八、学以致用。(阅读短文,完成表格)
Hello! My name is Lisa. Let me tell you something about my weekends.
I'm very busy at weekends because I have many things to do. I do my homework on Saturday morning. In the afternoon,I do housework with my mother. I always help her at home. On Sunday morning,I usually visit my grandparents with my parents. In the afternoon,we go to the park because we can fly kites there. In the evening,we have a big dinner. My grandmother cooks well. After dinner,we watch TV together. Sometimes we go home. Sometimes we stay there.
When
What
Where
Saturday morning
1. ________
at home
Saturday afternoon
do housework
2. ________
Sunday morning
3. ________
at my grandparents' home
Sunday afternoon
fly kites
4. ________
5. ________
have a big dinner and watch TV
at my grandparents' home
Hello! My name is Lisa. Let me tell you something about my weekends.
I'm very busy at weekends because I have many things to do. I do my homework on Saturday morning. In the afternoon,I do housework with my mother. I always help her at home. On Sunday morning,I usually visit my grandparents with my parents. In the afternoon,we go to the park because we can fly kites there. In the evening,we have a big dinner. My grandmother cooks well. After dinner,we watch TV together. Sometimes we go home. Sometimes we stay there.
When
What
Where
Saturday morning
1. ________
at home
Saturday afternoon
do housework
2. ________
Sunday morning
3. ________
at my grandparents' home
Sunday afternoon
fly kites
4. ________
5. ________
have a big dinner and watch TV
at my grandparents' home
答案:
1. do my homework; 2. at home; 3. visit my grandparents with my parents; 4. in the park; 5. Sunday evening
解析:1. 根据“I do my homework on Saturday morning.”可知填do my homework;2. 根据“In the afternoon,I do housework with my mother. I always help her at home.”可知地点是at home;3. 根据“On Sunday morning,I usually visit my grandparents with my parents.”可知填visit my grandparents with my parents;4. 根据“In the afternoon,we go to the park because we can fly kites there.”可知地点是in the park;5. 根据“In the evening,we have a big dinner... After dinner,we watch TV together.”可知时间是Sunday evening。
解析:1. 根据“I do my homework on Saturday morning.”可知填do my homework;2. 根据“In the afternoon,I do housework with my mother. I always help her at home.”可知地点是at home;3. 根据“On Sunday morning,I usually visit my grandparents with my parents.”可知填visit my grandparents with my parents;4. 根据“In the afternoon,we go to the park because we can fly kites there.”可知地点是in the park;5. 根据“In the evening,we have a big dinner... After dinner,we watch TV together.”可知时间是Sunday evening。
九、妙笔生花。
你平时周末去哪里?和谁在一起?请根据下面的关键词提示,介绍你的周末活动,不少于5句话。
how
...
who
My weekends
what
where
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
你平时周末去哪里?和谁在一起?请根据下面的关键词提示,介绍你的周末活动,不少于5句话。
how
...
who
My weekends
what
where
________________________
________________________
________________________
________________________
________________________
答案:
My weekends are usually busy but happy. On Saturday morning, I often do my homework at home. In the afternoon, I go to the park with my parents. We usually fly kites there. On Sunday, I visit my grandparents with my family. We have dinner together and chat happily. I always have a good time on weekends.
解析:根据关键词where(哪里)、who(谁)、what(做什么)、how(怎么样)等,介绍周末活动,组织成不少于五句话的短文即可。(答案不唯一)
解析:根据关键词where(哪里)、who(谁)、what(做什么)、how(怎么样)等,介绍周末活动,组织成不少于五句话的短文即可。(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看