第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
8. 读短文,根据短文内容回答问题。
My English friend, Mr James, is a teacher in Guangzhou. He seldom cooks at home. He always eats out in a restaurant. “I enjoy Chinese food very much. It is delicious,” Mr James says.
There are so many restaurants in Guangzhou. Mr James tries a different one each week. There are all kinds of tastes and Mr James loves them all. “I love Guangzhou dimsum and I enjoy Guangzhou soup. I also like Hunan food. It's delicious. When I eat Hunan food, I always eat lots of rice. So I don't eat Hunan food so often now. I don't want to get too heavy. Of all the Chinese foods I eat, dumplings are my favourite. I always eat dumplings for breakfast. There is a supermarket downstairs in my apartment building. I buy dumplings there. Sometimes when I have English friends visiting me, I cook dumplings for them. We always have fun eating dumplings.”
(1) What does Mr James do?
(2) Does Mr James usually eat at home or in a restaurant?
(3) Why doesn't Mr James eat Hunan food very often now?
(4) What is Mr James' favourite Chinese food?
(5) Do Mr James' English friends like dumplings?
My English friend, Mr James, is a teacher in Guangzhou. He seldom cooks at home. He always eats out in a restaurant. “I enjoy Chinese food very much. It is delicious,” Mr James says.
There are so many restaurants in Guangzhou. Mr James tries a different one each week. There are all kinds of tastes and Mr James loves them all. “I love Guangzhou dimsum and I enjoy Guangzhou soup. I also like Hunan food. It's delicious. When I eat Hunan food, I always eat lots of rice. So I don't eat Hunan food so often now. I don't want to get too heavy. Of all the Chinese foods I eat, dumplings are my favourite. I always eat dumplings for breakfast. There is a supermarket downstairs in my apartment building. I buy dumplings there. Sometimes when I have English friends visiting me, I cook dumplings for them. We always have fun eating dumplings.”
(1) What does Mr James do?
He is a teacher.
(2) Does Mr James usually eat at home or in a restaurant?
He usually eats in a restaurant.
(3) Why doesn't Mr James eat Hunan food very often now?
Because he doesn't want to get too heavy.
(4) What is Mr James' favourite Chinese food?
His favourite Chinese food is dumplings.
(5) Do Mr James' English friends like dumplings?
Yes, they do.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,需要根据短文内容来回答相关问题。题目涉及的内容主要是关于一个英国朋友Mr James在广州的生活习惯和饮食喜好。
(1) 这个问题是询问Mr James的职业,可以从短文中的“My English friend, Mr James, is a teacher in Guangzhou.”找到答案。
(2) 这个问题是询问Mr James通常在哪里吃饭,可以从短文中的“He seldom cooks at home. He always eats out in a restaurant.”找到答案。
(3) 这个问题是询问为什么Mr James现在不常吃湖南菜,可以从短文中的“When I eat Hunan food, I always eat lots of rice. So I don't eat Hunan food so often now. I don't want to get too heavy.”找到答案。
(4) 这个问题是询问Mr James最喜欢的中国食物是什么,可以从短文中的“Of all the Chinese foods I eat, dumplings are my favourite.”找到答案。
(5) 这个问题是询问Mr James的英国朋友是否喜欢饺子,虽然短文中没有直接给出答案,但可以从“Sometimes when I have English friends visiting me, I cook dumplings for them. We always have fun eating dumplings.”推断出他们应该是喜欢的。
【答案】:
(1) He is a teacher.
(2) He usually eats in a restaurant.
(3) Because he doesn't want to get too heavy.
(4) His favourite Chinese food is dumplings.
(5) Yes, they do.
(1) 这个问题是询问Mr James的职业,可以从短文中的“My English friend, Mr James, is a teacher in Guangzhou.”找到答案。
(2) 这个问题是询问Mr James通常在哪里吃饭,可以从短文中的“He seldom cooks at home. He always eats out in a restaurant.”找到答案。
(3) 这个问题是询问为什么Mr James现在不常吃湖南菜,可以从短文中的“When I eat Hunan food, I always eat lots of rice. So I don't eat Hunan food so often now. I don't want to get too heavy.”找到答案。
(4) 这个问题是询问Mr James最喜欢的中国食物是什么,可以从短文中的“Of all the Chinese foods I eat, dumplings are my favourite.”找到答案。
(5) 这个问题是询问Mr James的英国朋友是否喜欢饺子,虽然短文中没有直接给出答案,但可以从“Sometimes when I have English friends visiting me, I cook dumplings for them. We always have fun eating dumplings.”推断出他们应该是喜欢的。
【答案】:
(1) He is a teacher.
(2) He usually eats in a restaurant.
(3) Because he doesn't want to get too heavy.
(4) His favourite Chinese food is dumplings.
(5) Yes, they do.
查看更多完整答案,请扫码查看