第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
B
A man has two children, a boy and a girl. The boy is good-looking, but the girl is not. Today they find a mirror and for the first time they see what they look like. The boy is very happy and says to his sister, "How handsome I am! I look much nicer than you!" The girl doesn't like what her brother says and gives him a hard push(推). "Go away!" she says. Their father sees what is happening. He goes up to them and says to the boy, "You must always be good as well as look good." Then to the girl, he says, "My dear, being kind and helpful makes you truly lovely. People will love you because you're kind-hearted, not because of how you look. It's better to be good than to be good-looking."
56. What do the boy and the girl find?
A. A book. B. A mirror. C. Two pens. D. Apples. (
57. What does the underlined word "handsome" mean?
A. Good-looking. B. Strong. C. Tall. D. Smart. (
58. How does the boy feel when he sees himself in the mirror?
A. Happy. B. Relaxed. C. Bored. D. Sad. (
59. "Go away!" shows that the girl is ______.
A. outgoing B. kind C. angry D. stupid (
60. The story tells us ______.
A. it is better to be good-looking than to be good B. being good-looking is more important than being good C. being good is better than being good-looking D. being good-looking is the same as being good (
A man has two children, a boy and a girl. The boy is good-looking, but the girl is not. Today they find a mirror and for the first time they see what they look like. The boy is very happy and says to his sister, "How handsome I am! I look much nicer than you!" The girl doesn't like what her brother says and gives him a hard push(推). "Go away!" she says. Their father sees what is happening. He goes up to them and says to the boy, "You must always be good as well as look good." Then to the girl, he says, "My dear, being kind and helpful makes you truly lovely. People will love you because you're kind-hearted, not because of how you look. It's better to be good than to be good-looking."
56. What do the boy and the girl find?
A. A book. B. A mirror. C. Two pens. D. Apples. (
B
)57. What does the underlined word "handsome" mean?
A. Good-looking. B. Strong. C. Tall. D. Smart. (
A
)58. How does the boy feel when he sees himself in the mirror?
A. Happy. B. Relaxed. C. Bored. D. Sad. (
A
)59. "Go away!" shows that the girl is ______.
A. outgoing B. kind C. angry D. stupid (
C
)60. The story tells us ______.
A. it is better to be good-looking than to be good B. being good-looking is more important than being good C. being good is better than being good-looking D. being good-looking is the same as being good (
C
)
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于英文短文内容的理解以及词汇在语境中的意义。题目给出了一个简短的故事,并围绕这个故事提出了几个问题。我们需要先通读短文,然后仔细阅读每个问题,根据短文内容来回答每个问题。
56. 题目问的是男孩和女孩找到了什么。通过阅读短文中的"Today they find a mirror..."可以确定他们找到的是一面镜子,所以答案是B。
57. 题目问的是划线单词"handsome"的意思。在短文中,男孩看到镜子中的自己后说"How handsome I am! I look much nicer than you!",通过这句话的语境可以推断,"handsome"在这里的意思是好看,因此答案是A。
58. 题目问的是男孩在镜子中看到自己时的感受。短文中明确提到"The boy is very happy...",所以男孩看到自己时的感受是快乐,答案是A。
59. 题目问的是"Go away!"这句话显示了女孩的什么情绪。根据短文,女孩不喜欢她哥哥的话并推了他一下,然后说了"Go away!",这显示了女孩的生气,所以答案是C。
60. 题目问的是这个故事告诉我们什么。短文的最后父亲对男孩和女孩分别说了一番话,强调了善良和乐于助人的重要性,并指出"It's better to be good than to be good-looking.",即善良比好看更重要,所以答案是C。
【答案】:
56. B
57. A
58. A
59. C
60. C
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于英文短文内容的理解以及词汇在语境中的意义。题目给出了一个简短的故事,并围绕这个故事提出了几个问题。我们需要先通读短文,然后仔细阅读每个问题,根据短文内容来回答每个问题。
56. 题目问的是男孩和女孩找到了什么。通过阅读短文中的"Today they find a mirror..."可以确定他们找到的是一面镜子,所以答案是B。
57. 题目问的是划线单词"handsome"的意思。在短文中,男孩看到镜子中的自己后说"How handsome I am! I look much nicer than you!",通过这句话的语境可以推断,"handsome"在这里的意思是好看,因此答案是A。
58. 题目问的是男孩在镜子中看到自己时的感受。短文中明确提到"The boy is very happy...",所以男孩看到自己时的感受是快乐,答案是A。
59. 题目问的是"Go away!"这句话显示了女孩的什么情绪。根据短文,女孩不喜欢她哥哥的话并推了他一下,然后说了"Go away!",这显示了女孩的生气,所以答案是C。
60. 题目问的是这个故事告诉我们什么。短文的最后父亲对男孩和女孩分别说了一番话,强调了善良和乐于助人的重要性,并指出"It's better to be good than to be good-looking.",即善良比好看更重要,所以答案是C。
【答案】:
56. B
57. A
58. A
59. C
60. C
查看更多完整答案,请扫码查看