2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
C
Finland (芬兰) is one of the world's happiest countries, according to a survey. This may be a surprise for you because Finland is famous for its cold winter and short daylight. In fact, if you learn more about the people's life there, you will find the answer.
In Finland, many people often go to the library. "The library is an important part of life for the people here," Halsas said. "They might do schoolwork there or just read. It is safe and warm there." Maybe the best example of this is the Helsinki Central Library Oodi. With different parts, it is a place not only to work but also to live.
Finns love saunas (桑拿浴) and almost every home has one. "There are many saunas. In the summertime, I go every day," Halsas said. "Having saunas is quite good for our health, such as making our heart healthier."
The people of Finland also love roaming the outdoors, such as going hiking or biking. "There is a lot of natural scenery (风景) to enjoy and even some private lands are open to the visitor," Halsas said. In winter, life doesn't change too much because Finns are never afraid of the cold. To them, winter just means more activities, such as ice skating, cross-country skiing, and dog sledding.
9. What does the underlined word "This" refer to in Paragraph 1?
A. In Finland, many people often go to the library.
B. Finland gets so famous and popular in the world.
C. Finland became one of the world's happiest countries.
D. People in Finland enjoy the cold weather and short daylight.
10. What do we know about the Helsinki Central Library Oodi according to the text?
A. It's the safest place to live in Finland.
B. With different parts, it is only a place to work.
C. It is really a fantastic library with a long history.
D. It's a nice place for people in Finland to kill time.
11. What does Halsas do every day in summer?
A. Having saunas.
B. Going hiking.
C. Going to the library.
D. Having dog sledding.
12. What does the underlined word "roaming" mean in Paragraph 4?
A. Exploring.
B. Finishing.
C. Noticing.
D. Avoiding.
Finland (芬兰) is one of the world's happiest countries, according to a survey. This may be a surprise for you because Finland is famous for its cold winter and short daylight. In fact, if you learn more about the people's life there, you will find the answer.
In Finland, many people often go to the library. "The library is an important part of life for the people here," Halsas said. "They might do schoolwork there or just read. It is safe and warm there." Maybe the best example of this is the Helsinki Central Library Oodi. With different parts, it is a place not only to work but also to live.
Finns love saunas (桑拿浴) and almost every home has one. "There are many saunas. In the summertime, I go every day," Halsas said. "Having saunas is quite good for our health, such as making our heart healthier."
The people of Finland also love roaming the outdoors, such as going hiking or biking. "There is a lot of natural scenery (风景) to enjoy and even some private lands are open to the visitor," Halsas said. In winter, life doesn't change too much because Finns are never afraid of the cold. To them, winter just means more activities, such as ice skating, cross-country skiing, and dog sledding.
9. What does the underlined word "This" refer to in Paragraph 1?
A. In Finland, many people often go to the library.
B. Finland gets so famous and popular in the world.
C. Finland became one of the world's happiest countries.
D. People in Finland enjoy the cold weather and short daylight.
10. What do we know about the Helsinki Central Library Oodi according to the text?
A. It's the safest place to live in Finland.
B. With different parts, it is only a place to work.
C. It is really a fantastic library with a long history.
D. It's a nice place for people in Finland to kill time.
11. What does Halsas do every day in summer?
A. Having saunas.
B. Going hiking.
C. Going to the library.
D. Having dog sledding.
12. What does the underlined word "roaming" mean in Paragraph 4?
A. Exploring.
B. Finishing.
C. Noticing.
D. Avoiding.
答案:
C
本文通过讲述芬兰人的生活,告诉读者芬兰之所以是世界上最幸福的国家之一。
9.指代猜测题。根据第一段中“Finland is one of the world’s happiest countries,according to a survey. This may be a surprise for you because Finland is famous for its cold winter and short daylight.”可知,根据一项调查,芬兰是世界上最幸福的国家之一,这可能会让你感到惊讶,因为芬兰以寒冷的冬季和短暂的白昼而闻名。“This”指代前句。故选C。
10.细节理解题。根据第二段可知,在芬兰,许多人经常去图书馆。“图书馆是这里人们生活中非常重要的一部分,”Halsas说,“他们可能会在那里做功课,或者只是阅读。那里安全又温暖。”the Helsinki Central Library Oodi或许是这方面最好的例子。它有不同的区域,不仅是一个工作的地方,也是一个生活的地方。所以D项“这是芬兰人消磨时光的好地方”符合题意。故选D。
11.细节理解题。根据第三段中“Finns love saunas and almost every home has one. ‘There are many saunas. In the summertime,I go every day,’Halsas said.”可知,芬兰人喜欢桑拿浴,几乎每个家庭都有一个桑拿房。“桑拿房有很多。在夏天,我每天都去,”Halsas说。故选A。
12.词义猜测题。根据第四段中“The people of Finland also love roaming the outdoors,such as going hiking or biking.”可知,芬兰人也喜欢在户外roaming,比如去徒步旅行或骑自行车。由此可推测出“roaming”表达对室外活动的体验(自由、不受约束的活动方式)。故选A。
本文通过讲述芬兰人的生活,告诉读者芬兰之所以是世界上最幸福的国家之一。
9.指代猜测题。根据第一段中“Finland is one of the world’s happiest countries,according to a survey. This may be a surprise for you because Finland is famous for its cold winter and short daylight.”可知,根据一项调查,芬兰是世界上最幸福的国家之一,这可能会让你感到惊讶,因为芬兰以寒冷的冬季和短暂的白昼而闻名。“This”指代前句。故选C。
10.细节理解题。根据第二段可知,在芬兰,许多人经常去图书馆。“图书馆是这里人们生活中非常重要的一部分,”Halsas说,“他们可能会在那里做功课,或者只是阅读。那里安全又温暖。”the Helsinki Central Library Oodi或许是这方面最好的例子。它有不同的区域,不仅是一个工作的地方,也是一个生活的地方。所以D项“这是芬兰人消磨时光的好地方”符合题意。故选D。
11.细节理解题。根据第三段中“Finns love saunas and almost every home has one. ‘There are many saunas. In the summertime,I go every day,’Halsas said.”可知,芬兰人喜欢桑拿浴,几乎每个家庭都有一个桑拿房。“桑拿房有很多。在夏天,我每天都去,”Halsas说。故选A。
12.词义猜测题。根据第四段中“The people of Finland also love roaming the outdoors,such as going hiking or biking.”可知,芬兰人也喜欢在户外roaming,比如去徒步旅行或骑自行车。由此可推测出“roaming”表达对室外活动的体验(自由、不受约束的活动方式)。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看