第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
四、阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)
A
Emma, Lucas, and Mary go to the same school and they're good friends. They often spend time talking and playing together. Now they're talking about their sibling relationships.
Emma:
"I have a younger brother named Jack. I feel like a third parent to him. I help clean his room. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working. That makes me feel really good. Of course, sometimes he may do something I don't like. But he always finds ways to make me happy. For example, he may draw me a funny picture or share his favourite candies with me. After that, we're friends again!"
Lucas:
"I have two sisters, and I'm the middle child. My older sister is great. She takes me to football practice when our parents are busy. And she is good at all subjects. I always try to tell my friends how amazing she is. My younger sister always follows me around. She wants to play with me and my friends all the time. At first, I don't like it, but then I realize she just likes being with me. We are all different, but we still love each other very much."
Mary:
"I don't have any brothers or sisters, but I see my cousin Amy as a sister. She lives with us. We two share a room, and she's my best friend. We do everything together, from watching movies to going shopping. We also give each other good ideas when there is a problem. Also, whenever one of us is sad, the other tells jokes to make her happy. I can't imagine(想象) life without her."
It's really great to have a sibling, isn't it?
51. What does Emma do for her brother Jack?
①Cleans his room. ②Buys candies. ③Draws pictures. ④Makes meals.
A. ①③ B. ①② C. ①④ D. ④③
(
52. Why does Lucas' younger sister always follow him around?
A. To play football with him. B. To meet his friends. C. To ask for candies. D. To play with him.
(
53. Who shares a room with Mary?
A. Her sister. B. Her brother. C. Her cousin Amy. D. Her friend Emma
(
54. According to the passage, we can know that ______.
A. siblings can be nice to each other B. friends are better than brothers and sisters C. kids don't like sharing things D. siblings always make trouble for each other
(
55. What BIG question does the passage answer?
A. Are You Close to Your Family? B. Do You Have Brothers or Sisters? C. Do You Share Things with Others? D. Do You Spend Time with Family?
(
A
Emma, Lucas, and Mary go to the same school and they're good friends. They often spend time talking and playing together. Now they're talking about their sibling relationships.
Emma:
"I have a younger brother named Jack. I feel like a third parent to him. I help clean his room. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working. That makes me feel really good. Of course, sometimes he may do something I don't like. But he always finds ways to make me happy. For example, he may draw me a funny picture or share his favourite candies with me. After that, we're friends again!"
Lucas:
"I have two sisters, and I'm the middle child. My older sister is great. She takes me to football practice when our parents are busy. And she is good at all subjects. I always try to tell my friends how amazing she is. My younger sister always follows me around. She wants to play with me and my friends all the time. At first, I don't like it, but then I realize she just likes being with me. We are all different, but we still love each other very much."
Mary:
"I don't have any brothers or sisters, but I see my cousin Amy as a sister. She lives with us. We two share a room, and she's my best friend. We do everything together, from watching movies to going shopping. We also give each other good ideas when there is a problem. Also, whenever one of us is sad, the other tells jokes to make her happy. I can't imagine(想象) life without her."
It's really great to have a sibling, isn't it?
51. What does Emma do for her brother Jack?
①Cleans his room. ②Buys candies. ③Draws pictures. ④Makes meals.
A. ①③ B. ①② C. ①④ D. ④③
(
C
)52. Why does Lucas' younger sister always follow him around?
A. To play football with him. B. To meet his friends. C. To ask for candies. D. To play with him.
(
D
)53. Who shares a room with Mary?
A. Her sister. B. Her brother. C. Her cousin Amy. D. Her friend Emma
(
C
)54. According to the passage, we can know that ______.
A. siblings can be nice to each other B. friends are better than brothers and sisters C. kids don't like sharing things D. siblings always make trouble for each other
(
A
)55. What BIG question does the passage answer?
A. Are You Close to Your Family? B. Do You Have Brothers or Sisters? C. Do You Share Things with Others? D. Do You Spend Time with Family?
(
B
)
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握。题目给出了一个关于三个孩子和他们兄弟姐妹(或表亲)关系的短文,然后提出了几个问题,要求学生根据短文内容选择正确答案。
对于这类题目,解题的关键是仔细阅读短文,理解短文的主要内容和细节,然后对比选项,找出与短文内容相符的答案。
【答案】:
51. C
根据短文中的“I help clean his room. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working.”可知,Emma为她的弟弟Jack打扫房间,并在父母工作时为他做早餐和午餐。因此,选项C(①Cleans his room. ④Makes meals.)是正确的。
52. D
根据短文中的“My younger sister always follows me around. She wants to play with me and my friends all the time.”可知,Lucas的妹妹总是跟着他,想和他以及他的朋友们一起玩。因此,选项D(To play with him.)是正确的。
53. C
根据短文中的“I don't have any brothers or sisters, but I see my cousin Amy as a sister. She lives with us. We two share a room”可知,Mary和她的表亲Amy共用一个房间。因此,选项C(Her cousin Amy.)是正确的。
54. A
短文描述了三个孩子和他们兄弟姐妹(或表亲)之间的友好关系,他们互相帮助,分享快乐,这表明兄弟姐妹之间可以相处得很好。因此,选项A(siblings can be nice to each other)是正确的。
55. B
短文主要讲述了三个孩子关于他们兄弟姐妹(或表亲)的关系的讨论,因此它回答了“你有兄弟姐妹吗?”这个问题,更广义地,它探讨了兄弟姐妹之间的关系。虽然选项B(Do You Have Brothers or Sisters?)没有直接涉及到短文中所有的细节,但它是四个选项中最能概括短文主题的。而短文不仅仅讨论是否与家人亲密、是否与他人分享东西或是否与家人共度时光,因此选项A、C和D都不是最佳答案。所以答案是B。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和把握。题目给出了一个关于三个孩子和他们兄弟姐妹(或表亲)关系的短文,然后提出了几个问题,要求学生根据短文内容选择正确答案。
对于这类题目,解题的关键是仔细阅读短文,理解短文的主要内容和细节,然后对比选项,找出与短文内容相符的答案。
【答案】:
51. C
根据短文中的“I help clean his room. Sometimes, I make breakfast and lunch for him when our parents are working.”可知,Emma为她的弟弟Jack打扫房间,并在父母工作时为他做早餐和午餐。因此,选项C(①Cleans his room. ④Makes meals.)是正确的。
52. D
根据短文中的“My younger sister always follows me around. She wants to play with me and my friends all the time.”可知,Lucas的妹妹总是跟着他,想和他以及他的朋友们一起玩。因此,选项D(To play with him.)是正确的。
53. C
根据短文中的“I don't have any brothers or sisters, but I see my cousin Amy as a sister. She lives with us. We two share a room”可知,Mary和她的表亲Amy共用一个房间。因此,选项C(Her cousin Amy.)是正确的。
54. A
短文描述了三个孩子和他们兄弟姐妹(或表亲)之间的友好关系,他们互相帮助,分享快乐,这表明兄弟姐妹之间可以相处得很好。因此,选项A(siblings can be nice to each other)是正确的。
55. B
短文主要讲述了三个孩子关于他们兄弟姐妹(或表亲)的关系的讨论,因此它回答了“你有兄弟姐妹吗?”这个问题,更广义地,它探讨了兄弟姐妹之间的关系。虽然选项B(Do You Have Brothers or Sisters?)没有直接涉及到短文中所有的细节,但它是四个选项中最能概括短文主题的。而短文不仅仅讨论是否与家人亲密、是否与他人分享东西或是否与家人共度时光,因此选项A、C和D都不是最佳答案。所以答案是B。
查看更多完整答案,请扫码查看