2025年阳光学业评价五年级英语上册教科版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年阳光学业评价五年级英语上册教科版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年阳光学业评价五年级英语上册教科版》

4. 读短文,根据短文内容选择正确答案。
English people eat lots of bread, meat and potatoes. They drink milk and coffee. Like Chinese people, English people also drink tea, but they drink it with milk.
“Fish and chips” is a very popular English fast food. You can see fish and chips shop everywhere. People eat them on the street, in the park, in their office and at home. People also eat lots of sandwiches in Britain.
English people, like Chinese, have three meals a day. There is also a tea time between lunch and dinner, usually at around 4:00 in the afternoon. People stop working to enjoy some snacks (小吃;零食) and a cup of tea. Of course, there can also be coffee and milk at the afternoon tea time.
(
D
) (1) English people drink ______.
A. milk B. coffee
C. tea D. milk, coffee and tea
(
A
) (2) The word “popular” in the passage most probably means ______.
A. 受欢迎的 B. 美味的
C. 营养丰富的 D. 简易的
(
C
) (3) English people have ______ meal(s) a day.
A. one B. two
C. three D. four
(
C
) (4) In Britain, tea time is usually ______.
A. before breakfast B. before lunch
C. in the afternoon D. after dinner
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和提取信息的能力。题目给出了关于英国人饮食习惯的短文,然后通过选择题的形式来检验学生对短文内容的掌握。
(1) 这道题目问的是英国人喝什么,根据短文内容,“English people eat lots of bread, meat and potatoes. They drink milk and coffee. Like Chinese people, English people also drink tea, but they drink it with milk.”可以提取出英国人喝牛奶、咖啡和茶,因此答案选D。
(2) 这道题目问的是“popular”这个词在短文中的意思,根据短文内容,“Fish and chips” is a very popular English fast food. You can see fish and chips shop everywhere.”可以看出,“popular”在这里的意思是“受欢迎的”,因此答案选A。
(3) 这道题目问的是英国人一天吃几顿饭,根据短文内容,“English people, like Chinese, have three meals a day.”可以看出英国人一天吃三顿饭,因此答案选C。
(4) 这道题目问的是在英国,茶点时间通常是什么时候,根据短文内容,“There is also a tea time between lunch and dinner, usually at around 4:00 in the afternoon.”可以看出茶点时间通常在下午,因此答案选C。
【答案】:
(1) D
(2) A
(3) C
(4) C
5. 设计一份调查问卷并调查你身边的同学、朋友是否做到了常吃蔬菜和水果。
根据调查结果撰写报告。
你可能会用到表示频率的词:every meal, every day, very often, often, sometimes, three times a day / week, occasionally (偶尔), rarely (很少), never。
I interviewed
20 classmates
on how often they eat vegetables and fruits.
答案: 调查问卷
1. How often do you eat vegetables?
□ every meal □ every day □ very often □ often □ sometimes □ three times a week □ occasionally □ rarely □ never
2. How often do you eat fruits?
□ every meal □ every day □ very often □ often □ sometimes □ three times a week □ occasionally □ rarely □ never
调查报告
I interviewed 20 classmates on how often they eat vegetables and fruits.
Vegetables: 8 students eat them every day, 5 often, 4 sometimes, 2 occasionally, 1 rarely.
Fruits: 10 students eat them every day, 6 often, 3 sometimes, 1 occasionally.
Most classmates eat vegetables and fruits regularly, but a few need to increase frequency.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭