspapers ③celebrate important days and festivals ④make books
A. ①②③
B. ①③④
C. ①②④
D. ②③④
8. What is the text mainly about?
A. Festivals.
B. Books.
C. Sports.
D. Inventions.
答案: 5-8 DBCD
B
本文介绍算盘、孔明灯和纸这三项发明的相关信息。
5.细节理解题。根据“The abacus”中“People started using it over 4,000 years ago to do maths.”可知,人们在 4000 多年前就开始使用算盘来计算数学问题。故选 D。
6.细节理解题。根据“The Kongming Lantern”中“It is a kind of paper lantern with a closed top and a small candle inside. The candle heats the air inside the lantern and makes it rise.”可知,孔明灯是一种顶部封闭、内部有一根小蜡烛的纸灯笼,蜡烛使灯笼内的空气变热,从而使灯笼升空。故选 B。
7.细节理解题。根据“The invention of paper”中“With paper, we can make books and print newspapers. Sharing information is a lot easier with the help of paper.”可知,有了纸,我们可以制作书籍和印刷报纸,借助纸张,分享信息变得容易得多。故选 C。
8.主旨大意题。通读全文可知,本文介绍算盘、孔明灯和纸这三项发明的相关信息。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭