第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
(
A.a great number of
B.a great deal of
C.a great many of
D.a huge army of
B
) 1. He is a man with ______ experience. I'm sure you can learn a lot from him.A.a great number of
B.a great deal of
C.a great many of
D.a huge army of
答案:
【解析】:这是一道英语选择题,考查的是对短语辨析和语境理解的能力。题目中给出了四个选项,都是表示“大量”的短语,但用法和修饰的对象有所不同。A选项“a great number of”通常修饰可数名词复数;C选项“a great many of”通常也修饰可数名词复数,且前面通常要有定冠词或指示代词等限定词;D选项“a huge army of”通常修饰人,表示“一大群人”;而B选项“a great deal of”则修饰不可数名词。在本题中,空后的“experience”是不可数名词,表示“经验”,因此应选B。
【答案】:B
【答案】:B
(
A.have it pull
B.to have it pull
C.have it pulled
D.to have it pulled
D
) 2. One of my bad teeth hurts. I'll have no choice but ______ tomorrow.A.have it pull
B.to have it pull
C.have it pulled
D.to have it pulled
答案:
D
(
A.remains
B.keeps
C.requires
D.looks
A
) 3. Whether our school basketball team will win the game ______ unknown.A.remains
B.keeps
C.requires
D.looks
答案:
A
(
A.takes
B.doesn't take
C.is taken
D.isn't taken
C
) 4. He's been here for almost a quarter, but little notice ______ of him.A.takes
B.doesn't take
C.is taken
D.isn't taken
答案:
解:
1. 分析句子结构,“little notice”与“take”之间为被动关系,应用被动语态,排除A、B选项。
2. “little”本身含否定意义,无需再用“isn't”,排除D选项。
3. 正确答案为C。
C
1. 分析句子结构,“little notice”与“take”之间为被动关系,应用被动语态,排除A、B选项。
2. “little”本身含否定意义,无需再用“isn't”,排除D选项。
3. 正确答案为C。
C
(
A.will be; proven
B.was; proven
C.will; prove
D.has; proven
A
) 5. The strength of China's economy ______ further ______ in the coming years.A.will be; proven
B.was; proven
C.will; prove
D.has; proven
答案:
A
(
A.Whatever
B.Until
C.Whenever
D.While
C
) 6. ______ you have problems, you can call me.A.Whatever
B.Until
C.Whenever
D.While
答案:
C
(
—Oh, sorry! I have an important meeting to ______.
A.attend; join
B.take part in; attend
C.join; take part in
D.attend; attend
B
) 7. —Would you like to ______ our discussion this Sunday?—Oh, sorry! I have an important meeting to ______.
A.attend; join
B.take part in; attend
C.join; take part in
D.attend; attend
答案:
B
(
A.Though
B.As soon as
C.Until
D.Since
C
) 8. ______ Martin successfully wrote a popular novel, he worked in a small factory.A.Though
B.As soon as
C.Until
D.Since
答案:
C
(
A.on my mind
B.never mind
C.change my mind
D.change my mood
C
) 9. I wanted to buy a new house, but the cost made me ______.A.on my mind
B.never mind
C.change my mind
D.change my mood
答案:
C
(
A.died from; dead
B.died of; dying
C.died from; dying
D.died of; death
D
) 10. The old man ______ cancer. His ______ made us very sad.A.died from; dead
B.died of; dying
C.died from; dying
D.died of; death
答案:
D
(
A.Since; lose heart
B.Although; lose heart
C.Since; lose his heart
D.Although; lose his heart
B
) 11. ______ he failed, he didn't ______.A.Since; lose heart
B.Although; lose heart
C.Since; lose his heart
D.Although; lose his heart
答案:
B
(
A.better
B.worse
C.happier
D.unhappier
B
) 12. —How are you today? —I'm feeling even ______. I don't think the medicine works.A.better
B.worse
C.happier
D.unhappier
答案:
B
(
A.Although you've finished your report.
B.Since you've finished your report.
C.Until you finish your report.
D.Not until you finish your report.
D
) 13. —Can I go out and play now? —______A.Although you've finished your report.
B.Since you've finished your report.
C.Until you finish your report.
D.Not until you finish your report.
答案:
D
(
A.were sweeping; when
B.swept; when
C.were sweeping; while
D.had swept; while
A
) 14. The students ______ the floor ______ the teacher came into the classroom.A.were sweeping; when
B.swept; when
C.were sweeping; while
D.had swept; while
答案:
A
(
A.What's up?
B.Is it true?
C.Is that so?
D.How about you?
A
) 15. —You look worried. ______ —My grandpa is ill in hospital.A.What's up?
B.Is it true?
C.Is that so?
D.How about you?
答案:
A
( ) 16. Which would be the best title for this passage?
( ) 17. The underlined word "obstacles" in Paragraph 2 probably means things that ______.
( ) 18. How does the writer now feel when remembering what her parents did for her in the past?
( ) 19. We can know from the last paragraph that ______.
( ) 20. The purpose of the passage is to tell readers ______.
B
( ) 17. The underlined word "obstacles" in Paragraph 2 probably means things that ______.
B
( ) 18. How does the writer now feel when remembering what her parents did for her in the past?
D
( ) 19. We can know from the last paragraph that ______.
A
( ) 20. The purpose of the passage is to tell readers ______.
C
答案:
【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查了学生对文章主旨,词义猜测,细节理解等方面的能力。题目来源是英语九年级译林版上册的单元复习。
16. 题目问的是文章的最佳标题,需要学生对文章主旨有准确的理解。文章主要讲述了成长中的痛苦和收获,因此选项B“Growing pains and gains”最符合文章主旨。
17. 题目要求猜测“obstacles”的词义,需要根据上下文进行推断。根据第二段“Throughout our lives, we are going to face many challenges and pains, but we should never let these obstacles keep us from following our dreams.”可以推断,“obstacles”指的是那些阻碍我们追求梦想的事物,因此选项B“make it difficult for you to do something”最符合语境。
18. 题目问的是作者对过去父母为她所做的事情的感受,需要从文章中找出相关细节。根据第三段“But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has enriched my life in so many ways.”可以看出,作者现在对父母过去为她所做的事情感到感激,因此选项D“She is grateful”是正确的。
19. 题目要求从最后一段中推断出相关信息,需要学生对文章细节有准确的理解。根据最后一段“Think about how we would feel if we had no challenges and lived a life like that. Life would be really boring and meaningless.”可以看出,没有挑战的生活是无聊的,因此选项A“life without challenges is boring”是正确的。
20. 题目问的是文章的目的,需要学生对文章整体有准确的理解。文章主要讲述了成长中的痛苦和收获,并鼓励读者以积极的态度面对生活中的挑战,因此选项C“growing pains can turn into growing gains in a certain way”最符合文章目的。
【答案】:
16. B
17. B
18. D
19. A
20. C
这是一篇英语阅读理解题,主要考查了学生对文章主旨,词义猜测,细节理解等方面的能力。题目来源是英语九年级译林版上册的单元复习。
16. 题目问的是文章的最佳标题,需要学生对文章主旨有准确的理解。文章主要讲述了成长中的痛苦和收获,因此选项B“Growing pains and gains”最符合文章主旨。
17. 题目要求猜测“obstacles”的词义,需要根据上下文进行推断。根据第二段“Throughout our lives, we are going to face many challenges and pains, but we should never let these obstacles keep us from following our dreams.”可以推断,“obstacles”指的是那些阻碍我们追求梦想的事物,因此选项B“make it difficult for you to do something”最符合语境。
18. 题目问的是作者对过去父母为她所做的事情的感受,需要从文章中找出相关细节。根据第三段“But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has enriched my life in so many ways.”可以看出,作者现在对父母过去为她所做的事情感到感激,因此选项D“She is grateful”是正确的。
19. 题目要求从最后一段中推断出相关信息,需要学生对文章细节有准确的理解。根据最后一段“Think about how we would feel if we had no challenges and lived a life like that. Life would be really boring and meaningless.”可以看出,没有挑战的生活是无聊的,因此选项A“life without challenges is boring”是正确的。
20. 题目问的是文章的目的,需要学生对文章整体有准确的理解。文章主要讲述了成长中的痛苦和收获,并鼓励读者以积极的态度面对生活中的挑战,因此选项C“growing pains can turn into growing gains in a certain way”最符合文章目的。
【答案】:
16. B
17. B
18. D
19. A
20. C
查看更多完整答案,请扫码查看