2025年新编基础训练九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新编基础训练九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新编基础训练九年级英语上册外研版》

四、用所给单词的适当形式填空。
15. Usually computers
are used
(use)to get information on the Internet.
16. I
am asked
(ask)to clean my bedroom every day by my mother.
17. The brown desk
is made
(make)of wood.
18. As China grows stronger and stronger, Chinese
is taught
(teach)in more and more schools around the world.
19. Nobody likes to
be laughed
(laugh)at, so you’d better be kind to others.
20. It
is said
(say)that *Home Alone* is a good film.
21. Why not
take
(take)a walk after supper with me?
答案: 15. are used 16. am asked 17. is made 18. is taught 19. be laughed 20. is said 21. take
五、阅读理解。
William Shakespeare died on April 23rd in 1616. This year’s anniversary of his death is not just a chance to remember one of the greatest writers of all time. It is a moment to celebrate his ongoing influence. Just as Ben Jonson, another great English writer of his times, said, “He is not of an age, but for all time.”
People like Shakespeare’s plays because the characters show real human feelings. Romeo and Juliet, who are young lovers, don’t quite know how to get ahead with their lives. And they disagree with their parents. Their story has a sad ending. When we take the characters out of his period, they really speak to almost any time and place.
The language of Shakespeare is alive and well in modern, everyday English. Even if an English speaker knows nothing about Shakespeare, they will surely know some sayings that come from his plays. When we have problems making up our mind, we say “to be or not to be: that is the question”(*Hamlet*). When a friend eats all the food in the house, we say he’s “eating me out of house and home”(*Henry Ⅳ*).
But Shakespeare’s influence is felt far beyond his language and his culture. “Cowards(懦夫)die many times before their death, the valiant(英勇的)never taste of death but once.” This saying from Shakespeare’s historical play *Julius Caesar* encouraged Nelson Mandela to fight on when he was a prisoner. Shakespeare’s influence is everywhere, from Goethe(a German writer)to Tchaikovsky.
As Shakespeare himself put it in his comedy *As You Like It*, “All the world’s a stage.” Today, stages around the world still show his plays. Through his works, Shakespeare lives on. Perhaps we’ll still be attracted by his works many years from now.
22. What is the writer’s main purpose in writing the article?
A. To introduce the life story of William Shakespeare.
B. To explain why Shakespeare’s writing lives on.
C. To recommend some of Shakespeare’s best-known works.
D. To explore the influences of Shakespeare’s comedies.
(
B
)
23. Which of these sayings can be used to express the main idea of Paragraph 2?
A. All the world’s a stage.
B. To be or not to be: that is the question.
C. The valiant never taste of death but once.
D. He is not of an age, but for all time.
(
D
)
24. Paragraph 4 is mainly about ______.
A. some famous Shakespearian sayings
B. some Shakespearian historical stories
C. Shakespeare’s influence on modern English
D. Shakespeare’s influence on wider society
(
D
)
25. What does the last sentence “Perhaps we’ll still be attracted by his works many years from now.” mean?
A. Shakespeare’s influence will last for a long time.
B. Britain will remember William Shakespeare forever.
C. Shakespeare’s works will be gone and forgotten some day.
D. Shakespeare’s works will have a stronger influence than ever before.
(
A
)
答案: 22. B 23. D 24. D 25. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭