2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年自主学习能力测评六年级英语上册外研版》

一、阅读理解。
There are lots of festivals around the world. The Spring Festival, the Lantern Festival, the Dragon Boat Festival and the Mid - Autumn Festival are traditional Chinese festivals. Of all these festivals, I like the Spring Festival best. It's Chinese New Year. Before the Spring Festival, we often go shopping and buy some delicious food and new clothes. And we also do some cleaning. On the eve of the Spring Festival (除夕), we always have a big family dinner. After dinner, we usually watch TV and welcome the new year. At midnight, we often eat dumplings. On New Year's Day, we say “Happy New Year” to our family and friends.
根据短文内容,判断下列句子与短文内容是否相符。相符的在括号中写“T”,不相符的写“F”。
(
F
)1. The Mid - Autumn Festival, Christmas and the Spring Festival are traditional Chinese festivals.
(
T
)2. My favourite festival is the Spring Festival.
(
F
)3. On New Year's Day, we do some cleaning.
(
T
)4. We always have a big family dinner on New Year's Eve.
(
F
)5. We never(从不) say “Happy New Year” to our friends.
答案: 1. F
2. T
3. F
4. T
5. F
二、仿写。请仿照“阅读理解”的短文,介绍你最喜欢的节日。
要求:1. 可以仿写和借鉴,但不能抄写阅读文章。2. 书写工整、规范,标点正确。3. 条理清晰,语句通顺。4. 不少于5句话。
There are many festivals in China. My favourite festival is the Dragon Boat Festival. The Dragon Boat Festival is in May or June. People remember the great poet(诗人), Qu Yuan, on this day. During the festival, people eat zongzi. It's delicious. People also watch dragon boat races. Some people also hang mugwort(艾草) to keep away bad luck. I love this festival because I can eat delicious food and I can see lots of interesting things.
答案: There are many festivals in China. My favourite festival is the Dragon Boat Festival. The Dragon Boat Festival is in May or June. People remember the great poet(诗人), Qu Yuan, on this day. During the festival, people eat zongzi. It's delicious. People also watch dragon boat races. Some people also hang mugwort(艾草) to keep away bad luck. I love this festival because I can eat delicious food and I can see lots of interesting things.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭