2025年配套综合练习甘肃九年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年配套综合练习甘肃九年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年配套综合练习甘肃九年级英语上册冀教版》

Ⅰ. 用括号内所给单词的适当形式填空。
Earthquakes usually come 1.
without
(with) warning. During an earthquake, our chances of 2.
survival
(survive) will go up if we stay 3.
calm
(calm). Stay away from the dangerous 4.
objects
(object) and 5.
keep
(keeper) an eye out for falling things from the ceiling. These rules may save your life.
答案: 1. without 2. survival 3. calm 4. objects 5. keep
1. We need to protect us from
B
down when we cross the tunnel.
A.fall
B.falling
C.fell
D.falls
答案: B
2. My home is close
to
the supermarket, so it's easy for me
to go
there.
A.to; go shopping
B.with; goes shopping
C.to; to go shopping
D.with; going shopping
答案: C
3. There is plenty
A
rain in our area every year.
A.of
B.about
C.to
D.for
答案: A
4. Too many calls will bring
A
the phone system.
A.down
B.out
C.about
D.to
答案: A
5. We will find out the reasons ____ soon ____ possible.

A.so; that
B.too; to
C.as; as
D.enough; to
答案: C
Ⅲ. 补全对话
A: Have you ever experienced an earthquake?
B: Yes. 1
A: What is the first thing you should do when an earthquake happens?
B: 2
A: What should you do if you're inside when the earthquake starts?
B: 3
A: Is a lift a safe place during an earthquake?
B: 4
A: What should you do if you're outside?
B: 5
A. No, it isn't. 
B. Stay calm. 
C. It's terrible. 
D. Get under a table or a bed. 
E. Get to an open area quickly. 
答案: 1.C 2.B 3.D 4.A 5.E
Ⅳ. 阅读理解
Thousands of people died in a massive (大规模的) earthquake in Japan. The quake — the most powerful to hit Japan in more than 100 years — caused massive damage and many people were dead.
The 9.0-magnitude quake struck Friday (March 11) off Japan's eastern coast, and prompted (引发) tsunami warnings (海啸警报) across the Pacific as far away as South America and the U.S. West Coast. Several days after the 9.0-magnitude earthquake a resulting 10 - metre - high tsunami devastated (摧毁) the coastline. The United States Geological Survey said it had been the fifth largest earthquake since 1900. The largest, with a 9.5 magnitude, shook Chile (智利) in 1960.
In Japan, the tsunami swept away boats, cars and hundreds of houses in coastal areas north of Tokyo. The quake shook buildings in the Japanese capital and caused several fires. All train and subway traffic in Tokyo stopped, and thousands of people there were unable to get back home. People tried to find clean water. Food supplies ran out. In the convenience stores, there were no rice balls left. There was no bottled water left. People were facing a really serious situation in the days ahead. Many other countries offered a lot of help. The earthquake was followed by many aftershocks (余震). It will take a long time to recover from the diaster.
1. The underline word “damage” means
B
in the article.
A. 疾病
B. 损失
C. 恐慌
D. 危险
2. Which is TRUE according to the passage?
A. Thousands of people died in a massive earthquake in Japan.
B. Only people in areas that were only moderately damaged must face a really serious situation in the days.
C. The tsunami devastated not only the coastline in Japan, but also the areas across the Pacific as far away as South America and the U.S. West Coast.
D. The massive earthquake has nothing to do with the tsunami.
3. According to the passage, which earthquake is the largest one since 1990 ?
A. The one happened in Japan on March 11, 2011.
B. The one in Chile in 1960.
C. The fifth largest earthquake since 1900.
D. We don't know.
4. If you were in Tokyo those days, what couldn't you get from the convenience stores?
A. Newspapers and magazines.
B. Some medicine.
C. Paper napkins and toothpastes.
D. Rice balls and bottled water.
5. The passage can't be in/on
A
.
A. the March 10th newspaper
B. TV
C. the Internet
D. Radios
答案: 1.B 2.A 3.B 4.D 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭