2025年一遍过七年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过七年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过七年级英语上册冀教版》

一、完形填空 兴趣爱好
素养:思维品质 难度:难 用时:8 分钟
I'm David, a 17 - year - old student. To make our school life fun, our school has some great 1, like the chess club and the art club. I am in the sports club.
In the club, the PE teacher teaches us to play tennis. It is 2 for me. And I can't play it well. I feel 3. My teacher tells me the story about Wang Fa.
Wang Fa is a great tennis player from Yunnan, 4 he is 17, too. He is really good at 5 tennis. As he has many subjects to learn, he is very 6. Wang practises hard in the day and he takes lessons at night. At the same time, playing tennis helps him be healthy and he 7 some new friends.
The great 8 story makes me sure of myself. I also want to be a great 9 player like him. I will try hard and learn many useful 10! I believe I will make my dream come true (实现) one day.
1 A. clubs B. buildings C. subjects D. flowers
2 A. easy B. hard C. bad D. same
3 A. down B. up C. angry D. excited
4 A. or B. so C. but D. and
5 A. watching B. visiting C. playing D. asking
6 A. busy B. free C. lazy D. nice
7 A. takes B. thinks C. makes D. starts
8 A. teacher's B. doctor's C. boy's D. girl's
9 A. basketball B. tennis C. football D. ping - pong
10 A. books B. films C. hobbies D. skills
答案: 1 A 根据空后的“like the chess club and the art club”可知,David的学校有许多俱乐部。
2 B 根据下文中的“And I can’t play it well”可知,打网球对于David来说很难。
3 A 根据空前的“And I can’t play it well”可知,此处是说David感到沮丧。
熟词生义
down
(1)作形容词,意为“悲哀,沮丧,情绪低落”。
You look pretty down. What’s the matter? 你看起来闷闷不乐。出什么事了?
(2)作介词,意为“(从高处)向下,往下”。
He climbed down the ladder. 他从梯子上爬下来。
(3)作副词,意为“由高向低,向下”。
They put the cake down on the table. 他们把蛋糕放到桌上。
项中考特训
4 D 空处前后为顺承关系,故用连词and。
5 C 根据上文中的“Wang Fai is a great tennis player from Yunnan”可知,王发擅长打网球。play意为“参加(比赛或运动)”。
6 A 根据空前的“As he has many subjects to learn”可知,王发有许多学科要学,所以他很忙。
7 C make friends 意为“交朋友”。
8 C 空处指代王发,故boys’符合题意。
9 B 根据上文中的“Wang Fai is a great tennis player from Yunnan”可知,王发是一名优秀的网球运动员,作者想要像他一样。
10 D 根据空前的“I will try hard and learn many useful”可知,此处是说学些有用的技巧。
二、阅读理解 个人信息
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
多模态语篇·电子邮件 [2024 石家庄长安区期末改编]
From   Nick
To    Xiao Wei
Subject   Hello from Nick!
Hi Xiao Wei,
Thanks for your last email. It was great to hear from you, and I can't wait to meet you.
I hope you will know me from my photo when I arrive at the airport. I'm short with small bright eyes. I'll wear jeans and a T - shirt for the trip. I have your photo — you look cool. I'm sure we'll find each other!
Thanks for telling me about your hobbies. You sound just like me! I love reading. I like reading novels (小说) but science books are my favourite. I enjoy sports as well, especially ball games. Sometimes I get low grades in maths, so I have to work hard. You asked me, “How do you feel about coming to China?” Well, I feel nervous (紧张的) when I speak Chinese, but I'll be fine in a few days. I love making friends. I'm always sorry when I do things in the wrong way, so please help me when I'm with you. Oh, I am so excited about going to China!
Nick
1 新考法·图文转换题 Which photo shows Nick?

2 What kind of books does Nick like best?
A. Novels.
B. Science.
C. Sports.
D. Travel.
3 What do we know about Nick?
A. He always works hard.
B. He doesn't have Xiao Wei's photo.
C. He is a very quiet person.
D. He feels excited about his trip to China.
答案: 1 C 图文转换题。根据第二段中的“I’ll wear jeans and a T-shirt for the trip”可知,Nick穿着牛仔裤和T恤衫。C选项的人物符合该特征,故选C。
2 B 细节理解题。根据第三段中的“I like reading novels( 小说) but science books are my favourite”可知,Nick最喜欢科学类书籍,故选B。
3 D 细节理解题。根据最后一段中的“Oh,I am so excited about going to China!”可知,Nick很期待去中国的旅行,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭