第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
B. 根据短文内容,完成相关任务。(10 分)
This is our library. It's very 1. ______. There are many rooms in it.
If you want to borrow(借) books,you can look for the books on the computers on the first floor.
If you want to read books and magazines,you can go to the 2. ______ room on the second floor.
The storybooks are on the second floor. The books about science are on the third floor. History books are on this floor too.
When you find the right books,you can take them with your library card to the first floor. The teacher there can help you borrow 3. ______. But you 4. ______ take newspapers or magazines out of the 5. ______. You can surf the Internet in the computer room on the third floor.
a. 根据短文内容,填入所缺的单词。
1.
b. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
This is our library. It's very 1. ______. There are many rooms in it.
If you want to borrow(借) books,you can look for the books on the computers on the first floor.
If you want to read books and magazines,you can go to the 2. ______ room on the second floor.
The storybooks are on the second floor. The books about science are on the third floor. History books are on this floor too.
When you find the right books,you can take them with your library card to the first floor. The teacher there can help you borrow 3. ______. But you 4. ______ take newspapers or magazines out of the 5. ______. You can surf the Internet in the computer room on the third floor.
a. 根据短文内容,填入所缺的单词。
1.
big/large
2. reading
3. them
4. mustn't
5. library
b. 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
)1. There are four floors in the library.(
F
)2. I can borrow storybooks and history books on the third floor.(
T
)3. We can read magazines in the reading room.(
T
)4. You can't borrow books if you don't have a library card.(
F
)5. We can read books and play computer games in our library.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解以及信息提取能力。题目分为两个部分:a部分是根据短文内容填入所缺的单词;b部分是根据短文内容判断正误。
对于a部分,学生需要仔细阅读短文,理解上下文语境,然后从所给的信息或自己的词汇库中选取合适的单词填入空白处。
对于b部分,学生需要理解短文内容,然后对每个陈述进行逐一判断,看其是否与短文内容相符。
【答案】:
a.
1. big/large(根据短文描述图书馆有很多房间,可以推断出图书馆很大)
2. reading(根据短文“If you want to read books and magazines, you can go to the ... room on the second floor.”可以推断出是阅读室)
3. them(根据短文“When you find the right books, you can take them with your library card to the first floor. The teacher there can help you borrow ...”可以推断出是借这些书,用them代替books)
4. mustn't(根据短文“But you ... take newspapers or magazines out of the ..."可以推断出是禁止带出图书馆,用mustn't表示禁止)
5. library(根据短文上下文,可以推断出是禁止将报纸或杂志带出图书馆)
b.
1. F(短文中提到了第一、第二和第三层,但并没有明确说只有三层,根据列举的楼层功能,可判断不止四层,所以此句错误)
2. F(短文中提到故事书在二楼,而关于科学的书和历史书在三楼,所以此句错误)
3. T(短文中提到如果想读书和杂志,可以去二楼的阅读室,所以此句正确)
4. T(短文中提到需要带着图书馆卡去借书,没有卡则无法借书,所以此句正确)
5. F(短文中提到可以在三楼的电脑室上网,但并没有提到可以玩电脑游戏,所以此句错误)
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解以及信息提取能力。题目分为两个部分:a部分是根据短文内容填入所缺的单词;b部分是根据短文内容判断正误。
对于a部分,学生需要仔细阅读短文,理解上下文语境,然后从所给的信息或自己的词汇库中选取合适的单词填入空白处。
对于b部分,学生需要理解短文内容,然后对每个陈述进行逐一判断,看其是否与短文内容相符。
【答案】:
a.
1. big/large(根据短文描述图书馆有很多房间,可以推断出图书馆很大)
2. reading(根据短文“If you want to read books and magazines, you can go to the ... room on the second floor.”可以推断出是阅读室)
3. them(根据短文“When you find the right books, you can take them with your library card to the first floor. The teacher there can help you borrow ...”可以推断出是借这些书,用them代替books)
4. mustn't(根据短文“But you ... take newspapers or magazines out of the ..."可以推断出是禁止带出图书馆,用mustn't表示禁止)
5. library(根据短文上下文,可以推断出是禁止将报纸或杂志带出图书馆)
b.
1. F(短文中提到了第一、第二和第三层,但并没有明确说只有三层,根据列举的楼层功能,可判断不止四层,所以此句错误)
2. F(短文中提到故事书在二楼,而关于科学的书和历史书在三楼,所以此句错误)
3. T(短文中提到如果想读书和杂志,可以去二楼的阅读室,所以此句正确)
4. T(短文中提到需要带着图书馆卡去借书,没有卡则无法借书,所以此句正确)
5. F(短文中提到可以在三楼的电脑室上网,但并没有提到可以玩电脑游戏,所以此句错误)
查看更多完整答案,请扫码查看