2025年多维互动提优课堂五年级英语上册提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂五年级英语上册提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂五年级英语上册提升版》

六、根据上下文及首字母提示,完成对话。(10分)
A: 1. W
Welcome
to our school. Let me 2. s______
show
you around.
B: Thank you. Where's the 3. m
music
room?
A: It's over there,in front of the art room. We usually 4. s
sing
and 5. d______
dance
there.
B: Oh,sounds great. 6. H
How
7. m______
many
8. l______
libraries
are there in our school?
A: There is only one,but there are many books in it.
B: Really? I like 9. r
reading
very much.
A: Our classroom is on the 10. t
third
floor. Let's go and see.
答案: 【解析】:
这是一道英语填空题,考查的是学生根据上下文及首字母提示完成对话的能力。学生需要理解对话的内容,并根据首字母和语境推测出正确的单词。这道题主要涉及到词汇的运用和语境的理解。
【答案】:
1. Welcome (根据“to our school”和首字母W,可以推断出是“Welcome”,表示欢迎。)
2. show (根据“you around”和首字母s,可以推断出是“show”,表示带领某人参观。)
3. music (根据下文提到的“art room”以及首字母m,可以推断出是“music room”,表示音乐教室。)
4. sing (根据语境和首字母s,可以推断出是“sing”,表示在音乐教室唱歌。)
5. dance (根据语境和首字母d,可以推断出是“dance”,表示在音乐教室跳舞。)
6. How (根据下文提到的数量以及首字母H,可以推断出是“How”,询问数量。)
7. many (根据下文提到的“many books”和首字母m,可以推断出是“many”,询问可数名词的数量。)
8. libraries (根据下文提到的“only one”和“many books”以及首字母l,可以推断出是“libraries”,询问学校图书馆的数量。)
9. reading (根据上文提到的“many books”和首字母r,可以推断出是“reading”,表示喜欢阅读。)
10. third (根据语境和首字母t,可以推断出是“third”,表示教室在三楼。)
七、阅读理解。(9分)
A. 根据短文内容,给图片标序号。(4分)
New Year's Day is coming. Everyone is getting ready for the holiday. Jim and Della love each other. But they are very poor (穷的). They have no money to buy presents for each other.

Jim has a gold watch (金色的手表), but he has no money to buy a watch chain (链子). Della has beautiful hair, but she never has a comb (梳子) for it.

Tomorrow is New Year's Day. Jim doesn't have any money to buy a gift (礼物) for Della. He is sad. So he sells (卖) his watch and gets some money. He buys a beautiful comb and gives it to Della. When Della sees it, she is moved (感动的) to cry. She shows Jim her hair. It has gone. Della cuts her hair and sells it. She takes out the gift—a nice watch chain...



3 2 1 4
答案: 3 2 1 4
B. 根据短文内容,选择正确答案。(5分)
There are four blind(盲的) men on the street. They often get together and talk about interesting(有趣的) things. Now they're sitting under a big tree and talking about elephants. They don't know anything about elephants.
At this time,a man comes up to them with an elephant. The four blind men want to touch(触摸) it. The first man touches and says,"The elephant is like a wall(墙)." The second man touches and says,"The elephant is like a trunk(树干)." The third man touches and says,"The elephant is like a rope(绳子)." The fourth man says,"The elephant is like a fan."
Each of them touches a different(不同的) part of the elephant,so they have different ideas.
(
B
)1. The four blind men often talk about ______.
A. elephants B. interesting things C. animals
(
C
)2. They know ______ about the elephants.
A. everything B. something C. nothing
(
B
)3. The ______ man says the elephant is like a trunk.
A. first B. second C. third
(
A
)4. The story is known as a Chinese idiom "______".
A. 盲人摸象 B. 曹冲称象 C. 掩耳盗铃
(
C
)5. Which of the sentences is TRUE?
A. They know everything about the elephants at last. B. The fourth man thinks the elephant is like a wall. C. They don't have the same(相同的) idea for the elephant.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解能力。题目给出了一个关于四个盲人摸象的小故事,然后通过五个选择题来检验学生对故事内容的掌握。
1. 第一题问四个盲人经常谈论什么,根据短文内容“They often get together and talk about interesting things.”可以得出答案。
2. 第二题问他们对大象了解多少,短文中明确提到“They don't know anything about elephants.”由此可以得出答案。
3. 第三题问哪个盲人说大象像树干,根据短文内容“The second man touches and says, 'The elephant is like a trunk.'”可以确定答案。
4. 第四题问这个故事对应的中国成语是什么,根据故事内容可以确定是“盲人摸象”。
5. 第五题问哪个句子是正确的,需要对比短文内容和选项,找出符合短文描述的选项。
【答案】:
1. B
2. C
3. B
4. A
5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭