2025年金优教辅培优优选卷七年级英语上册仁爱版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金优教辅培优优选卷七年级英语上册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
D
Hello, my name is Ken. 36 He is from Japan. It's Sunday today. He gets up at half past six. 37 After that, he does his homework from 8:00 to 11:30.
In the afternoon he goes to the zoo with his parents. 38 They are elephants, monkeys, tigers, lions and so on. Yukio likes pandas a lot, because they are so cute. His father says, “ 39 Pandas only live in China.”
They have a good time in the zoo. 40 He goes to bed at ten o'clock after drinking a glass of milk.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. I like them, too.
B. Then he has breakfast at 7:00.
C. Many different animals are in the zoo.
D. I have a good friend and his name is Yukio.
E. In the evening, Yukio watches TV at half past eight.
36.
Hello, my name is Ken. 36 He is from Japan. It's Sunday today. He gets up at half past six. 37 After that, he does his homework from 8:00 to 11:30.
In the afternoon he goes to the zoo with his parents. 38 They are elephants, monkeys, tigers, lions and so on. Yukio likes pandas a lot, because they are so cute. His father says, “ 39 Pandas only live in China.”
They have a good time in the zoo. 40 He goes to bed at ten o'clock after drinking a glass of milk.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. I like them, too.
B. Then he has breakfast at 7:00.
C. Many different animals are in the zoo.
D. I have a good friend and his name is Yukio.
E. In the evening, Yukio watches TV at half past eight.
36.
D
37. B
38. C
39. A
40. E
答案:
36-40 DBCAE
三、完形填空(15 小题,每小题 1 分,共 15 分)
先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
John is an English boy and he is a student in a middle school now. He likes doing sports. His favorite 41 is white. It is Sunday today. He needn't 42. He wants to buy a jacket for school. John's 43 is busy at work so he must go to the clothes 44 with his father. They buy a white 45 there. He likes it very much, 46 he wants to wear the jacket to school every day.
He has a good friend. His name is Alan. John goes to school with 47 every day. One day, the two 48 are going to school. Alan asks, “Where 49 your jacket, John?” “Oh, it is in my room. I don't want to wear it.”
Alan asks, “ 50? John, your jacket looks very 51.” John says, “A button(纽扣) 52 my jacket is lost. I can't 53 the same button. So I don't want to wear that jacket.”
“Why not change all the buttons on the jacket?” says Alan.
“That sounds 54,” says John. He does this and wears the 55 jacket the next day.
( )41. A. subject
B. sport
C. music
D. colour
( )42. A. go to his parents
B. go to bed
C. go to school
D. go to parties
( )43. A. father
B. mother
C. student
D. family
( )44. A. shop
B. hospital
C. farm
D. restaurant
( )45. A. jacket
B. sock
C. sweater
D. skirt
( )46. A. and
B. but
C. or
D. by
( )47. A. he
B. him
C. she
D. her
( )48. A. brothers
B. uncles
C. friends
D. cousins
( )49. A. is
B. are
C. have
D. has
( )50. A. When
B. Why
C. How
D. Where
( )51. A. fine
B. nice
C. big
D. small
( )52. A. under
B. at
C. to
D. on
( )53. A. find
B. sell
C. know
D. need
( )54. A. old
B. young
C. great
D. glad
( )55. A. black
B. purple
C. white
D. brown
先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
John is an English boy and he is a student in a middle school now. He likes doing sports. His favorite 41 is white. It is Sunday today. He needn't 42. He wants to buy a jacket for school. John's 43 is busy at work so he must go to the clothes 44 with his father. They buy a white 45 there. He likes it very much, 46 he wants to wear the jacket to school every day.
He has a good friend. His name is Alan. John goes to school with 47 every day. One day, the two 48 are going to school. Alan asks, “Where 49 your jacket, John?” “Oh, it is in my room. I don't want to wear it.”
Alan asks, “ 50? John, your jacket looks very 51.” John says, “A button(纽扣) 52 my jacket is lost. I can't 53 the same button. So I don't want to wear that jacket.”
“Why not change all the buttons on the jacket?” says Alan.
“That sounds 54,” says John. He does this and wears the 55 jacket the next day.
( )41. A. subject
B. sport
C. music
D. colour
( )42. A. go to his parents
B. go to bed
C. go to school
D. go to parties
( )43. A. father
B. mother
C. student
D. family
( )44. A. shop
B. hospital
C. farm
D. restaurant
( )45. A. jacket
B. sock
C. sweater
D. skirt
( )46. A. and
B. but
C. or
D. by
( )47. A. he
B. him
C. she
D. her
( )48. A. brothers
B. uncles
C. friends
D. cousins
( )49. A. is
B. are
C. have
D. has
( )50. A. When
B. Why
C. How
D. Where
( )51. A. fine
B. nice
C. big
D. small
( )52. A. under
B. at
C. to
D. on
( )53. A. find
B. sell
C. know
D. need
( )54. A. old
B. young
C. great
D. glad
( )55. A. black
B. purple
C. white
D. brown
答案:
41.D 【解析】他最喜欢的颜色是白色的。subject 科目;sport 运动;music 音乐;colour 颜色。根据“white”可知这里是说最喜欢的颜色是白色的。故选D。
42.C 【解析】他不必去上学。go to his parents 去他父母家;go to bed 去睡觉;go to school 去上学;go to parties 去参加聚会。根据“It is Sunday today.”可知,他不必去上学。故选C。
43.B 【解析】John的母亲正在忙于工作。father 父亲;mother 母亲;student 学生;family 家庭。根据“John’s... is busy at work so he must go to the clothes...with his father.”可知,他的母亲在忙工作,所以只能跟爸爸一起去。故选B。
44.A 【解析】因此他必须和他的父亲去服装店。shop 商店;hospital 医院;farm 农场;restaurant 饭店。根据“He wants to buy a jacket for school.”可知,这里是去服装店。故选A。
45.A 【解析】他们在那儿买了一件白色的夹克衫。jacket 夹克衫;sock 袜子;sweater 毛衣;skirt 裙子。根据下文“He likes it very much...he wants to wear the jacket to school every day.”可知,上文是买了一件白色的夹克衫。故选A。
46.A 【解析】他非常喜欢它,他想每天穿这件夹克去上学。and 和,又;but 但是;or 否则;so 因此。前后两句构成并列关系,这里用and连接。故选A。
47.B 【解析】John每天和他一起去上学。he 他,主格;him 他,宾格;she 她,主格;her 她,宾格。根据“He has a good friend. His name is Alan.”可知Alan是一个男孩,with介词,和……一起,后加代词宾格,he的宾格是him。故选B。
48.C 【解析】一天,那两个朋友打算去学校。brothers 兄弟;uncles 叔叔;friends 朋友们;cousins 表兄弟。根据“He has a good friend...”可知,二人是朋友,故选C。
49.A 【解析】Alan问:“John,你的夹克在哪儿?”is 是,单数;are 是,复数;have 有,原形;has 有,第三人称单数。主语“your jacket”是单数,be动词用单数。这里用is。故选A。
50.B 【解析】Alan问:“John,为什么?你的夹克衫看起来非常漂亮。”When ……的时候;Why 为什么;How 怎样;Where 在哪。根据上文“Oh,it is in my room. I don’t want to wear it.”可知,下文是在问原因,故选B。
51.B 【解析】你的夹克衫看起来非常漂亮。fine 晴朗;nice 漂亮的;big 大的;small 小的。根据“Oh,it is in my room. I don’t want to wear it.”可知,下文是说你不为什么不穿,它看起来非常漂亮。故选B。
52.D 【解析】约翰说:“我夹克上的一个扣子掉了。”under 在……下面;at 在;to 到;on 在……上。这里是在说夹克上的一个扣子,这里用介词on。故选D。
53.A 【解析】我不能找到相同的扣子。find 找到;sell 卖;know 知道;need 需要。根据“I can’t...the same button. So I don’t want to wear that jacket.”可知,这里是不能找到相同的扣子。故选A。
54.C 【解析】John说:“那听来很好。”old 老的;young 年轻的;great 好的;glad 高兴的。根据“Why not change all the buttons on the jacket?”可知,说那个主意听起来很好。故选C。
55.C 【解析】他那样做了,第二天穿上了那个白色的夹克衫。black 黑色的;purple 紫色的;white 白色的;brown 棕色的。根据“He does this”可知,第二天穿上了白色的夹克衫。故选C。
42.C 【解析】他不必去上学。go to his parents 去他父母家;go to bed 去睡觉;go to school 去上学;go to parties 去参加聚会。根据“It is Sunday today.”可知,他不必去上学。故选C。
43.B 【解析】John的母亲正在忙于工作。father 父亲;mother 母亲;student 学生;family 家庭。根据“John’s... is busy at work so he must go to the clothes...with his father.”可知,他的母亲在忙工作,所以只能跟爸爸一起去。故选B。
44.A 【解析】因此他必须和他的父亲去服装店。shop 商店;hospital 医院;farm 农场;restaurant 饭店。根据“He wants to buy a jacket for school.”可知,这里是去服装店。故选A。
45.A 【解析】他们在那儿买了一件白色的夹克衫。jacket 夹克衫;sock 袜子;sweater 毛衣;skirt 裙子。根据下文“He likes it very much...he wants to wear the jacket to school every day.”可知,上文是买了一件白色的夹克衫。故选A。
46.A 【解析】他非常喜欢它,他想每天穿这件夹克去上学。and 和,又;but 但是;or 否则;so 因此。前后两句构成并列关系,这里用and连接。故选A。
47.B 【解析】John每天和他一起去上学。he 他,主格;him 他,宾格;she 她,主格;her 她,宾格。根据“He has a good friend. His name is Alan.”可知Alan是一个男孩,with介词,和……一起,后加代词宾格,he的宾格是him。故选B。
48.C 【解析】一天,那两个朋友打算去学校。brothers 兄弟;uncles 叔叔;friends 朋友们;cousins 表兄弟。根据“He has a good friend...”可知,二人是朋友,故选C。
49.A 【解析】Alan问:“John,你的夹克在哪儿?”is 是,单数;are 是,复数;have 有,原形;has 有,第三人称单数。主语“your jacket”是单数,be动词用单数。这里用is。故选A。
50.B 【解析】Alan问:“John,为什么?你的夹克衫看起来非常漂亮。”When ……的时候;Why 为什么;How 怎样;Where 在哪。根据上文“Oh,it is in my room. I don’t want to wear it.”可知,下文是在问原因,故选B。
51.B 【解析】你的夹克衫看起来非常漂亮。fine 晴朗;nice 漂亮的;big 大的;small 小的。根据“Oh,it is in my room. I don’t want to wear it.”可知,下文是说你不为什么不穿,它看起来非常漂亮。故选B。
52.D 【解析】约翰说:“我夹克上的一个扣子掉了。”under 在……下面;at 在;to 到;on 在……上。这里是在说夹克上的一个扣子,这里用介词on。故选D。
53.A 【解析】我不能找到相同的扣子。find 找到;sell 卖;know 知道;need 需要。根据“I can’t...the same button. So I don’t want to wear that jacket.”可知,这里是不能找到相同的扣子。故选A。
54.C 【解析】John说:“那听来很好。”old 老的;young 年轻的;great 好的;glad 高兴的。根据“Why not change all the buttons on the jacket?”可知,说那个主意听起来很好。故选C。
55.C 【解析】他那样做了,第二天穿上了那个白色的夹克衫。black 黑色的;purple 紫色的;white 白色的;brown 棕色的。根据“He does this”可知,第二天穿上了白色的夹克衫。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看