2025年中学英语听读导航八年级上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中学英语听读导航八年级上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中学英语听读导航八年级上册译林版》

( ) 5. What is the biggest possible danger to polar bears according to the passage?
B

( ) 6. Why is sea ice important for polar bears?
B

( ) 7. What can humans do to help polar bears?
A
答案: 5. B
6. B
7. A
C
World Animal Day falls on Oct. 4 every year. It was started in 1931 to tell everyone on our planet to care about animals. Unluckily,many wild animals are facing great danger. Some even became extinct and cannot be seen forever. Recently,China has done much to improve the living condition of these endangered wild animals.
The protection of Asian elephants is a good example. Asian elephants in China are mostly found in Yunnan Province. These animals have become endangered because some people are killing them for their ivory (象牙). The government has been trying to protect them. For example,ivory trade is not allowed. This can greatly stop elephant hunting.
Another example is the protection of Yangtze finless porpoises (江豚). Because of lots of over-fishing and water pollution,the number of Yangtze finless porpoises was just 1,012 in 2018. It was smaller than the number of giant pandas. In 2020,the government once put a 10-year fishing ban (禁令). This action is very useful and now people can see a group of Yangtze finless porpoises jump and play in the Yangtze River.
With World Animal Day around the corner,we can all think of more ways to better protect our wild friends. As we share the earth with all living things,we can truly make a difference for all animals.
(
B
) 8. Why was World Animal Day started?
A. To introduce wild animals to the public.
B. To encourage people to care about wild animals.
C. To collect information about wild animals.
D. To count the number of wild animals.
(
D
) 9. What does the underlined word "extinct" mean in Paragraph 1?
A. Dangerous. B. Sick. C. Weak. D. Dead.
(
A
)10. What does the government do to stop the hunting of elephants?
A. Ban ivory trade. B. Provide elephants with food.
C. Protect elephants in the zoo. D. Grow more trees for elephants.
(
D
)11. What can we learn about Yangtze finless porpoises from Paragraph 3?
A. Their number was 1,012 in 2020.
B. Their number is larger than that of giant pandas in 2018.
C. They were in danger because of over-fishing and air pollution.
D. Their number is larger because the government has put a fishing ban.
答案: 8. B
9. D
10. A
11. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭