2025年一遍过七年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过七年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过七年级英语上册冀教版》

根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空
新风向·语篇串考课本新词
I have a school trip with my classmates. At 7 o'clock in the morning, we go to the art museum 1
by
underground. It takes us 2
an
hour to get there. It is a 3
pleasure
(please) to see many great art works there. All of them are so 4
wonderful
(wonder). Then we go to the sea museum. It is next 5
to
the art museum. Then we go inside and visit the museum. We take a lot of 6
photos
(photo) with the sea animals there. At noon we find some 7
restaurants
(restaurant). We choose one of 8
them
(they) and have lunch there. There 9
are
(be) many kinds of meals on the menu. Jack and I eat two large 10
bowls
(bowl) of beef noodles and Harvey 11
orders
(order) dumplings with meat and cabbage. We also eat a fruit salad. It has bananas and 12
strawberries
(strawberry). We go back to the station at 3:00 p.m. 13
Finally
(final), I get home at 4:30 p.m. We are tired, 14
but
we have great fun. I hope 15
to go
(go) there again. What about your school trip?
答案: 1 by 2 an 3 pleasure 4 wonderful
5 to 6 photos 7 restaurants 8 them
9 are 10 bowls 11 orders 12 strawberries
13 Finally 14 but 15 to go
一、教材整合
根据教材内容及所给提示,在空白处填入适当的内容补全短文
On Sunday afternoon, Li Ming goes to Chengming Bookstore with Wang Mei. It's a little far, so they go 1
by underground
. After coming out of the station, they ask a passer-by for 2
directions
. The passer-by shows them the way. They should 3
go down
(沿着……走) Zhongshan East Road, turn right at the traffic lights, 4
go straight
(直走) and turn right to Fanxi Road. The bookstore will be 5
on their left
(在他们左边).
Li Ming visits the museum with Jack. They go to the Ancient China Hall 6 ____. They can learn some 7 ____ there. They go down the stairs and 8 ____. Then they turn left. After visiting the Ancient China Hall, Jack buys some gifts at the gift shop.
Li Ming 9
goes shopping
at the supermarket with his mother and his sister Li Meng. Li Ming 10
makes a shopping list
before going. Li Meng adds storybooks, cookies and chocolates to the list. At the supermarket, they have got everything they need.
答案: 1 by underground 2 directions
3 go down 4 go straight
5 on their left 6 first
7 ancient Chinese history 8 pass the gift shop
9 goes shopping 10 makes a shopping list
二、迁移应用
阅读理解 最喜欢的地方
素养:思维品质 难度:难 用时:8分钟
①Do you have a favourite place—a place with family and relatives (亲戚), good weather and fun things to do? I'm glad I have. New Jersey is my favourite place. I like it for many reasons (原因).
②The first reason is my family and relatives. Half of my relatives live in New Jersey. When I visit them, my cousins and I play games and have fun together all the day. My uncles and aunts like taking me to the park. There we can ride roller coasters (过山车) and play in the water. We all feel happy to stay together.
③The second reason is the weather. It is not hot, and it's always cool. When I think about my visits to New Jersey, I can just feel the little wind in my hair. It's so great to stay there.
④The third reason is catching crabs (捕蟹). If it's the crab season, we often catch crabs. We keep the blue crabs and the snow crabs, and we let the others go. Once, my cousin catches a crab. It is so big that it can't get out of the crab bag! Finally, we help it get out.
⑤For all these reasons, New Jersey is my favourite place.
1 If the writer has 16 relatives, how many of them may live in New Jersey?
A. 8.
B. 6.
C. 5.
D. 4.
2 What can we know from this text?
A. The writer lives with his or her uncles and aunts.
B. The weather in New Jersey is not hot or cold.
C. The writer only keeps the blue crabs when catching crabs.
D. The writer likes to stay with his or her friends in New Jersey.
3 What is the writer trying to do in the text?
A. To tell us why he or she likes New Jersey.
B. To tell us what he or she can do in New Jersey.
C. To tell us how the weather is in New Jersey.
D. To tell us what his or her favourite thing is in New Jersey.
4 新考法·篇章结构题
What's the right structure (结构) of the text?
A. ①② - ③ - ④⑤
B. ① - ②③ - ④⑤
C. ①② - ③④ - ⑤
D. ① - ②③④ - ⑤
【拓展设问】
1 What does a favourite place mean for the writer?
A place with family and relatives, good weather and fun things to do.

2 What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to (指的是)?
A big crab.
答案: 1 A 2 B 3 A 4 D
【拓展设问】
1 A place with family and relatives, good weather and fun things to do.
2 A big crab.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭