第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
三、阅读表达 采访
素养:文化意识 难度:中 用时:8 分钟
多模态语篇·采访 Judy often writes for her school's newspaper. Now she wants to write something about friends. Here are her interviews (采访) with four students.
Judy: Can you tell me something about your friend?
Cindy: My friend Jenny is different from me. She is tall and outgoing. We are friends because we both love music. Both of us are hard - working. She is good at Chinese, and I am good at maths.
John: My good friend is Bill. Both of us like playing basketball. We join the sports club together. Every Wednesday and Friday, we go to play basketball after school.
Betty: Lily is my good friend. Lily is 14 years old and I am 13. We are similar (相像的). Strawberries are our favourite fruit. I am as outgoing and hard - working as her.
Michael: Wilson is a quiet boy, but I like talking with friends. Both of us enjoy reading. We often ride to the library together on weekends. Friends don't need to be the same.
阅读短文,简略回答问题。
1 How many students does Judy interview?
2 What do Jenny and Cindy both like?
3 When does John play basketball with Bill?
4 What is Lily like?
5 新考法·开放性设问 Do you think friends should share the same hobby? Why or why not?
【拓展设问】
1 新考法·创新型设问 Who may say “I'm not a talker. My friend is different from me, but his words always make me happy”?
A. Jenny.
B. Bill.
C. Lily.
D. Wilson.
2 新考法·创新型设问 Which of the following questions may Judy ask?
A. Where are you from?
B. How do you learn English?
C. What do you often do together?
D. What is your favourite subject?
素养:文化意识 难度:中 用时:8 分钟
多模态语篇·采访 Judy often writes for her school's newspaper. Now she wants to write something about friends. Here are her interviews (采访) with four students.
Judy: Can you tell me something about your friend?
Cindy: My friend Jenny is different from me. She is tall and outgoing. We are friends because we both love music. Both of us are hard - working. She is good at Chinese, and I am good at maths.
John: My good friend is Bill. Both of us like playing basketball. We join the sports club together. Every Wednesday and Friday, we go to play basketball after school.
Betty: Lily is my good friend. Lily is 14 years old and I am 13. We are similar (相像的). Strawberries are our favourite fruit. I am as outgoing and hard - working as her.
Michael: Wilson is a quiet boy, but I like talking with friends. Both of us enjoy reading. We often ride to the library together on weekends. Friends don't need to be the same.
阅读短文,简略回答问题。
1 How many students does Judy interview?
Four.
2 What do Jenny and Cindy both like?
Music.
3 When does John play basketball with Bill?
They play basketball after school every Wednesday and Friday.
4 What is Lily like?
She is outgoing and hard-working.
5 新考法·开放性设问 Do you think friends should share the same hobby? Why or why not?
No, I don’t. Because everyone is different and it’s interesting to share different things with our friends. (答案合理即可)
【拓展设问】
1 新考法·创新型设问 Who may say “I'm not a talker. My friend is different from me, but his words always make me happy”?
A. Jenny.
B. Bill.
C. Lily.
D. Wilson.
2 新考法·创新型设问 Which of the following questions may Judy ask?
A. Where are you from?
B. How do you learn English?
C. What do you often do together?
D. What is your favourite subject?
答案:
1 Four.
2 Music.
3 They play basketball after school every Wednesday and Friday.
4 She is outgoing and hard-working.
5 No, I don’t. Because everyone is different and it’s interesting to share different things with our friends. (答案合理即可)
【拓展设问】
1 D 细节理解题。根据采访中Michael的回答可知,Wilson很文静,与题干中的“I’m not a talker”相呼应,故选D。
2 C 推理判断题。根据文中的“Now she wants to write something about friends”可知,文章是有关朋友的采访,故C项符合题意。
2 Music.
3 They play basketball after school every Wednesday and Friday.
4 She is outgoing and hard-working.
5 No, I don’t. Because everyone is different and it’s interesting to share different things with our friends. (答案合理即可)
【拓展设问】
1 D 细节理解题。根据采访中Michael的回答可知,Wilson很文静,与题干中的“I’m not a talker”相呼应,故选D。
2 C 推理判断题。根据文中的“Now she wants to write something about friends”可知,文章是有关朋友的采访,故C项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看