2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版》

B
Dear Mr President (主席),
I am doing a project at school about animals in danger. I think the situation all over the world is really wretched.

Firstly, I feel so sorry for the giant panda. It's one of the most popular animals in the world. We learned that pandas mainly live on bamboo, and that a panda can eat half its body's weight of bamboo in 24 hours! That's a lot of bamboo. I think we should try to do more to stop cutting down their forests. We would be so sad if they became extinct forever.
Secondly, what we should try to protect more is the Chinese alligator. These creatures live in some parts of eastern China. They live in freshwater rivers and lakes but the water in some places isn't clean enough for them to live in. It's really dirty in fact. The government should stop factories from polluting the lakes and rivers.
If we protect these beautiful animals in China, more people may come to China to visit our beautiful country, especially to see the quieter areas in the country. Now most visitors just see the cities, but they want to see more.
I hope you will encourage more people to think about such an important subject.
Your sincerely,
Huang Jing
5. What does the underlined word "wretched" mean?
A. Magical.
B. Positive.
C. likely.
D. Bad.
6. If a panda is 100 kilos, how much bamboo can it eat in 24 hours?
A. 50 kilos.
B. 200 kilos.
C. 150 kilos.
D. 250 kilos.
7. What makes the Chinese alligator endangered?
A. Water pollution.
B. Loss of wetlands.
C. Climate change.
D. Too much fishing.
8. What tone(语气) did the writer use to write this letter?
A. Happy.
B. Nervous.
C. Boring.
D. Doubtful.
答案: 5-8 DAAB 本文是Huang Jing给国家主席的一封关于保护濒临危险的动物的信件。 5.词义猜测题。根据正文第一段中“I am doing a project at school about animals in danger.”可知,作者正在学校做一个关于濒危动物的项目。根据正文第二段中“Firstly, I feel so sorry for the giant panda.”可知,作者为大熊猫感到非常难过。根据正文第三段中“Secondly, what we should try to protect more is the Chinese alligator.”可知,我们更应该努力保护的是扬子鳄。由以上可推测“I think the situation all over the world is really wretched.”意为“我觉得全球的情况真的很糟糕”。故选D。 6.细节理解题。根据正文第二段中“We learned that pandas mainly live on bamboo, and that a panda can eat half its body’s weight of bamboo in 24 hours!”可知,一只大熊猫可以在24小时内吃掉其体重一半的竹子。故选A。 7.细节理解题。根据正文第三段中“They live in freshwater rivers and lakes but the water in some places isn’t clean enough for them to live in. It’s really dirty in fact.”可知,扬子鳄生活在淡水河流和湖泊中,但有些地方的水质不够清洁,不足以供它们生存。故选A。 8.推理判断题。通读全文可知,作者表达希望主席能鼓励更多的人关注这样一个重要的主题,可推断出作者以“忧虑的”口气写这封信件。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭