第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
九、阅读短文,按要求完成下列各题。
I'm Chen Jie. I have four good friends. Now we are doing different things. Mike is telling a story to his brother. The story is funny. Amy is making the bed for her grandma and grandpa. She is a good helper. John is singing a song in his room. The song is old, but he likes it. Sarah is cooking for her parents. Her dad and mum are very happy. What about me? I am drawing a picture.
(一)根据短文内容,判断句子正(√)误(×)。
( )1. Mike is reading a funny story with his brother.
( )2. Amy is helping her grandparents.
( )3. John likes the old song.
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )4. Sarah is cooking for her ____.
A. parents B. friends C. grandparents
( )5. Chen Jie is ____.
A. drawing a picture B. singing a song C. making the bed
I'm Chen Jie. I have four good friends. Now we are doing different things. Mike is telling a story to his brother. The story is funny. Amy is making the bed for her grandma and grandpa. She is a good helper. John is singing a song in his room. The song is old, but he likes it. Sarah is cooking for her parents. Her dad and mum are very happy. What about me? I am drawing a picture.
(一)根据短文内容,判断句子正(√)误(×)。
( )1. Mike is reading a funny story with his brother.
( )2. Amy is helping her grandparents.
( )3. John likes the old song.
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )4. Sarah is cooking for her ____.
A. parents B. friends C. grandparents
( )5. Chen Jie is ____.
A. drawing a picture B. singing a song C. making the bed
答案:
(一)1. × 解析:根据“Mike is telling a story to his brother. The story is funny.”可知 Mike 是在给他的弟弟讲一个有趣的故事,而不是和弟弟一起看一个有趣的故事。故错误。
2. √ 解析:根据“Amy is making the bed for her grandma and grandpa. She is a good helper.”可知 Amy 正在帮她的爷爷奶奶。故正确。
3. √ 解析:根据“The song is old,but he likes it.”可知 John 喜欢这首老歌。故正确。
(二)4. A 解析:根据“Sarah is cooking for her parents.”可知 Sarah 正在为她的父母做饭。
5. A 解析:根据“I am drawing a picture.”可知,Chen Jie 正在画画。
2. √ 解析:根据“Amy is making the bed for her grandma and grandpa. She is a good helper.”可知 Amy 正在帮她的爷爷奶奶。故正确。
3. √ 解析:根据“The song is old,but he likes it.”可知 John 喜欢这首老歌。故正确。
(二)4. A 解析:根据“Sarah is cooking for her parents.”可知 Sarah 正在为她的父母做饭。
5. A 解析:根据“I am drawing a picture.”可知,Chen Jie 正在画画。
查看更多完整答案,请扫码查看