2025年绿色指标自我提升五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色指标自我提升五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色指标自我提升五年级英语上册译林版》

( )4. We often put it on our bed on Christmas Eve.
答案: A
解析:“我们经常在平安夜把它放在床上”,圣诞袜(A选项,根据常识推测图片A是圣诞袜)符合,所以选A。
( )5. We usually have lessons in this place.
答案: F
解析:“我们通常在这个地方上课”,教室(F选项,根据常识推测图片F是教室)符合,所以选F。
( )6. You can find it in Canada. It is big and white. It likes eating fish.
答案: C
解析:“你可以在加拿大找到它。它又大又白。它喜欢吃鱼”,北极熊(C选项,根据常识推测图片C是北极熊)符合,所以选C。
五、情景交际。(从方框中选择合适的句子完成对话)It is Saturday afternoon. Bill meets Lin Hua in the park. Now they are talking about their weekend activities. Bill:Hi,Lin Hua. _ Lin Hua:I often do some sports. Bill:_ Lin Hua:I like running a lot,and I like playing basketball too. Bill:_ Lin Hua:Yes,I do. _ Bill:I like playing basketball too. _ Lin Hua:Sure. _ Bill:OK. See you then. A. Maybe we can play it together. B. I always play basketball at weekends. C. What do you often do at weekends? D. How about next Saturday afternoon? E. What sports do you like doing? F. Do you often play basketball?
答案: C E F B A D
解析:Bill打招呼后,Lin Hua回答“I often do some sports.”,所以Bill首先问“What do you often do at weekends?”(C选项);Lin Hua说喜欢运动,Bill接着问“What sports do you like doing?”(E选项);Lin Hua提到喜欢打篮球,Bill问“Do you often play basketball?”(F选项);Lin Hua回答“Yes, I do.”,然后说“I always play basketball at weekends.”(B选项);Bill说自己也喜欢打篮球,提议“Maybe we can play it together.”(A选项);Lin Hua同意后,Bill问“How about next Saturday afternoon?”(D选项),最后约定再见。
六、句子排排队。(给下列句子排序)( )Then,I read storybooks. ( )Next,I have dinner with my parents. ( )Finally,I watch TV. ( )First,I do my homework. ( )I often go home at four thirty in the afternoon.
答案: 3 4 5 2 1
解析:首先说“I often go home at four thirty in the afternoon.”(我经常下午四点半回家),然后“First,I do my homework.”(首先,我做作业),接着“Then,I read storybooks.”(然后,我读故事书),再“Next,I have dinner with my parents.”(接下来,我和父母一起吃晚饭),最后“Finally,I watch TV.”(最后,我看电视),所以顺序是3 4 5 2 1。
七、学以致用。(阅读材料,按要求答题)A There is a rabbit and a lion in the forest. The rabbit lives in a hole(洞). The lion lives near the hole. One day the lion is very hungry,so he goes to look for food. He sees the rabbit drinking water near the hole. “Oh,there's my lunch!” The lion runs to the rabbit. The rabbit is very afraid and she runs quickly into her hole. The lion can't get into the hole. He says to the rabbit,“I don't like eating rabbits.” The rabbit is very happy when she hears this. So she goes out of her hole again. The lion catches her at once(立刻). 根据短文,判断句子正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。( )1. The rabbit and the lion are neighbours(邻居).
答案: T
解析:文中提到“The rabbit lives in a hole. The lion lives near the hole.”(兔子住在洞里。狮子住在洞附近),所以它们是邻居,该句正确,填T。
( )2. The lion wants to eat the rabbit.
答案: T
解析:文中狮子说“Oh,there's my lunch!”(哦,那是我的午餐!),说明狮子想吃兔子,该句正确,填T。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭