七、学以致用。(阅读短文,选择正确的答案)
My grandma is sixty,but she still likes gardening very much. When she is busy with her work in the garden,she is very happy.
She has many plants in the garden. She works very hard and looks after them every day. So all the plants in her garden grow well. When you come to visit her garden,______.
My grandma lets them listen to music. She says music helps them grow well. She's really a clever lady. At weekends,my parents and I visit her and help her take care of the garden. She always gives us some flowers. I love my grandma and her beautiful garden.
( )1. The underlined word "gardening" means "______".
A. buying some flowers
B. watching the flowers
C. planting trees and flowers
My grandma is sixty,but she still likes gardening very much. When she is busy with her work in the garden,she is very happy.
She has many plants in the garden. She works very hard and looks after them every day. So all the plants in her garden grow well. When you come to visit her garden,______.
My grandma lets them listen to music. She says music helps them grow well. She's really a clever lady. At weekends,my parents and I visit her and help her take care of the garden. She always gives us some flowers. I love my grandma and her beautiful garden.
( )1. The underlined word "gardening" means "______".
A. buying some flowers
B. watching the flowers
C. planting trees and flowers
答案:
C
解析:“gardening”是园艺,即种树和花(planting trees and flowers),选C。
解析:“gardening”是园艺,即种树和花(planting trees and flowers),选C。
( )2. All the plants in her garden grow well because ______.
A. the plants like listening to some music
B. Grandma works very hard and looks after them every day
C. we help Grandma take care of the garden
A. the plants like listening to some music
B. Grandma works very hard and looks after them every day
C. we help Grandma take care of the garden
答案:
B
解析:文中提到“She works very hard and looks after them every day. So all the plants in her garden grow well.”,所以选B。
解析:文中提到“She works very hard and looks after them every day. So all the plants in her garden grow well.”,所以选B。
( )3. 下面哪句话可以填入文中空白处?
A. I like my grandma's pretty garden
B. you can find beautiful flowers there
C. there are many beautiful trees
A. I like my grandma's pretty garden
B. you can find beautiful flowers there
C. there are many beautiful trees
答案:
B
解析:前文说植物长得好,后文说让它们听音乐,中间应是说花园里有美丽的花(you can find beautiful flowers there),选B。
解析:前文说植物长得好,后文说让它们听音乐,中间应是说花园里有美丽的花(you can find beautiful flowers there),选B。
( )4. Which of the sentences is NOT true according to the passage?
A. My parents and I help Grandma with the garden every day.
B. This passage mainly talks about Grandma's hobby.
C. Grandma is busy with her work in the garden.
A. My parents and I help Grandma with the garden every day.
B. This passage mainly talks about Grandma's hobby.
C. Grandma is busy with her work in the garden.
答案:
A
解析:文中是“At weekends,my parents and I visit her and help her take care of the garden.”,不是每天,A错误;文章主要讲奶奶的爱好园艺,B正确;奶奶在花园忙于工作,C正确,所以选A。
解析:文中是“At weekends,my parents and I visit her and help her take care of the garden.”,不是每天,A错误;文章主要讲奶奶的爱好园艺,B正确;奶奶在花园忙于工作,C正确,所以选A。
查看更多完整答案,请扫码查看