第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
八、选词填空,补全短文。
A. warm B. snowy C. weather D. cool E. hot
Now,I'm reporting on(报道)the 1. ______ around the world. It's sunny and 2. ______ in Beijing. It's 15 degrees. It's windy and 3. ______ in Sydney. It's 24 degrees. It's cloudy in Singapore,but it's very 4. ______. It's 35 degrees. How about Toronto? It's cold and 5. ______. Children can have fun in the snow.
A. warm B. snowy C. weather D. cool E. hot
Now,I'm reporting on(报道)the 1. ______ around the world. It's sunny and 2. ______ in Beijing. It's 15 degrees. It's windy and 3. ______ in Sydney. It's 24 degrees. It's cloudy in Singapore,but it's very 4. ______. It's 35 degrees. How about Toronto? It's cold and 5. ______. Children can have fun in the snow.
答案:
1.C 解析:通读全文可知,这是在介绍世界各地的天气。weather“天气”符合语境。故选 C。
2.D 解析:根据下文“It's 15 degrees.”可知,北京的天气应该是晴朗且凉爽。cool“凉爽的”符合语境。故选 D。
3.A 解析:根据下文“It's 24 degrees.”和常识可知,24 度的气温应该是温暖的。warm“暖和的”符合语境。故选 A。
4.E 解析:根据下文“It's 35 degrees.”和常识可知,35 度的气温应该是炎热的。hot“热的”符合语境。故选 E。
5.B 解析:根据下文“Children can have fun in the snow.”可知,能在雪里玩应该是下雪天。snowy“下雪的”符合语境。故选 B。
2.D 解析:根据下文“It's 15 degrees.”可知,北京的天气应该是晴朗且凉爽。cool“凉爽的”符合语境。故选 D。
3.A 解析:根据下文“It's 24 degrees.”和常识可知,24 度的气温应该是温暖的。warm“暖和的”符合语境。故选 A。
4.E 解析:根据下文“It's 35 degrees.”和常识可知,35 度的气温应该是炎热的。hot“热的”符合语境。故选 E。
5.B 解析:根据下文“Children can have fun in the snow.”可知,能在雪里玩应该是下雪天。snowy“下雪的”符合语境。故选 B。
九、阅读书信,按要求完成下列各题。
|Dear Mum,|
|How are you? I'm in Sydney now. Today it is 34 degrees. It's hot and sunny. It's 3:00 p.m. I'm visiting(参观)a museum with my friends. I have a good time(玩得很开心).|
|Yours,|
|Mike|
|Dear Mike,|
|I'm fine. It's cool and rainy today in Beijing. Your dad is playing basketball with your uncle in the gym. I'm reading a book at home.|
|Love,|
|Mum|
(一)根据书信内容,选择正确的答案。
( )1. Mike is in ______ now.
A. Beijing B. London C. Sydney
( )2. What's the weather like in Beijing?
A. Sunny. B. Rainy. C. Windy.
( )3. Is it hot in Beijing?
A. Yes,it is. B. We don't know. C. No,it isn't.
(二)根据书信内容,判断句子正(√)误(×)。
( )4. Mike goes to a museum with his classmates.
( )5. Mike's parents are at home.
|Dear Mum,|
|How are you? I'm in Sydney now. Today it is 34 degrees. It's hot and sunny. It's 3:00 p.m. I'm visiting(参观)a museum with my friends. I have a good time(玩得很开心).|
|Yours,|
|Mike|
|Dear Mike,|
|I'm fine. It's cool and rainy today in Beijing. Your dad is playing basketball with your uncle in the gym. I'm reading a book at home.|
|Love,|
|Mum|
(一)根据书信内容,选择正确的答案。
( )1. Mike is in ______ now.
A. Beijing B. London C. Sydney
( )2. What's the weather like in Beijing?
A. Sunny. B. Rainy. C. Windy.
( )3. Is it hot in Beijing?
A. Yes,it is. B. We don't know. C. No,it isn't.
(二)根据书信内容,判断句子正(√)误(×)。
( )4. Mike goes to a museum with his classmates.
( )5. Mike's parents are at home.
答案:
(一)1.C 解析:根据第一封 Mike 写给妈妈的信中“I'm in Sydney now.”可知,Mike 现在在悉尼。故选 C。
2.B 解析:根据第二封信中“It's cool and rainy today in Beijing.”可知,北京下雨。故选 B。
3.C 解析:根据第二封信中“It's cool and rainy today in Beijing.”可知,北京凉爽,并不热。故选 C。
(二)4.× 解析:根据第一封信中“I'm visiting(参观)a museum with my friends.”可知,Mike 是和他的朋友一起去的博物馆,而不是和他的同学。故错误。
5.× 解析:根据第二封信中“Your dad is playing basketball with your uncle in the gym. I'm reading a book at home.”可知,Mike 的爸爸去了体育馆,妈妈在家,而不是两人都在家。故错误。
2.B 解析:根据第二封信中“It's cool and rainy today in Beijing.”可知,北京下雨。故选 B。
3.C 解析:根据第二封信中“It's cool and rainy today in Beijing.”可知,北京凉爽,并不热。故选 C。
(二)4.× 解析:根据第一封信中“I'm visiting(参观)a museum with my friends.”可知,Mike 是和他的朋友一起去的博物馆,而不是和他的同学。故错误。
5.× 解析:根据第二封信中“Your dad is playing basketball with your uncle in the gym. I'm reading a book at home.”可知,Mike 的爸爸去了体育馆,妈妈在家,而不是两人都在家。故错误。
查看更多完整答案,请扫码查看