第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
二、根据汉语完成句子。
6. 我们总是把女生比作花朵。
We always
7. 从某一点看,他比你聪明。
8. 他们把大量的钱花在衣服上。
They spend a large
9. 在未来每个人都会有小飞机。
Everyone will have a small plane
10. 我认为将来书不会被电脑所代替。
I don’t think books
6. 我们总是把女生比作花朵。
We always
compare
girls
to
flowers.7. 从某一点看,他比你聪明。
In
a
way
, he is smarter than you.8. 他们把大量的钱花在衣服上。
They spend a large
amount
of
money on clothes.9. 在未来每个人都会有小飞机。
Everyone will have a small plane
in
the
future
.10. 我认为将来书不会被电脑所代替。
I don’t think books
will
be
replaced
by computers in the future.
答案:
6. compare girls to 7. In a way 8. amount of 9. in the future 10. will be replaced
三、阅读理解。【2024 重庆 A 卷】

①More than 100,000 people cheered at the breathtaking moment when 3,000 drones flew over Chaotianmen on the Chinese New Year Eve. The 15-minute drone show had 300 million views online.
②In fact, drones are easy to operate. People send orders to the control system. Rotors push against the air to make the drone rise or stay in the air. By changing the angle(角度)and the speed of different rotors, the drone flies in all directions.
③Drones can complete difficult and special tasks in a timely and effective way.
④After an earthquake, drones can fly over blocked roads to find people or record any possible danger. Reaching the mountain village by road may take several hours, but drones provide information in just a few minutes.
⑤For weak wildlife populations, drones can show where poachers are hiding and if they are carrying guns. At night, drones with infrared(红外线的)cameras can easily find them in the dark.
⑥Drones also provide convenience for the public. For example, at a sports event, drones are used to give a view from above or help coaches see how their players are doing.
⑦In a word, drones have been widely used in emergency(紧急情况), environmental protection, farming, transportation and others, with more fields on the way.
⑧As drones are cheaper, more practical and less dangerous than planes or helicopters, drone flight activities have become the important driving force for the growth of low-altitude economy(低空经济). Besides well-known leaders like DJI, more pioneering companies have appeared. At the end of last year, there were nearly 1.27 million registered(注册的)drones across the country. The drone industry is believed to be full of chances and possibilities.
11. What’s the purpose in writing Paragraph 1?
A. To provide the background.
B. To lead into the subject.
C. To compare differences.
D. To introduce a festival.
12. What does the underlined word “poachers” in Paragraph 5 mean?
A. 非法捕猎者
B. 动物保护者
C. 无人机驾驶员
D. 野生动物管理员
13. Which of the following shows the structure of this passage?

14. What will the writer probably discuss after the last paragraph?
A. The history of the drone industry.
B. The advantages of drones.
C. The future of the drone industry.
D. The standards of drones.
①More than 100,000 people cheered at the breathtaking moment when 3,000 drones flew over Chaotianmen on the Chinese New Year Eve. The 15-minute drone show had 300 million views online.
②In fact, drones are easy to operate. People send orders to the control system. Rotors push against the air to make the drone rise or stay in the air. By changing the angle(角度)and the speed of different rotors, the drone flies in all directions.
③Drones can complete difficult and special tasks in a timely and effective way.
④After an earthquake, drones can fly over blocked roads to find people or record any possible danger. Reaching the mountain village by road may take several hours, but drones provide information in just a few minutes.
⑤For weak wildlife populations, drones can show where poachers are hiding and if they are carrying guns. At night, drones with infrared(红外线的)cameras can easily find them in the dark.
⑥Drones also provide convenience for the public. For example, at a sports event, drones are used to give a view from above or help coaches see how their players are doing.
⑦In a word, drones have been widely used in emergency(紧急情况), environmental protection, farming, transportation and others, with more fields on the way.
⑧As drones are cheaper, more practical and less dangerous than planes or helicopters, drone flight activities have become the important driving force for the growth of low-altitude economy(低空经济). Besides well-known leaders like DJI, more pioneering companies have appeared. At the end of last year, there were nearly 1.27 million registered(注册的)drones across the country. The drone industry is believed to be full of chances and possibilities.
11. What’s the purpose in writing Paragraph 1?
A. To provide the background.
B. To lead into the subject.
C. To compare differences.
D. To introduce a festival.
12. What does the underlined word “poachers” in Paragraph 5 mean?
A. 非法捕猎者
B. 动物保护者
C. 无人机驾驶员
D. 野生动物管理员
13. Which of the following shows the structure of this passage?
14. What will the writer probably discuss after the last paragraph?
A. The history of the drone industry.
B. The advantages of drones.
C. The future of the drone industry.
D. The standards of drones.
答案:
11. B 解析:推理判断题。根据“More than 100,000 people cheered at the breathtaking moment when 3,000 drones flew over Chaotianmen on the Chinese New Year Eve.”可知,本文通过超过10万人观看无人机在除夕飞行这一事件,引出对无人机的介绍。故选 B。12. A 解析:词义猜测题。根据“For weak wildlife populations, drones can show where poachers are hiding and if they are carrying guns.”可知,躲藏并携带枪支的是非法捕猎者。故选 A。13. D 解析:文章结构题。第一段引出无人机话题;第二段介绍无人机的可操控性;第三段介绍无人机可以完成困难和特殊任务;第四段和第五段介绍了这样的任务;第六段介绍无人机可以为公众提供便捷,与第三段并列;第七段是对无人机作用的总结;第八段介绍了无人机产业。因此 D 选项符合。故选 D。14. C 解析:推理判断题。根据“The drone industry is believed to be full of chances and possibilities.”可知最后一句介绍了无人机产业的未来是充满无限机会和可能的,所以之后作者会讨论无人机产业的未来。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看