2025年新编基础训练九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新编基础训练九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新编基础训练九年级英语上册外研版》

五、阅读理解。
Tanzania is a country which has a lot of animals, such as gnus, lions, cheetahs, elephants, giraffes, crocodiles and so on. Every year, many people in the world travel to this African country to watch the animals closely. But do you know how they travel?
By bus—This is the most common way. When people get on a bus, they'll find that the bus is a little strange. It is different from the buses we often see. There are no big windows at all, but some small windows. And it looks like a cage (笼子). What are they used for? Oh, people can use them to watch animals, especially those dangerous animals, and take photos. We know that people are most interested in the lions. So when two buses meet, the drivers will stop and ask each other whether they have found lions.
By boat—We can often see many people are in a boat, enjoying the beautiful scene along a river or a lake, and they can also enjoy hippos and crocodiles from a nearer distance (距离).
By hot balloon (气球)—In the early morning, when the sun is beginning to rise, a large hot balloon is also starting its journey. Taking a hot balloon makes most of the travelers excited. After some time, the balloon will land in a certain place, and the waiters will serve people a delicious and special breakfast. But the cost of taking a hot balloon is also very high. A person should pay 400 dollars for an hour's trip.
21. How do most people travel in Tanzania?
A. By bus.
B. By plane.
C. By boat.
D. By hot balloon.
(
A
)
22. What is special about the bus?
A. It has no windows.
B. It looks like a cage.
C. People can take photos.
D. It has no driver.
(
B
)
23. If you want to watch hippos carefully, you'd better ______.
A. take a bus
B. take a hot balloon
C. take a boat
D. swim in the river
(
C
)
24. What can NOT we infer from the passage?
A. Tanzania is an African country.
B. Many people go to Tanzania for traveling.
C. The lion is the most popular animal in Tanzania.
D. Taking a hot balloon for a whole morning will cost 400 dollars.
(
D
)
25. What's the best title of the passage?
A. Different Animals in Tanzania
B. The Beautiful Country—Tanzania
C. The Ways of Traveling in Tanzania
D. The Reasons for Traveling in Tanzania
(
C
)
答案: 21. A 22. B 23. C 解析:细节理解题。根据“We can often see many people are in a boat, enjoying the beautiful scene along a river or a lake, and they can also enjoy hippos...”可知,如果你想观看河马,你最好坐船。故选 C。24. D 解析:细节理解题。根据“A person should pay 400 dollars for an hour's trip.”可知,乘坐热气球一小时的费用是 400 美元,而不是整个上午。故选 D。25. C 解析:最佳标题。根据“But do you know how they travel?”以及通读全文后可知,本文主要介绍了在坦桑尼亚旅行的不同方式,选项 C“在坦桑尼亚旅行的方式”符合文意,为最佳标题。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭