2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版》

六、阅读理解。
A
There are many kinds of animals in the world. Pandas live in China. They live on (以食……为生) bamboo. They like eating very much, and they eat for twelve hours a day. Many people love pandas very much because they're lovely.
Elephants live in Asia (亚洲) and Africa (非洲). They can live for 60 to 70 years. They are the largest land (陆地) animals. They can hear and smell very well. Elephants eat grass and fruit. They like water.
Snakes love the sun. They sleep in winter like bears if they live in cold places. Snakes can't hear. They put out their tongues (舌头) to smell the air.
根据短文内容选择最佳选项,并将答案的字母标号填在括号中。
(
B
)1. What do pandas live on?
A. Grass. B. Bamboo. C. Vegetables.
(
C
)2. How long can an elephant live?
A. For seventy years. B. For sixty years. C. For sixty to seventy years.
(
A
)3. Are elephants the largest animals on land?
A. Yes, they are. B. No, they aren't. C. I don't know.
(
B
)4. Snakes love ______.
A. cold places B. the sun C. bears
(
A
)5. Snakes put out their tongues to ______ the air.
A. smell B. hear C. eat
答案: 1.B 2.C 3.A 4.B 5.A
B
I'm Jack. I'm from New York and I study at Sun Primary School. I'm a student of Grade Five. I have many friends. Tony is one of them. He likes sports. He's good at swimming, playing ball games and skipping rope. We often play together. We go jogging (慢跑) early in the morning and play football after school. On Saturday afternoon, we usually go to do sports together. Alice is also my friend. She is our monitor (班长). She studies very hard. When I can't read English well, she always helps me. I like to play with my friends after school.
根据短文内容回答下列问题,把答案写在横线上。
1. Where does Jack come from?
New York.

2. Does Jack have a lot of friends?
Yes,he does.

3. What does Jack usually do on Saturday afternoon?
He usually goes to do sports.

4. Is Tony good at swimming?
Yes,he is.

5. Who can help Jack when he has problems (困难) learning English?
Alice.
答案: 1. New York. 2. Yes,he does. 3. He usually goes to do sports. 4. Yes,he is. 5. Alice.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭